Gezond afvallen

Gepubliceerd: 5 september 2022

Laatst geüpdatet: 5 september 2022

minuten leestijd

Over de auteur
Rowan Blom

Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.

Je wilt graag van die overtollige kilo’s af, maar dan wel op een gezonde manier. Misschien heb je al eerder van alles geprobeerd en gemerkt dat niet elk dieet even goed is voor je gezondheid. Hoe kun je nu wel gezond afvallen? Hier vind je 7 super effectieve tips.

1. Volg geen streng dieet

Deze tip staat duidelijk op nummer 1 bij gezond afvallen. Heb je wel eens super streng dieet of crash dieet gevolgd? Je at maar weinig calorieën op een dag of je moest veel voedingsmiddelen uitsluiten. Zoals je misschien al begrijpt is dit niet gezond.

Gezond afvallen doe je zonder streng dieet. Of liever nog: helemaal zonder dieet. Natuurlijk moet je wel wat aanpassingen in je voeding doen om die extra kilo’s kwijt te raken, maar het zou niet als een dieet moeten voelen. Je zou niet de hele dag honger moeten leiden en jezelf allerlei restricties moeten opleggen.

Creëer een voedingspatroon dat bij jou past en waar je plezier in hebt. Geniet ook af en toe bewust van iets wat je heel lekker vindt. Zo verlies je niet alleen gewicht op een gezonde manier, maar houd je het ook veel beter vol.

2. Kijk niet alleen naar de calorieën

Veel vrouwen maken de fout om alleen naar de calorieën te kijken bij het afvallen. Ze denken dat ze prima een chocoladereep en een zak chips kunnen eten op een dag, mits ze maar binnen hun caloriebehoefte blijven. Ook zijn er vrouwen die denken dat ze de hele dag door zero of light producten met (vrijwel) geen calorieën kunnen eten of drinken.

Dit zijn geen gezonde keuzes. Ja, je afvallen als je onder je caloriebehoefte eet. Het maakt dan niet uit wat je eet. Maar als je voedingspatroon voornamelijk uit gezonde voeding bestaat, val je wel sneller af én houd je het beter vol. Een Cola zero kan echt wel een keer, maar de hele dag door dit drankje drinken leidt alleen maar tot meer zoete trek. Daarbij is gezond eten natuurlijk ook veel beter voor je gezondheid.

3. Creëer een vast dagelijks ritme

Als je gezond wilt afvallen, is het ook belangrijk om te zorgen voor een vast dagelijks ritme. Eet in ieder geval elke dag op dezelfde tijden. Je spijsverteringsprocessen passen zich hierop aan. Als je steeds op verschillende tijden eet, raakt je lichaam in de war. Je hebt dan vaker last van een hongergevoel.

Probeer ook elke dag op dezelfde tijd op te staan en te gaan slapen. Je slaapt dan dieper en je valt ook sneller in slaap.

Dit is waarom je aankomt als je te weinig slaapt

4.  Eet bij elke maaltijd groenten of fruit

We vinden het vaak lastig om aan de aanbevolen hoeveelheid van 300-400 gram groenten en 100-200 gram fruit te komen. Om het jezelf makkelijk te maken kun je aan elke maaltijd groenten of fruit toevoegen. Dit geeft je ook een verzadigd gevoel, waardoor je minder snel gaat snacken.

5.  Beweeg meer

Het is heel goed om aan krachttraining te doen als je wilt afvallen. Hiermee vorm je namelijk jouw lichaam. Probeer daarnaast ook meer te bewegen op een dag. Kijk of je 500 of 1.000 stappen extra kunt zetten per dag. En verhoog dit doel elke week weer met 500 of 1.000.

Laat de auto eens wat vaker staan en ga op de fiets. Of stap een paar bushaltes eerder uit en loop het laatste stuk. Door meer te bewegen verbrand je meer calorieën. En wist je dat bewegen ook positief is voor je spijsvertering?

6. Kies voor volkoren producten

Volkoren producten zijn veel voedzamer dan niet volkoren producten. Er zitten meer vezels, vitaminen en mineralen in. Dit is goed voor onder andere je spijsvertering en je energieniveau. Met volkoren producten ben je ook langer verzadigd. En de voedingsstoffen die erin zitten zijn ook goed voor je algehele gezondheid.

7. Zorg goed voor jezelf

Last but not least: zorg goed voor jezelf. Dit is eigenlijk de key bij gezond afvallen. Als jij goed voor jezelf zorgt, kies je sneller voor een stuk fruit dan voor een chocoladereep.

Maar bij voor jezelf zorgen hoort ook rust nemen wanneer dat nodig is. Als jij een nacht slecht hebt geslapen en je niet goed voelt, kun je jouw training misschien beter een keer overslaan. En als je moet bent is het misschien beter om eerder naar bed gegaan dan die vervelende huishoudtaak te doen.

Geef je lichaam voornamelijk gezonde voeding, rust wanneer dat nodig is, ontspan voldoende en slaap genoeg!

Stap voor stap je leefstijl aanpassen en kilo’s verliezen

Er zijn zoveel verschillende adviezen over training en voeding, waardoor het lastig kan zijn om te bepalen hoe je nu echt je leefstijl aanpast en kilo’s verliest. Waar begin je en wat is nu het belangrijkste als je wilt afvallen? Met onze Powervrouw Bundel leer jij stap voor stap hoe je jouw leefstijl aanpast en blijvend gewicht verliest.

In dit hardcopy boek leer je onder andere:

✓ Hoe je jouw eigen persoonlijke trainings- en voedingsschema samenstelt
✓ Hoe je het maximale uit je trainingen haalt
✓ Welke voeding jou helpt om je goals te bereiken
✓ Met welke voedingsmiddelen je jouw energielevel en slaap kunt verbeteren
✓ Hoe je jezelf kunt motiveren
✓ Hoe je gewoontes aanleert en discipline opbouwt
✓ Welke factoren belangrijk zijn voor spierherstel
✓ Hoe je echt kunt ontspannen en tijd voor jezelf kunt nemen

Alle info die je nodig hebt om af te vallen en jouw leefstijl blijvend te veranderen!

Meer info & bestellen ->

Anderen lezen ook:

LEES DE #1 BUNDEL VOOR VROUWELIJKE KRACHTSPORTERS

Hét boek met alle info die je nodig hebt

In de hardcopy Powervrouw Bundel vind je alle info over krachttraining, voeding, mindset en herstel die je nodig hebt. Ook leer je hoe je stap voor stap je eigen trainings- en voedingsschema maakt. Met de handige tips en simpele oefeningen kun je direct aan de slag!

Rowan Blom

Oprichtster KVV

LEES DE #1 BUNDEL VOOR VROUWELIJKE KRACHTSPORTERS

Hét boek met alle info die je nodig hebt

In de hardcopy Powervrouw Bundel vind je alle info over krachttraining, voeding, mindset en herstel die je nodig hebt. Ook leer je hoe je stap voor stap je eigen trainings- en voedingsschema maakt. Met de handige tips en simpele oefeningen kun je direct aan de slag!

Rowan Blom

Oprichtster KVV

Gerelateerde blogs:

Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

Insert Content Template or Symbol
100%
NIET GOED =
GELD TERUG
GARANTIE
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden.
Accepteren
Afwijzen
Privacybeleid