Bilspieren trainen thuis
Krachttraining
Rowan Blom
Krachttraining
12/07/2021

Bilspieren trainen thuis? Dit zijn de 6 beste bil oefeningen zonder materiaal

12/07/2021

Je wilt graag je bilspieren thuis trainen, maar je hebt helemaal geen materiaal in huis. Kun je dan wel effectief trainen en goede resultaten behalen? Als je een beginner bent, kan dat zeker. Er zijn genoeg booty oefeningen die al aardig zwaar zijn zonder fitness materiaal. Hier vind je de beste bil oefeningen voor je thuis work-out.

1. Frog Pump

De Frog Pump is een ontzettend goede isolatie-oefening voor je bilspieren. Ook ideaal voor je warming-up, omdat de oefening niet te zwaar is en je hiermee je glutes activeert.

Lees alles over de Frog Pump ->

2. Bulgarian Split Squat

De Bulgarian Split Squat is een goede variant op de gewone Squat. Ideaal voor een thuis work-out zonder fitness materiaal, want deze fitness oefening is al zwaar met alleen eigen lichaamsgewicht.

 

3. Fire Hydrant

Misschien ken je de Donkey Kick wel als een van de beste bil oefeningen voor je thuis work-out. De Fire Hydrant heeft hier wel wat van weg, maar is nog net wat intensiever.

 

4. Single Leg Romanian Deadlift

Deadliften zonder gewicht is niet heel effectief. Maar je kunt wel thuis de Single Leg Romanian Deadlift doen om je billen en hamstrings te trainen.

 

5. Side Lying Hip Abduction

Een van de beste krachttraining oefeningen voor je billen als je geen materiaal in huis hebt: de Lying Hip Abductor. Hiermee train je met name de zijkant van je billen.

 

6. Glute March

Dit is een minder bekende oefening voor het trainen van de bilspieren thuis, maar wel ontzettend effectief.

 

Tips voor grotere billen

  • Train zowel de grote als de kleine bilspieren. Naast de gluteus maximus, de grootste spier in je billen, is het belangrijk om ook de gluteus medius en gluteus minimus te trainen voor een evenwichtige ontwikkeling. Met oefeningen als de Side Lying Hip Abduction en de Clamshell kun je deze spieren targeten.
  • Zorg ervoor dat je bij elke oefening het volledige bewegingsbereik benut. Dit betekent dat je de spieren volledig rekt en samentrekt tijdens elke herhaling. Het maximaliseren van het bewegingsbereik zorgt voor een grotere spieractivatie en betere resultaten.
  • Weerstandsbanden kunnen een goede aanvulling zijn bij het trainen van je bilspieren thuis. Hiermee verhoog je de intensiteit van je bilspieroefeningen. De banden zijn betaalbaar, makkelijk mee te nemen en nemen weinig ruimte in beslag.
  • Experimenteer met verschillende trainingshoeken om je bilspieren op verschillende manieren te stimuleren. Zo kun je bijvoorbeeld werken met een verhoging, zoals een bankje.
  • Bij het uitvoeren van bilspieroefeningen is het belangrijk om de focus echt op je bilspieren te leggen. Probeer je tijdens elke oefening bewust te zijn van het aanspannen en samentrekken van je bilspieren. Zo train je de juiste spieren.
  • Weerstandsbanden kunnen een goede aanvulling zijn bij het trainen van je bilspieren thuis. Hiermee verhoog je de intensiteit van je bilspieroefening. De banden zijn betaalbaar, makkelijk mee te nemen en nemen weinig ruimte in beslag.
  • Verander het tempo van je oefeningen om je bilspieren op verschillende manieren te prikkelen. Probeer bijvoorbeeld langzame excentrische bewegingen (wanneer de spier verlengt) of pauzes in bepaalde posities van de oefening om de spierbelasting te vergroten.
  • Consistentie is belangrijk bij elke vorm van training. Plan regelmatig trainingssessies in (minstens twee keer per week) en probeer je hieraan te houden.
  • Vermijd snelle, slordige bewegingen. Neem de tijd om elke oefening correct uit te voeren en concentreer je op het voelen van de spanning in je bilspieren.
  • Om je bilspieren te laten groeien en sterker te worden, moet je ze blijven uitdagen. Verhoog geleidelijk de intensiteit van je oefeningen door het aantal herhalingen, sets of de moeilijkheidsgraad te verhogen.

Met ons KVV Magazine leer je hoe jij mooie billen en een strakker lichaam krijgt door je training, voeding en mindset aan te passen. Je vindt hierin nog veel meer uitleg over verschillende oefeningen en in elke editie staat ook een trainingsschema. Doe extra kennis op, geef je motivatie een boost en behaal jouw doelen!

Meer info & bestellen

KVV Magazines voor vrouwen die aan krachttraining doen