Squat variaties

16 april 2021

Categorie: Krachttraining

minuten leestijd

Over de auteur
Rowan Blom

Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.

De gewone Back Squat met alleen lichaamsgewicht is voor veel vrouwen niet zwaar genoeg. Hoe zorg je er dan voor dat je toch effectief kunt squatten thuis als je niet veel materialen hebt? Heel simpel: met een van deze Squat variaties waarmee je ook met alleen lichaamsgewicht je been- en bilspieren voelt branden!

1. Bulgarian Split Squat

Veel vrouwen kennen deze krachttraining oefening wel. Het is een van de meest bekende Squat variaties die je met slechts één been uitvoert. Daardoor wordt de oefening meteen een stuk zwaarder en train je jouw balans.

2. Jump Squat

Bij de Jump Squat doe je eigenlijk een normale Squat. Wat deze oefening echter zo zwaar maakt is dat je hiermee ook direct je explosieve kracht en je conditie traint.

3. Single-Leg Squat

Ook deze fitness oefening behoort tot de beste Squat variaties voor je thuis work-out, omdat je hem met één been uitvoert. Ideaal voor je balans en deze oefening is daardoor al zwaar met alleen lichaamsgewicht!

4. Lateral Squat Walk

Dit is voornamelijk een goede oefening voor je billen, maar je traint je benen ook mee.

5. Kang Squat

Deze Kang Squat is een vrij onbekende oefening, maar het is toch wel een van beste Squat variaties. Je doet hierbij een squat én een hinge beweging in één. Hierdoor train je de hamstrings ook meteen goed mee.

Wil je weten wat de beste krachttraining oefeningen zijn en hoe je de juiste oefeningen selecteert? Leer hoe je stap voor stap je eigen trainingsschema maakt met het e-book #TRAIN hard van onze Powervrouw Bundel. Deze complete bundel bestaat uit vier e-books met alle info over training, voeding, mindset en herstel die je nodig hebt.

Dit vind jij ook leuk:

LEES DE #1 BUNDEL VOOR VROUWELIJKE KRACHTSPORTERS

4 e-books met alle info die je nodig hebt

Powervrouw Bundel 1

In de Powervrouw Bundel vind je alle info over krachttraining, voeding, mindset en herstel die je nodig hebt. Ook leer je hoe je stap voor stap je eigen trainings- en voedingsschema maakt. Met de handige tips en simpele oefeningen kun je direct aan de slag!

Rowan Blom

Oprichtster KVV

Dit vind je misschien ook leuk:

100%
NIET GOED =
GELD TERUG
GARANTIE
close-link
>
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden.
Accepteren
Afwijzen
Privacybeleid