Kettlebell oefeningen buik

26 november 2021

minuten leestijd

Over de auteur
Rowan Blom

Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.

Een kettlebell is een fantastisch hulpmiddel om je fitness oefeningen zwaarder te maken, zeker als je thuis traint. Je kunt ook een strakke buik trainen met kettlebell oefeningen.  Zo zijn er buikspieroefeningen die je met een kettlebell kunt doen, maar ook compound oefeningen waarbij je jouw buikspieren goed mee traint. 

Buikvet verbranden met kettlebell oefeningen?

Voordat ik je vertel wat de 6 beste kettlebell oefeningen voor een strakke buik zijn, wil ik eerst een belangrijke mythe uit de wereld helpen. Je kunt niet specifiek buikvet verbranden met kettlebell oefeningen, want het is niet mogelijk om plaatselijk vet te verbranden. Als je vet verbrandt, verbrand je dat over je hele lichaam.

Wel kunnen kettlebell oefeningen je helpen om vet te verliezen in het algemeen, waardoor je dus ook buikvet kwijtraakt. Dat kan met buikspieroefeningen met een kettlebell, maar voor vetverlies is het vaak beter om te kiezen voor compound oefeningen. Hier heb je meer energie voor nodig, waardoor je meer calorieën verbrandt en dus meer vet kwijtraakt.

Daarbij is voeding trouwens ook altijd een belangrijkere factor voor het verbranden van vet dan training.

6 beste kettlebell oefeningen voor een strakke buik

1. Kettlebell Swing

 

2. Walking Lunge

 

3. Single Leg Romanian Deadlift

 

4. Goblet Squat

 

5. One-Arm Overhead Press

 

6. Wood Chops

Met ons KVV Magazine leer je hoe jij een strakke buik krijgt door je training, voeding en mindset aan te passen. Je vindt hierin nog veel meer uitleg over verschillende oefeningen en in elke editie staat ook een trainingsschema. Doe extra kennis op, geef je motivatie een boost en behaal jouw doelen! <img draggable=

Meer info & bestellen

KVV Magazine Voordeelbundel

Anderen lezen ook:

LEES DE #1 BUNDEL VOOR VROUWELIJKE KRACHTSPORTERS

Hét boek met alle info die je nodig hebt

In de hardcopy Powervrouw Bundel vind je alle info over krachttraining, voeding, mindset en herstel die je nodig hebt. Ook leer je hoe je stap voor stap je eigen trainings- en voedingsschema maakt. Met de handige tips en simpele oefeningen kun je direct aan de slag!

Rowan Blom

Oprichtster KVV

Gerelateerde blogs:

Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

100%
NIET GOED =
GELD TERUG
GARANTIE
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden.
Accepteren
Afwijzen
Privacybeleid