Zo kom je met je luie reet van die stoel af
Leefstijl
Rowan Blom
Leefstijl
06/22/2021

Zo kom je vaker met je luie reet van die stoel af: 4 simpele tips

06/22/2021

Waarschijnlijk weet je al dat te veel zitten helemaal niet goed voor je is. Het verhoogt de kans op diabetes 2 en vroegtijdig overlijden. Daarbij draagt het natuurlijk ook niet bij aan je bodygoals. Het is het beste om maximaal 3 uur per dag te zitten, maar dat is vaak niet haalbaar. Daarom wordt aangeraden om in ieder geval elk half uur even op te staan. Maar hoe kom je met die luie reet van je stoel af? In dit artikel vind je 4 simpele tips.

1. Ga vaker drinken halen

En kies dan niet alleen voor koffie, maar ook voor water of thee. Vul je beker halfvol, zodat je ook vaker moet gaan. Waarschijnlijk moet je tevens vaker naar het toilet als je meer drinkt, waardoor je nog meer moet opstaan. En je drinkt zo meer water op een dag, win-win-win dus!

2. Doe wat simpele bewegingen terwijl je zit

Oké, hiermee kom je niet van je luie reet af. Maar je spant je spieren wel aan of je rekt ze, wat in ieder geval al een stuk beter is dan niets doen. Hieronder zie je een aantal bewegingen die je makkelijk kunt doen als je zit. Doe een beweging minimaal vijf keer achter elkaar.

  • Strek je benen en breng ze omhoog. Eventueel kan dit ook één voor één.
  • Span je bilspieren tien seconden lang aan.
  • Span je buikspieren tien seconden lang aan door je buik in te houden.
  • Breng je schouders naar achteren en span ze aan. Ontspan ze daarna weer.
  • Breng je hielen omhoog, zodat alleen je tenen op de grond staan. Breng je hielen dan langzaam naar beneden tot net boven de grond.
  • Beweeg je hoofd van links naar rechts en van boven naar beneden.

Hang een briefje op je computer om jezelf eraan te herinneren om vaker te bewegen.

3, Werk staand of zittend

Bij steeds meer bedrijven vind je sta bureaus, waaraan je staand kunt werken. Niet bij jou op kantoor? Koop dan een deskbike. Zo kun je fietsen terwijl je werkt.

4. Ga een rondje lopen in de pauze

Om het negatieve effect van het vele zitten tijdens je werk tegen te gaan is het slim om in de pauze een rondje te gaan lopen. Het liefst natuurlijk elke pauze. Dit helpt ook meteen om je stappendoel te behalen. Neem je lunch lekker mee en eet dit onderweg op of zoek buiten tijdens het wandelen een lekker plekje om dit even op te eten.

's Avonds van de bank afkomen

Na een lange dag werken wil je thuis graag even uitrusten en tv kijken. Het is lastig om jezelf dan nog te motiveren om iets anders te doen. Als je de bovenstaande vier tips volgt, is dat gelukkig misschien ook niet zo nodig. Mensen die overdag actiever zijn, zijn dat 's avonds vaak automatisch ook. Je hebt dan ineens wel zin om te gaan sporten of een rondje te lopen.

Geldt dat niet voor jou? Besef je dan dat je niet per se op de bank hoeft te zitten om je favo Netflix-serie te kijken. Ondertussen kun je echt wel een paar Squats of Kettlebell Swings doen of een paar minuten lang hoelaphoepen.

Stap voor stap je leefstijl aanpassen en je bodygoals behalen

Er zijn zoveel verschillende adviezen over training en voeding, waardoor het lastig kan zijn om te bepalen hoe je nu echt je leefstijl aanpast en resultaat behaalt. Waar begin je en wat is nu het belangrijkste? Met onze Powervrouw Bundel leer jij stap voor stap hoe je jouw leefstijl aanpast en jouw bodygoals behaalt.

In dit hardcopy boek leer je onder andere:

✓ Hoe je jouw eigen persoonlijke trainings- en voedingsschema samenstelt
✓ Hoe je het maximale uit je trainingen haalt
✓ Welke voeding jou helpt om je goals te bereiken
✓ Met welke voedingsmiddelen je jouw energielevel en slaap kunt verbeteren
✓ Hoe je jezelf kunt motiveren
✓ Hoe je gewoontes aanleert en discipline opbouwt
✓ Welke factoren belangrijk zijn voor spierherstel
✓ Hoe je echt kunt ontspannen en tijd voor jezelf kunt nemen Alle info die je nodig hebt om af te vallen en jouw leefstijl blijvend te veranderen!

Meer info & bestellen ->

Powervrouw Bundel - Boek over krachttraining voor vrouwen