Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

Kipfilet armen trainen: zo krijg jij weer strakke armen
02 april 2021 
1 min. leestijd

Kipfilet armen trainen: zo krijg jij weer strakke armen

Heb je ook last van kipfilet armen? Waarschijnlijk wil je hier dan zo snel mogelijk vanaf, maar dat gaat vaak helaas niet zomaar. Je kunt je kipfilet armen trainen om ze strakker te laten worden. Dit heeft vooral zin als je kipfilets bestaan uit slappe huid. Heb je veel armvet? Dan zal je ook vet moeten verliezen. In dit artikel lees je alles over kipfilet armen trainen en het verliezen van armvet.

Zo verlies je armvet

Omdat veel vrouwen ook wat ongewenst vet op hun armen hebben, leggen we eerst uit hoe je armvet verliest. Armvet weg trainen lukt helaas niet en je kan ook geen plaatselijk vet verbranden. Je zult dus echt moeten zorgen voor een calorietekort, wat betekent dat je voornamelijk focust op je voeding. Het trainen is natuurlijk goed voor je gezondheid en je lichaamsvormen. Ook train je hiermee de slappe huid als gevolg van het afvallen weer strak. Het is dus sowieso goed om naast minder calorieën eten ook je armen te trainen.

Lees hier alles over afvallen ->

Kipfilet armen trainen: 6 beste oefeningen voor thuis

De twee grootste spieren in je armen zijn de triceps en de biceps. Door deze twee spieren goed te trainen kan je kipfilet armen verminderen. Hieronder vind je oefeningen voor kipfilet armen trainen: 3 voor de triceps en twee voor de biceps.

Skull Crusher (triceps)

One-Arm Seated Row (biceps)

Triceps Extension

Triceps Dip

Dumbbell Curl

Extra tip: voorkom huidveroudering

Om slappe huid op je armen zoveel mogelijk te voorkomen of er in ieder geval voor te zorgen dat het niet erger wordt is het belangrijk om huidveroudering te voorkomen. Dit doe je door je huid te beschermen tegen de zon, gezond te eten en te stoppen met roken.

Wil je naast je kipfilet armen trainen ook andere oefeningen doen? Als je stap voor stap wilt leren hoe je jouw eigen trainingsschema maakt en optimaal resultaat uit je trainingen haalt, raad ik je onze Powervrouw Bundel aan. In dit hardcopy boek leer je onder andere:

✓ Hoe je jouw eigen persoonlijke trainingsschema samenstelt voor thuis of in de gym (+ voorbeelden)
✓ Welke oefeningen echt goed zijn om te doen en welke spiergroepen je hiermee traint
✓ Hoe vaak je moet trainen en hoeveel sets en reps je moet doen
✓ Hoe je de juiste structuur aanbrengt in jouw work-outs
✓ Wat je kunt doen om nog meer uit je trainingen te halen

Ook vind je hierin alle info die je nodig hebt om je eigen voedingsschema te maken (+ voorbeelden), je voedingspatroon blijvend te veranderen en een positieve mindset te ontwikkelen. Daarmee is dit hét boek voor de krachtsportende powervrouw.

Meer info & bestellen ->

Powervrouw Bundel - Boek over krachttraining voor vrouwen

Veelgestelde vragen over armvet verliezen

Hoe kan ik mijn kipfilet armen trainen?

Je kunt de 'kipfilet' delen van je armen, oftewel de onderkant van je bovenarmen, effectief trainen door je te richten op oefeningen die de triceps en biceps versterken. Oefeningen zoals Skull Crushers, Hammer Curl, Triceps Extension, Triceps Dip, en Dumbbell Curl zijn hiervoor geschikt.

Kan ik specifiek vet verliezen op mijn armen?

Helaas is plaatselijk vet verbranden niet mogelijk. Om vet op de armen te verminderen, dien je te focussen op een gezonde voeding en een calorietekort te creëren om algeheel vetverlies te bevorderen. Dit leidt ook tot vermindering van vet in de armen.

Hoe kan ik armvet verliezen?

Armvet verliezen vereist het creëren van een calorietekort door middel van een gezonde voeding en regelmatige lichaamsbeweging. Cardiovasculaire oefeningen zoals hardlopen, zwemmen, of fietsen kunnen helpen calorieën te verbranden. Krachttraining is ook belangrijk om de spieren op te bouwen en de stofwisseling te stimuleren, wat bijdraagt aan vetverlies.

Moet ik mijn armen trainen als ik armvet wil verliezen?

Ja, het is aan te raden om je armen te trainen om de spieren te versterken en de huid strakker te maken als je armvet verliest. Een combinatie van cardiovasculaire oefeningen en gerichte armoefeningen kan een algehele verbetering van de armconditie bevorderen.

Over de schrijver
Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.
Powervrouw Bundel - Boek van Krachttraining Voor Vrouwen

Alles wat jij nodig hebt in 1 complete bundel

Ben jij klaar om je fitnessreis naar het volgende niveau te tillen? Met de Powervrouw Bundel krijg je toegang tot alles wat je nodig hebt op het gebied van krachttraining, voeding, mindset en herstel.

Word je eigen coach en transformeer je leven met de handige stappenplannen en praktische oefeningen.

Dit is jouw kans om die droombody niet alleen te visualiseren, maar ook daadwerkelijk te realiseren.