Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

Dit gebeurt er met je lichaam als je te weinig slaapt: 5 nare gevolgen
14 april 2021 
2 min. leestijd

Dit gebeurt er met je lichaam als je te weinig slaapt: 5 nare gevolgen

Je weet vast wel hoe belabberd je voelt na een nacht slecht slapen. Toch gebeurt het veel mensen regelmatig. We gaan te laat naar bed terwijl we vroeg moeten opstaan of we drinken 's avonds nog een kop koffie of checken continu onze telefoon, waardoor we niet goed in slaap kunnen komen. Weet je wel wat de gevolgen zijn van te weinig slaap op je lichaam én je fitjourney? Je leest het hier.

1. Je hebt meer honger en trek

Als je te weinig slaapt, krijg je overdag meer honger en trek in ongezonde dingen. Dit komt doordat te weinig slaap zorgt voor een verhoogde aanmaak van de hormonen ghlerine en leptine. Deze hormonen hebben invloed op je eetlust en je lekkere trek. Na een nacht slecht of te kort slapen ga je waarschijnlijk meer eten en kies je ook vaker voor ongezonde producten. Daardoor wordt te weinig slaap ook vaak in verband gebracht met overgewicht en obesitas.

2. Je bouwt minder spiermassa op

Je spieren herstellen zich tijdens je slaap en groeien dan ook. Slaap je te weinig? Dan kunnen je spieren minder goed herstellen en groeien. Als je spieren niet goed herstellen, kan je ook pas later aan een volgende training beginnen. Je kan dan minder vaak trainen, waardoor je ook minder spiermassa aanmaakt. Niet ideaal voor je resultaat dus.

3. Je hebt minder zin om te sporten

Na een nacht weinig slapen heb je waarschijnlijk niet zoveel energie. Grote kans dat je ook geen zin hebt om te gaan sporten en een keer overslaat.

4. Je huid gaat er slechter uitzien

Heb je regelmatig te weinig slaap? Dan is de kans groot dat je huid op de langere termijn sneller zal verouderen. Je huid kan er echter ook slechter uit gaan zien op de korte termijn. Zo kan je bijvoorbeeld last krijgen van acné.

5. Je bent minder goed bestand tegen ziektes

Tijdens je slaap maakt je lichaam proteïnen aan die ook een rol spelen bij je weerstand. Slaap je te weinig? Dan ben je minder goed bestand tegen ziektes en zal je dus sneller een infectie of een ontsteking oplopen. Met deze slaaproutine slaap jij sneller én beter.

Stap voor stap je leefstijl aanpassen en je bodygoals behalen

Er zijn zoveel verschillende adviezen over training en voeding, waardoor het lastig kan zijn om te bepalen hoe je nu echt je leefstijl aanpast en resultaten haalt. Waar begin je en wat is nu het belangrijkste?

Met onze Powervrouw Bundel leer jij stap voor stap hoe je jouw leefstijl aanpast en jouw bodygoals behaalt. In dit hardcopy boek leer je onder andere:

✓ Hoe je jouw eigen persoonlijke trainings- en voedingsschema samenstelt
✓ Hoe je het maximale uit je trainingen haal
✓ Welke voeding jou helpt om je goals te bereike
✓ Met welke voedingsmiddelen je jouw energielevel en slaap kunt verbetere
✓ Hoe je jezelf kunt motivere
✓ Hoe je gewoontes aanleert en discipline opbouw
✓ Welke factoren belangrijk zijn voor spierherste
✓ Hoe je echt kunt ontspannen en tijd voor jezelf kunt nemen Alle info die je nodig hebt om af te vallen en jouw leefstijl blijvend te veranderen!

Meer info & bestellen ->

Powervrouw Bundel - Boek over krachttraining voor vrouwen

Over de schrijver
Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.
Powervrouw Bundel - Boek van Krachttraining Voor Vrouwen

Alles wat jij nodig hebt in 1 complete bundel

Ben jij klaar om je fitnessreis naar het volgende niveau te tillen? Met de Powervrouw Bundel krijg je toegang tot alles wat je nodig hebt op het gebied van krachttraining, voeding, mindset en herstel.

Word je eigen coach en transformeer je leven met de handige stappenplannen en praktische oefeningen.

Dit is jouw kans om die droombody niet alleen te visualiseren, maar ook daadwerkelijk te realiseren.