Vrouw doet krachttraining thuis

22 juni 2016

minuten leestijd

Over de auteur
Rowan Blom

Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.

Als je meer wilt bewegen, kan het een goed idee zijn om af en toe thuis te trainen. Je kunt thuis natuurlijk een hele sportschool namaken, maar dat zal de meesten van ons niet lukken. Wat heb je nu echt nodig voor krachttraining thuis?

Krachttraining thuis zonder gewichten

Thuis trainen kan ook zonder gewichten. Wel kan het dan handig zijn om in ieder geval een fitnessmatje aan te schaffen. Hierop kun je dan bijvoorbeeld je buikspieroefeningen doen. Als je thuis traint zonder gewichten, kies je voor oefeningen met je eigen lichaamsgewicht. Hiermee kun je ook al heel wat progressie bereiken. Goede krachtoefeningen voor het gehele lichaam die je thuis kunt doen zonder gewichten zijn bijvoorbeeld de squat, lunges, triceps dip en pull ups. Verder kun je de meeste buikspieroefeningen ook uitvoeren zonder gewichten.

Krachttraining thuis met dumbbells

Als je het jezelf iets zwaarder wilt maken en toch niet teveel fitness apparatuur wilt kopen, kun je er ook voor kiezen om alleen een dumbbell set aan te schaffen. De meeste oefeningen die je misschien in de sportschool met een barbell doet, kun je ook alleen met dumbbells doen. Het beste is dan wel dat je echte dumbbells aanschaft en het liefst ook een set van verschillende gewichten, zodat je ook vooruitgang kunt boeken.

Krachttraining thuis met barbell

Doe je sommige oefeningen toch liever met een barbell dan met dumbbells? Dan kun je er ook voor kiezen om een barbell aan te schaffen. Wel is het dan vaak het handigst om ook direct een squatrek aan te schaffen. Je kunt de barbell dan bij veel oefeningen gemakkelijker pakken. Als je ook graag de bench press thuis wilt doen, kun je een bench press bank kopen. Ook is het mogelijk om naast het squatrek alleen een bankje te kopen, zodat je de bench press kunt doen met behulp van het squatrek.

Krachttraining thuis met kettlebell

In plaats van dumbbells of een barbell kun je ook een kettlebell gebruiken om thuis te trainen. Hiermee kun je in de meeste gevallen dezelfde soort krachttraining oefeningen doen, maar op een iets andere manier. Veel vrouwen vinden het fijn om met een kettlebell te trainen.

Krachttraining thuis met weerstandsbanden

Je kunt ook thuis trainen met weerstandsbanden. Deze fitness elastieken zijn vaak voordelig in de aanschaf en makkelijk op te bergen. Wel kun je hier vaak een beperkter aantal fitness oefeningen mee doen en vaak kun je ook maar uit enkele verschillende sterktes kiezen. Zodra je met de zwaarste sterkte bezig bent, kun je het beste ook gewichten aanschaffen. Dan kun je daarna toch weer een stap vooruit.

Zoals je ziet zijn er voor krachttraining thuis dus eigenlijk helemaal niet zoveel fitness hulpmiddelen nodigt. Oefeningen met losse gewichten zijn over het algemeen het beste en je hoeft dus niet allemaal fitness apparaten aan te schaffen om thuis goed te kunnen trainen. Wel kan het helpen om soms toch naar de sportschool te gaan om extra gemotiveerd te blijven.

Krachttraining oefeningen voor je thuis work-out

Thuis kun je veel verschillende krachttraining oefeningen doen met je eigen lichaamsgewicht, zoals Bulgarian Split Squats, Air Squats, Lunges en Push-Ups. Met weerstandsbanden en dumbbells of kettlebells kun je deze fitness oefeningen zwaarder maken. Ook kun je met extra gewicht andere krachttrainingen oefeningen thuis doen. Lees deze blogs om nieuwe oefeningen voor thuis te ontdekken ?

4 beste single leg oefeningen voor je thuis work-out ->

3 beste kettlebell oefeningen ->

10 beste weerstandsoefeningen ->

Wil jij weten welke oefeningen goed zijn en welke spieren je met een oefening traint? Wil je leren hoe je je eigen trainingsschema opstelt voor in de sportschool of thuis? Je leert dit allemaal met onze hardcopy Powervrouw Bundel:

✓ Alle info over krachttraining, voeding, herstel & mindset die je nodig hebt
✓ Ontdek hoe je zelf een trainings- en voedingsschema maakt
✓ Praktisch ingericht: elk hoofdstuk is één stap naar een gezonde levensstijl
✓ Inclusief simpele oefeningen bij elk hoofdstuk die je direct kunt toepassen

Lees meer over dit boek ->

Anderen lezen ook:

LEES DE #1 BUNDEL VOOR VROUWELIJKE KRACHTSPORTERS

Hét boek met alle info die je nodig hebt

In de hardcopy Powervrouw Bundel vind je alle info over krachttraining, voeding, mindset en herstel die je nodig hebt. Ook leer je hoe je stap voor stap je eigen trainings- en voedingsschema maakt. Met de handige tips en simpele oefeningen kun je direct aan de slag!

Rowan Blom

Oprichtster KVV

Gerelateerde blogs:

Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

100%
NIET GOED =
GELD TERUG
GARANTIE
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden.
Accepteren
Afwijzen
Privacybeleid