Cable oefeningen - Cable Cross Over
Krachttraining
Rowan Blom
Krachttraining
08/17/2021

5 meest effectieve cable oefeningen

08/17/2021

Vaak trainen we veel met losse gewichten, zoals barbells en dumbbells. Maar soms is het ook goed om met een kabelmachine te trainen. Wat zijn nu de meest effectieve cable oefeningen? Hieronder heb ik de vijf beste cable oefeningen voor jou op een rij gezet.

1. Cable Hip External Rotation

De Cable Hip External Rotation is een goede oefening voor het trainen van jouw billen. Het verschil met veel andere bilspieroefeningen is dat je bij deze oefening een draaiende beweging maakt. Het bewegingsbereik is niet zo groot bij deze oefening, maar je realiseert hiermee wel een spierpomp.

2. Lat Pulldown

De Lat Pulldown is een effectieve krachttraining oefening voor het trainen van de rugspieren. Het is ook een makkelijk aan te leren rug oefening en daarom ideaal voor beginners.

3. Cable Cross-over

De Cable Cross-over is een goede oefening voor het trainen van de borstspieren. Net als bij de Bench Press en de Dumbbell Fly kun je zelf makkelijk bepalen op welk deel van de borst je jouw focus legt. Hiervoor kun je de katrollen lager of hoger zetten.

4. Cable Pullthrough

Dit is een goede oefening voor de billen die maar weinig mensen doen. De beweging is vergelijkbaar met de Hip Thrust, maar met deze oefening pak je de hamstrings meer mee.

5. Seated Row

Veel beginners doen naast de Lat Pulldown ook de de Seated Row. Ideaal om de rug mee te trainen én makkelijk aan te leren.

Zo behaal je jouw bodygoals

Met alleen deze krachttraining oefeningen ben je er nog niet. Welke oefeningen ga je hieruit kiezen? Hoe deel je ze in je schema in en hoeveel dagen per week ga je trainen? Hoeveel sets en reps kun je het beste doen en hoe haal je het optimale uit je training?

Om echt goed van start te gaan en optimaal resultaat te behalen raad ik je onze hardcopy Powervrouw Bundel aan. Hierin leer je stap voor stap hoe je jouw eigen persoonlijke trainingsschema maakt en zo je eigen coach kunt zijn. Ook leg ik je uit hoe je het meeste uit je trainingen haalt.

Maar dat is niet het enige: je leert tevens hoe je jouw voedingspatroon stap voor stap aanpast, hoe je jezelf motiveert en je gedrag verandert en hoe je optimaal kunt herstellen. Alle informatie die je nodig hebt als vrouwelijke krachtsporter gebundeld in een prachtig vormgegeven hardcopy boek, waarmee je gegarandeerd jouw bodygoals behaalt.

Meer info & bestellen

Powervrouw Bundel - Boek over krachttraining voor vrouwen