Te weinig slaap

14 april 2021

Categorie: Leefstijl

minuten leestijd

Over de auteur
Rowan Blom

Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.

Je weet vast wel hoe belabberd je voelt na een nacht slecht slapen. Toch gebeurt het veel mensen regelmatig. We gaan te laat naar bed terwijl we vroeg moeten opstaan of we drinken ‘s avonds nog een kop koffie of checken continu onze telefoon, waardoor we niet goed in slaap kunnen komen. Weet je wel wat de gevolgen zijn van te weinig slaap op je lichaam én je fitjourney? Je leest het hier.

1. Je hebt meer honger en trek

Als je te weinig slaapt, krijg je overdag meer honger en trek in ongezonde dingen. Dit komt doordat te weinig slaap zorgt voor een verhoogde aanmaak van de hormonen ghlerine en leptine. Deze hormonen hebben invloed op je eetlust en je lekkere trek. Na een nacht slecht of te kort slapen ga je waarschijnlijk meer eten en kies je ook vaker voor ongezonde producten. Daardoor wordt te weinig slaap ook vaak in verband gebracht met overgewicht en obesitas.

2. Je bouwt minder spiermassa op

Je spieren herstellen zich tijdens je slaap en groeien dan ook. Slaap je te weinig? Dan kunnen je spieren minder goed herstellen en groeien. Als je spieren niet goed herstellen, kan je ook pas later aan een volgende training beginnen. Je kan dan minder vaak trainen, waardoor je ook minder spiermassa aanmaakt. Niet ideaal voor je resultaat dus.

3. Je hebt minder zin om te sporten

Na een nacht weinig slapen heb je waarschijnlijk niet zoveel energie. Grote kans dat je ook geen zin hebt om te gaan sporten en een keer overslaat.

4. Je huid gaat er slechter uitzien

Heb je regelmatig te weinig slaap? Dan is de kans groot dat je huid op de langere termijn sneller zal verouderen. Je huid kan er echter ook slechter uit gaan zien op de korte termijn. Zo kan je bijvoorbeeld last krijgen van acné.

5. Je bent minder goed bestand tegen ziektes

Tijdens je slaap maakt je lichaam proteïnen aan die ook een rol spelen bij je weerstand. Slaap je te weinig? Dan ben je minder goed bestand tegen ziektes en zal je dus sneller een infectie of een ontsteking oplopen.

Met deze slaaproutine slaap jij sneller én beter ->

Stap voor stap je leefstijl aanpassen en je bodygoals behalen

Er zijn zoveel verschillende adviezen over training en voeding, waardoor het lastig kan zijn om te bepalen hoe je nu echt je leefstijl aanpast en resultaten haalt. Waar begin je en wat is nu het belangrijkste? Met onze Powervrouw Bundel leer jij stap voor stap hoe je jouw leefstijl aanpast en jouw bodygoals behaalt.

In dit hardcopy boek leer je onder andere:

✓ Hoe je jouw eigen persoonlijke trainings- en voedingsschema samenstelt
✓ Hoe je het maximale uit je trainingen haalt
✓ Welke voeding jou helpt om je goals te bereiken
✓ Met welke voedingsmiddelen je jouw energielevel en slaap kunt verbeteren
✓ Hoe je jezelf kunt motiveren
✓ Hoe je gewoontes aanleert en discipline opbouwt
✓ Welke factoren belangrijk zijn voor spierherstel
✓ Hoe je echt kunt ontspannen en tijd voor jezelf kunt nemen

Alle info die je nodig hebt om af te vallen en jouw leefstijl blijvend te veranderen!

Meer info & bestellen ->

Anderen lezen ook:

LEES DE #1 BUNDEL VOOR VROUWELIJKE KRACHTSPORTERS

Hét boek met alle info die je nodig hebt

In de hardcopy Powervrouw Bundel vind je alle info over krachttraining, voeding, mindset en herstel die je nodig hebt. Ook leer je hoe je stap voor stap je eigen trainings- en voedingsschema maakt. Met de handige tips en simpele oefeningen kun je direct aan de slag!

Rowan Blom

Oprichtster KVV

Dit vind jij ook leuk:

Gerelateerde blogs:

Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

100%
NIET GOED =
GELD TERUG
GARANTIE
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden.
Accepteren
Afwijzen
Privacybeleid