Borst trainen thuis met borst oefeningen

31 maart 2021

minuten leestijd

Over de auteur
Rowan Blom

Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.

Ook als vrouw is het belangrijk om je borst te trainen. Zo blijft je lichaam in verhouding, word je beter in andere oefeningen én gaan je borsten niet hangen! Maar hoe kan je nu goed je borst trainen thuis als je maar weinig of helemaal geen trainingsmateriaal in huis hebt? Hieronder vind je de 4 beste borst oefeningen voor je thuis work-out.

1. Chest Press

De Chest Press ken je waarschijnlijk als apparaat in de sportschool. Maar je kan met een variant op deze oefening ook je borst trainen thuis. Hiervoor ga je eerst op de grond liggen. Je knieën houd je gebogen en je drukt je schouders in de grond. Vervolgens duw je een gewicht of twee gewichten omhoog. Dit kunnen twee dumbbells zijn zoals in de video hieronder, maar ook een kettlebell of een zwaar boek.

2. Pullover

De Pullover is een van de beste borst oefeningen voor thuis. Hiermee train je ook meteen je rug mee. Normaal gesproken doe je deze oefening op een bankje, maar veel vrouwen hebben dit niet thuis staan. Gelukkig kan je de Pullover ook liggend op de grond doen, zoals je in onderstaande video ziet.

3. Push-Up

De Push-Up behoort ook zeker thuis in dit lijstje met de beste borst oefeningen. Het is een compound oefening en je traint hier dus ook direct verschillende andere spieren in het lichaam mee. Vind je deze oefening voor de borst trainen thuis moeilijk? Doe hem dan eerst op je knieën.

4. Chest Dip

Je kan goed de borst trainen thuis met de Chest Dip. Dit is wel een zware oefening die je niet zomaar even doet. Je hebt hiervoor twee stoelen nodig die stevig genoeg zijn. Zorg ervoor dat de stoelen goed staan en je gewicht kunnen houden.

Maak je eigen trainingsschema

Wil je weten wat de beste krachttraining oefeningen zijn en hoe je de juiste oefeningen selecteert? Leer hoe je stap voor stap je eigen trainingsschema maakt met onze Powervrouw Bundel. In dit hardcopy boek vind je alle info over training, voeding, mindset en herstel die je nodig hebt.

Aan de slag ->

Powervrouw-Bundel-Krachttraining-boek

Anderen lezen ook:

LEES DE #1 BUNDEL VOOR VROUWELIJKE KRACHTSPORTERS

Hét boek met alle info die je nodig hebt

In de hardcopy Powervrouw Bundel vind je alle info over krachttraining, voeding, mindset en herstel die je nodig hebt. Ook leer je hoe je stap voor stap je eigen trainings- en voedingsschema maakt. Met de handige tips en simpele oefeningen kun je direct aan de slag!

Rowan Blom

Oprichtster KVV

Dit vind jij ook leuk:

Gerelateerde blogs:

Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

100%
NIET GOED =
GELD TERUG
GARANTIE
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden.
Accepteren
Afwijzen
Privacybeleid