Beste buikspieroefeningen voor een strakke buik

2 november 2021

minuten leestijd

Over de auteur
Rowan Blom

Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.

Bij het trainen van de buikspieren denk je misschien aan buikspieroefeningen met buigbewegingen, zoals Crunches en Sit-Ups. Maar dat zijn zeker niet de beste buikspieroefeningen. Hier vind je 9 oefeningen voor een strakke buik die je misschien niet zou verwachten.

Welk soort buikspieroefeningen voor een strakke buik?

Oefeningen als Crunches en Sit-Ups zijn niet goed voor je onderrug. Vaak worden ze verkeerd uitgevoerd, waardoor sporters pijnklachten of zelfs een blessure oplopen.

Je hoeft trouwens ook niet steeds je buikspieren een kwartier of langer te trainen met allemaal buikspieroefeningen. De kans is zelfs groot dat je ze dan overbelast en niet de juiste resultaten behaalt.

Met de juiste compound oefeningen in jouw schema train je jouw buikspieren al voldoende mee en krijg je een strakke buik. In het lijstje hieronder heb ik de beste buikspieroefeningen voor je op een rij gezet.

9 beste buikspieroefeningen voor een strakke buik

Walking Lunge

Dit is een unilaterale oefening die je lopend uitvoert. Bij deze oefening moet je jouw lichaam heel goed in balans weten te houden. Hiervoor gebruik je jouw buikspieren en je andere core spieren.

Single Leg Romanian Deadlift

Ook weer een unilaterale oefening die veel vraagt van je balans en waarbij je dus jouw buikspieren goed moet aanspannen. Ondanks dat dit eigenlijk een krachttraining oefening is voor je hamstrings en je billen, krijg je hiermee ook een strakke buik.

Bulgarian Split Squat

Bij deze unilaterale krachttraining oefening ligt de focus op de quadriceps en de billen, maar je traint hier ook je buikspieren goed mee.

Push-Up

Wist je dat de Push-Up een van de beste krachttraining oefeningen voor de borstspieren is? Misschien nog wel beter dan de Bench Press, want met de Push-Up train je nog veel meer spiergroepen mee. Het vraagt veel van je core, waardoor dit een goede fitness oefening is voor een strakke buik.

Chin-Up

Dit is eigenlijk een krachttraining oefening voor je rug. Maar je gebruikt vrijwel je hele lichaam bij de Chin-Up, waaronder ook je buikspieren.

Standing Overhead Press

Deze krachttraining oefening voor je schouders zou je misschien helemaal niet in dit rijtje verwachten. Maar doordat je deze krachttraining oefening staand uitvoert en dan meer je balans moet houden, is dit ook een goede oefening voor de buikspieren.

Plank

Als je toch graag je core spieren nog extra wilt trainen, is de Plank een goede buikspieroefening. Hiermee zal je jouw onderrug niet snel overbelasten en je traint hiermee direct je gehele core.

Rollouts

Nog een andere goede oefening voor je gehele core: Rollouts. Hiermee train je borstspieren ook meteen mee.

Reverse Crunch

De Crunch mag dan niet zo’n goede buikspieroefening zijn; de Reverse Crunch is dat wél. Je doet de Crunch dan eigenlijk tegenovergesteld, waardoor er niet zoveel van je onderrug wordt gevraagd.

Met ons KVV Magazine leer je hoe jij een strakke buik krijgt door je training, voeding en mindset aan te passen. Je vindt hierin nog veel meer uitleg over verschillende oefeningen en in elke editie staat ook een trainingsschema. Doe extra kennis op, geef je motivatie een boost en behaal jouw doelen! <img draggable=

Download het gratis inkijkexemplaar

Meer info & bestellen

KVV Magazine Voordeelbundel

Anderen lezen ook:

LEES DE #1 BUNDEL VOOR VROUWELIJKE KRACHTSPORTERS

Hét boek met alle info die je nodig hebt

In de hardcopy Powervrouw Bundel vind je alle info over krachttraining, voeding, mindset en herstel die je nodig hebt. Ook leer je hoe je stap voor stap je eigen trainings- en voedingsschema maakt. Met de handige tips en simpele oefeningen kun je direct aan de slag!

Rowan Blom

Oprichtster KVV

Dit vind jij ook leuk:

Gerelateerde blogs:

Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

100%
NIET GOED =
GELD TERUG
GARANTIE
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden.
Accepteren
Afwijzen
Privacybeleid