Krachttraining Lat Pull Down

8 juni 2016

Categorie: Krachttraining

minuten leestijd

Over de auteur
Rowan Blom

Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.

Vaak wordt gedacht dat krachttraining en bodybuilding hetzelfde zijn. Er zijn echter grote verschillen tussen deze twee vormen van sport. Bij krachttraining is de focus op prestatie gericht en bij bodybuilding ligt de focus op uiterlijk/looks. In dit artikel lees je wat de verschillen zijn tussen krachttraining en bodybuilding.

Krachttraining

Zoals we hierboven al noemden gaat het bij krachttraining voornamelijk om prestatie. Met deze vorm van trainen worden de spieren sterker gemaakt en bouw je daarnaast ook spiermassa op. Bij krachttraining train je voornamelijk met losse gewichten en kies je vaak voor compound oefeningen. Per oefening doe je over het algemeen een hoger aantal sets en een lager aantal reps dan bij bodybuilding. Bij de assistance oefeningen ligt het aantal reps echter juist weer hoger en doe je minder sets.

Het doel van krachttraining is steeds beter presteren. De ene keer ga je omhoog in het aantal herhalingen en de andere keer in gewicht. Beginners kunnen vaak ook achter elkaar met kleine stappen omhoog gaan in gewicht. Sommige krachttraining oefeningen worden gedaan met het eigen lichaamsgewicht, zoals push-ups of pull-ups.

Lees hier alles over progressive overload ->

Het grote verschil met bodybuilding is dat krachttraining niet enkel gericht is op het opbouwen van spieren en met deze vorm van trainen bouw je dan ook minder spiermassa op. Wel kun je met krachttraining alsnog een strak en atletisch lichaam krijgen en zien de spieren er ook iets ‘zachter’ uit dan de spieren van bodybuilders. Dit komt doordat je spieren bij krachttraining minder vocht vasthouden, omdat je bij de meeste krachttraining oefeningen weinig reps doet.

Bodybuilding

Bij bodybuilding gaat het eigenlijk voornamelijk om uiterlijk/looks en het verlagen van het vetpercentage. Bodybuilders trainen met lager gewicht en doen een laag aantal sets en een hoog aantal reps per oefening. Het opbouwen van de spieren gaat bij bodybuilding vaak wel een stuk sneller. De spieren van een bodybuilder zien er daarentegen vaak wat ‘harder’ uit, omdat de spieren door het hoge aantal reps meer vocht vasthouden. Dit geeft de zogenaamde pomp-look.

Waar kun je nu het beste voor kiezen?

De keuze tussen krachttraining en bodybuilding hangt eigenlijk voornamelijk af van jouw doelen. Wil je je meer focussen op prestatie of meer op uiterlijk/looks? Vrouwen kiezen vaak voor krachttraining, omdat ze hiermee steeds hun prestaties kunnen blijven verbeteren (motivatie) en een atletisch lichaam opbouwen zonder pomp-look.

Start je net met krachttraining en wil je hier meer over weten? In onze hardcopy Powervrouw Bundel vind je alle informatie over krachttraining, voeding, herstel en motivatie die je nodig hebt om van start te gaan.

Interessant artikel? Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe blogplaatsingen.

Anderen lezen ook:

LEES DE #1 BUNDEL VOOR VROUWELIJKE KRACHTSPORTERS

Hét boek met alle info die je nodig hebt

In de hardcopy Powervrouw Bundel vind je alle info over krachttraining, voeding, mindset en herstel die je nodig hebt. Ook leer je hoe je stap voor stap je eigen trainings- en voedingsschema maakt. Met de handige tips en simpele oefeningen kun je direct aan de slag!

Rowan Blom

Oprichtster KVV

Gerelateerde blogs:

100%
NIET GOED =
GELD TERUG
GARANTIE
close-link
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden.
Accepteren
Afwijzen
Privacybeleid