Vrouw die aan krachttraining doet

3 maart 2020

Categorie: Krachttraining

minuten leestijd

Over de auteur
Rowan Blom

Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.

Er zijn online veel tips en tricks over krachttraining te vinden, maar helaas kloppen ze niet allemaal. In dit artikel vertellen wij je daarom meer over de 3 belangrijkste fabels over krachttraining.

Fabel 1: Met een split schema behaal je meer resultaat

Helaas wordt er nog vaak gedacht dat je het beste kunt trainen volgens een split schema. Dit klopt echter niet. Full body schema’s zijn veel beter dan split schema’s. Zeker bro split schema’s (elke dag een andere spiergroep) zijn niet aan te raden. Hiermee put je je spieren te veel uit tijdens een work-out en zijn de laatste paar oefeningen niet effectief. Daarbij is de kans op blessures met dit soort schema’s ook hoger.

De voorkeur gaat dus uit naar full body schema. Hiermee train je alle spiergroepen elke week voldoende en je herstelt beter van een training. Je sets zijn ook effectiever, waardoor je meer resultaat behaalt.

Je zou ook kunnen kiezen voor een push/pull schema of een upperbody/lowerbody schema, zolang je ervoor zorgt dat je alle spiergroepen elke week voldoende belast.

In dit artikel lees je meer over de voordelen van full body schema’s ->

Fabel 2: Je behaalt meer resultaat als je meer oefeningen en sets doet

Meer is niet altijd beter. Je spieren moeten ook goed kunnen herstellen van een krachttraining work-out, zodat ze niet oververmoeid raken. Ook wil je natuurlijk geen blessure oplopen.

Het ideale aantal sets per spiergroep per week is per persoon verschillend. Het hangt voornamelijk af van je trainingsniveau en je herstelcapaciteit.

In dit artikel lees je hoe je het aantal sets per spiergroep per week bepaalt ->

Fabel 3: Je moet zo zwaar mogelijk trainen

Natuurlijk is het leuk als je steeds meer gewicht kunt liften en steeds PR’s haalt. Maar als je continu tot falen (tot je echt niet meer kunt) traint, zullen je spieren helemaal uitgeput raken. Je kunt te maken krijgen met overreaching of een blessure oplopen.

Als je steeds op je zwaarst traint, wordt het op den duur ook steeds moeilijker om omhoog te gaan in gewicht. Dit is niet alleen demotiverend, maar je zult ook zien dat je minder resultaat haalt uit je trainingen. Om echt resultaten te blijven behalen zul je wekelijks omhoog moeten gaan in gewicht of herhaling.

Je kunt dus beter niet steeds tot falen trainen. Het liefst blijf je ongeveer 1 tot 2 reps van falen verwijderd. Zo kunnen je spieren goed herstellen na een training en blijf je progressie boeken.

In dit artikel lees je hoe je bepaalt met welk gewicht je moet starten ->

Pst… Heb jij ons papieren KVV Magazine al besteld? Elke editie staat vol met informatieve artikelen, inspirerende verhalen, tips & tricks, een trainingsschema en een weekmenu. Geef je motivatie een boost en behaal jouw bodygoals met ons magazine voor vrouwelijke krachtsporters.

=> Reserveer jouw exemplaar

KVV Magazine Voordeelbundel

Anderen lezen ook:

LEES DE #1 BUNDEL VOOR VROUWELIJKE KRACHTSPORTERS

Hét boek met alle info die je nodig hebt

In de hardcopy Powervrouw Bundel vind je alle info over krachttraining, voeding, mindset en herstel die je nodig hebt. Ook leer je hoe je stap voor stap je eigen trainings- en voedingsschema maakt. Met de handige tips en simpele oefeningen kun je direct aan de slag!

Rowan Blom

Oprichtster KVV

Gerelateerde blogs:

100%
NIET GOED =
GELD TERUG
GARANTIE
close-link
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden.
Accepteren
Afwijzen
Privacybeleid