Fitness selfie op social media
Leefstijl
Rowan Blom
Leefstijl
04/06/2019

Fitness op social media: een goede motivatiebron?

04/06/2019

Veel fitgirls delen foto’s van hun lichaam, hun work-outs en hun gerechten op social media. Ook celebrities en atleten zijn actief op websites als Instagram en Facebook en delen hun fitjourney. Heel motiverend natuurlijk! Of toch niet?

Negatieve invloed van social media

Social media kan helaas een negatieve invloed op het behalen van je bodygoals. Doordat je zoveel perfecte fitte vrouwen ziet die alles lijken te kunnen eten, kun je de motivatie verliezen om aan je eigen goals te werken. Je denkt aan hoe moeilijk het is voor jou om je doelen te behalen, terwijl deze fitgirls hier helemaal geen moeite mee lijken te hebben. En door al die perfecte foto’s vind je jezelf alleen maar minder mooi. Je wordt onzeker over je lichaam, je denkt dat je je doelen toch niet gaat bereiken en je verliest je motivatie…

Inspirerend

Gelukkig is er ook een andere zijde. Het kan ook heel inspirerend zijn om de fitjourneys van anderen te volgen. Je ziet hoe anderen hun doelen hebben bereikt, welke oefeningen ze doen en wat ze eten. En je ziet hoe ze toch de motivatie vinden om door te gaan in een moeilijke periode. Je kunt van hen leren en ze kunnen je extra motiveren.

Zeker tijdens de feestdagen is het fijn om via social media extra inspiratie op te doen. Fitgirls delen op social media feestelijke recepten die toch gezond zijn, ze laten zien dat zij wel zin hebben in een work-out op hun vrije dag en ze delen hoe zij ervoor zorgen dat ze niet teveel cheaten. Heel fijn als je tijdens de feestdagen toch fit wilt blijven!

Niet alleen maar pretty pictures

Maar hoe zorg je er nu voor dat je geïnspireerd raakt door deze fitjourneys en niet gedemotiveerd? Kijk verder dan de foto’s, lees ook hoe deze fitgirls hun goals hebben bereikt en wanneer ze het moeilijk hadden. Stel ze vragen als je die hebt, meestal staan ze hier wel voor open.

En volg de fitgirls die eerlijk zijn, die niet alleen de pretty pictures laten zien. Op Instagram zie je steeds vaker dat een fitgirl niet alleen de perfecte foto plaatst waarop ze haar buik inhoudt en het licht net goed valt, maar ook de foto die zonder nadenken is gemaakt op hetzelfde moment (waarop ze niet poseert en niet heeft gedacht aan de lichtinval). Zo laat ze zien dat zij helemaal niet perfect is, maar dat het enkel de foto is. Dit is een groeiende trend op social media en wij kunnen dit alleen maar toejuichen!