Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

Onzeker in de sportschool: durf je niet zo goed?
04 maart 2017 
3 min. leestijd

Onzeker in de sportschool: durf je niet zo goed?

De sportschool is de plek waar je naar toe gaat voor je dosis zweet, staal en nog meer zweet. Maar wat nou als je iets nieuws wilt doen, of je wilt wat doen waar iedereen véél beter in is dan dat jij dat bent en je je plotseling onzeker voelt? Ik maak het mee, mijn bodybuildende vriend maakt het mee, maar waarom je shamen als je kunt gainen?

Onzeker omdat je niet weet hoe iets werkt?

Er staat vast wel een andere bezwete gym member die weet hoe het werkt. En je leert door te doen, dus vraag of die fanatieke krachttrainer het je uit wil leggen. En als dat te spannend is, kijk dan gewoon wat hij of zij doet. Zo kom ik vaak aan de meest leuke en boeiende fitness oefeningen. Heb je wel het lef om op iemand af te stappen? Dan heb je meteen iemand die je misschien af en toe wil spotten!

Is op iemand afstappen of toekijken niet helemaal jouw ding? Er zijn altijd nog genoeg sites en filmpjes op internet te vinden waarin alles tot in den treuren wordt uitgelegd. Ook al is niet altijd alles even goed, je kunt er veel verschillende filmpjes bekijken en je merkt vanzelf snel genoeg of iets wel of niet lekker voelt.

Scared about it? Wear it!

Ik ga naar een gym waar iedereen gelukkig altijd positief is, dus ik loop gerust met mijn über korte broekje de gym in. Hoe eng ik dat eerst ook vond, als het 35 graden is kijken ze maar de andere kant op als ze mijn benen niet mooi vinden. Mijn advies is dan ook: als je iets aan wilt in de gym omdat het fijn zit, maar je niet zeker weet of het wel kan of staat (lees sociaal geaccepteerd is), gewoon doen! Het gaat om jouw prestatie en dat jij je fijn voelt. En laten we eerlijk zijn, we gaan naar de gym om het beste uit onszelf te halen, niet om Miss Super Sweatstain 2017 te zijn!

Don’t try, DO!

Wees niet bang om te proberen of voor schut te staan. Of het nu is omdat je “maar” drie reps kunt, of dat je “slechts” één minigewicht aan kunt. Schaam je niet om iets te doen! Jij bent met je eigen proces bezig. En al die mensen die het al kunnen of met zware gewichten lopen te gooien, hebben ooit ook een “3-rep met minigewicht”-record gehad! Ik heb me over deze schaamte heen gezet en daardoor kan ik nu dips en pull-ups (wel met een assist). En daar ben ik trots op, want nog geen half jaar geleden kon ik alleen aan een stang hangen. Nu kan ik met assist al mooie sets maken. En ooit, ooit zal ik die assist niet meer nodig hebben. Geneer je dus niet, maar doe!

Kortom, je hoeft niet onzeker te zijn in de sportschool want iedereen is ooit onderaan begonnen. Je mag iets niet kunnen of nog nooit gedaan hebben. Dat is niets om je voor te schamen. Het is alleen zo jammer als dat je tegenhoudt om iets te doen. Soms is trainen niet alleen maar je spieren aan het werk zetten, maar ook je gedachten een curl laten maken!

Na het lezen van mijn blog hoop ik dat ik je gemotiveerd heb om nieuwe dingen uit te proberen en je hier niet voor schaamt. Er is namelijk niets om onzeker over te zijn in de sportschool want je bent hoe dan ook goed bezig als je aan je lichaam werkt.

Bekijk ook onze handige fitness startersguide om goed van start te gaan.

Stap voor stap je leefstijl aanpassen en je bodygoals behalen

Er zijn zoveel verschillende adviezen over training en voeding, waardoor het lastig kan zijn om dit goed te optimaliseren. Waar begin je en wat is nu het belangrijkste als je echt resultaat wilt halen? Met onze Powervrouw Bundel leer jij stap voor stap hoe je jouw leefstijl blijvend aanpast en jouw bodygoals behaalt.

In dit hardcopy boek lees je:

✓ Hoe je jouw eigen persoonlijke trainings- en voedingsschema samenstelt
✓ Hoe je het maximale uit je trainingen haalt
✓ Welke voeding jou helpt om je goals te bereiken
✓ Met welke voedingsmiddelen je jouw energielevel en slaap kunt verbeteren
✓ Hoe je jezelf kunt motiveren
✓ Hoe je gewoontes aanleert en discipline opbouwt
✓ Welke factoren belangrijk zijn voor spierherstel
✓ Hoe je echt kunt ontspannen en tijd voor jezelf kunt nemen

Alle info die je nodig hebt om af te vallen en jouw leefstijl blijvend te veranderen!

Meer info & bestellen ->

Powervrouw Bundel - Boek over krachttraining voor vrouwen

Over de schrijver
Powervrouw Bundel - Boek van Krachttraining Voor Vrouwen

Alles wat jij nodig hebt in 1 complete bundel

Ben jij klaar om je fitnessreis naar het volgende niveau te tillen? Met de Powervrouw Bundel krijg je toegang tot alles wat je nodig hebt op het gebied van krachttraining, voeding, mindset en herstel.

Word je eigen coach en transformeer je leven met de handige stappenplannen en praktische oefeningen.

Dit is jouw kans om die droombody niet alleen te visualiseren, maar ook daadwerkelijk te realiseren.