Kipfilet armen trainen

Gepubliceerd: 2 april 2021

Laatst geüpdatet: 20 mei 2023

Categorie: Krachttraining

minuten leestijd

Over de auteur
Rowan Blom

Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.

Heb je ook last van kipfilet armen? Waarschijnlijk wil je hier dan zo snel mogelijk vanaf, maar dat gaat vaak helaas niet zomaar. Je kunt je kipfilet armen trainen om ze strakker te laten worden. Dit heeft vooral zin als je kipfilets bestaan uit slappe huid. Heb je veel armvet? Dan zal je ook vet moeten verliezen. In dit artikel lees je alles over kipfilet armen trainen en het verliezen van armvet.

Zo verlies je armvet

Omdat veel vrouwen ook wat ongewenst vet op hun armen hebben, leggen we eerst uit hoe je armvet verliest. Armvet weg trainen lukt helaas niet en je kan ook geen plaatselijk vet verbranden. Je zult dus echt moeten zorgen voor een calorietekort, wat betekent dat je voornamelijk focust op je voeding. Het trainen is natuurlijk goed voor je gezondheid en je lichaamsvormen. Ook train je hiermee de slappe huid als gevolg van het afvallen weer strak. Het is dus sowieso goed om naast minder calorieën eten ook je armen te trainen.

Lees hier alles over afvallen ->

Kipfilet armen trainen: 6 beste oefeningen voor thuis

De twee grootste spieren in je armen zijn de triceps en de biceps. Door deze twee spieren goed te trainen kan je kipfilet armen verminderen. Hieronder vind je oefeningen voor kipfilet armen trainen: 3 voor de triceps en twee voor de biceps.

Skull Crusher (triceps)

One-Arm Seated Row (biceps)

Triceps Extension

Triceps Dip

Dumbbell Curl

Extra tip: voorkom huidveroudering

Om slappe huid op je armen zoveel mogelijk te voorkomen of er in ieder geval voor te zorgen dat het niet erger wordt is het belangrijk om huidveroudering te voorkomen. Dit doe je door je huid te beschermen tegen de zon, gezond te eten en te stoppen met roken.

Wil je naast je kipfilet armen trainen ook andere oefeningen doen? Als je stap voor stap wilt leren hoe je jouw eigen trainingsschema maakt en optimaal resultaat uit je trainingen haalt, raad ik je onze Powervrouw Bundel aan. In dit hardcopy boek leer je onder andere:

✓ Hoe je jouw eigen persoonlijke trainingsschema samenstelt voor thuis of in de gym (+ voorbeelden)
✓ Welke oefeningen echt goed zijn om te doen en welke spiergroepen je hiermee traint
✓ Hoe vaak je moet trainen en hoeveel sets en reps je moet doen
✓ Hoe je de juiste structuur aanbrengt in jouw work-outs
✓ Wat je kunt doen om nog meer uit je trainingen te halen

Ook vind je hierin alle info die je nodig hebt om je eigen voedingsschema te maken (+ voorbeelden), je voedingspatroon blijvend te veranderen en een positieve mindset te ontwikkelen. Daarmee is dit hét boek voor de krachtsportende powervrouw.

Download het gratis inkijkexemplaar ->

Meer info & bestellen ->

Powervrouw-Bundel-Krachttraining-boek

Veelgestelde vragen over armvet verliezen

Hoe kan ik mijn kipfilet armen trainen?

Je kunt je kipfilet armen trainen door te focussen op het versterken van de triceps en biceps. Oefeningen zoals Skull Crushers, Hammer Curl, Triceps Extension, Triceps Dip en Dumbbell Curl kunnen effectief zijn.

Kan ik specifiek vet verliezen op mijn armen?

Nee, plaatselijk vet verbranden is niet mogelijk. Om armvet te verminderen moet je een calorietekort creëren door gezond te eten en te letten op je totale calorie-inname. Zo bevorder je vetverlies over het hele lichaam, inclusief de armen.

Hoe kan ik armvet verliezen?

Om armvet te verliezen moet je een calorietekort creëren. Cardiovasculaire oefeningen zoals hardlopen, zwemmen of fietsen kunnen helpen bij het verbranden van calorieën. Daarnaast is het belangrijk om krachttraining te doen om spieren op te bouwen en de stofwisseling te stimuleren.

Moet ik mijn armen trainen als ik armvet wil verliezen?

Het trainen van je armen kan helpen om de spieren te versterken en de slappe huid strakker te maken naarmate je armvet verliest. Het combineren van cardiovasculaire oefeningen met gerichte armoefeningen kan bijdragen aan een algehele verbetering van de armconditie.

Anderen lezen ook:

Dit vind jij ook leuk:

LEES DE #1 BUNDEL VOOR VROUWELIJKE KRACHTSPORTERS

Hét boek met alle info die je nodig hebt

In de hardcopy Powervrouw Bundel vind je alle info over krachttraining, voeding, mindset en herstel die je nodig hebt. Ook leer je hoe je stap voor stap je eigen trainings- en voedingsschema maakt. Met de handige tips en simpele oefeningen kun je direct aan de slag!

Rowan Blom

Oprichtster KVV

Gerelateerde blogs:

Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

Insert Content Template or Symbol
100%
NIET GOED =
GELD TERUG
GARANTIE
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden.
Accepteren
Afwijzen
Privacybeleid