Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

Opgeblazen buik na het sporten? Hierdoor komt dat
10 december 2020 
2 min. leestijd

Opgeblazen buik na het sporten? Hierdoor komt dat

Veel vrouwen sporten om strakker te worden. Maar soms hebben we na het sporten last van een opgeblazen gevoel en lijkt onze buik juist dikker. Niet helemaal wat je wilt natuurlijk en het kan ook heel vervelend zijn. Hoe ontstaat die opgeblazen buik na het sporten eigenlijk en wat kan je hiertegen doen? In dit blog lees je hier alles over.

Ademhaling

De reden waarom je soms na het sporten last hebt van een opgeblazen buik na het sporten is een verkeerde ademhaling. Zeker als we pas net beginnen met krachttraining, hardlopen of een ander soort sport, kan het zijn dat we nog niet gewend zijn aan de manier van ademhalen die daarbij hoort. Zodra je vermoeid raakt en gaat hijgen, gaat de lucht niet meer door je luchtpijp naar je longen. In plaats daarvan gaat het via je slokdarm naar je maag. De lucht in je maag geeft je een opgeblazen gevoel na het sporten en het zorgt ervoor dat je buik tijdelijk wat dikker lijkt.

Bij krachttraining met zware gewichten komt een opgeblazen buik na het sporten niet heel vaak voor. Het ontstaat meer bij duursporten, zoals hardlopen en fietsen. Je kan echter ook last hebben van een opgeblazen gevoel en darmklachten na een intensieve HIIT work-out.

Wat kun je doen tegen een opgeblazen buik na het sporten?

Een opgeblazen buik na het sporten kan je voorkomen door op de juiste manier adem te halen. Tijdens je work-out adem je in door je neus en vervolgens weer uit door je mond. Daarnaast kan je ook af en toe een ademhalingsoefening doen, zodat je in het algemeen beter ademhaalt. Je voorkomt hiermee een opgeblazen gevoel en darmklachten na het sporten. Ook werkt dit goed tegen stressklachten, wat natuurlijk nooit weg is.

Heb je toch een opgeblazen buik na het sporten? Als je wilt dat dit weggaat, moet je ervoor zorgen dat het teveel aan lucht in je maag naar buiten kan. En dat hoeft niet zo moeilijk te zijn: met een simpele boer laat je de lucht ontsnappen.

Stap voor stap je leefstijl aanpassen en kilo‘s verliezen

Er zijn zoveel verschillende adviezen over training en voeding, waardoor het lastig kan zijn om te bepalen hoe je nu echt je leefstijl aanpast en kilo’s verliest. Waar begin je en wat is nu het belangrijkste als je wilt afvallen? Met onze Powervrouw Bundel leer jij stap voor stap hoe je jouw leefstijl aanpast en blijvend gewicht verliest.

In dit hardcopy boek lees je onder andere:

✓ Hoe je jouw eigen persoonlijke trainings- en voedingsschema samenstelt
✓ Hoe je het maximale uit je trainingen haalt
✓ Welke voeding jou helpt om je goals te bereiken
✓ Met welke voedingsmiddelen je jouw energielevel en slaap kunt verbeteren
✓ Hoe je jezelf kunt motiveren
✓ Hoe je gewoontes aanleert en discipline opbouwt
✓ Welke factoren belangrijk zijn voor spierherstel
✓ Hoe je echt kunt ontspannen en tijd voor jezelf kunt nemen

Alle info die je nodig hebt om af te vallen en jouw leefstijl blijvend te veranderen!

Meer info & bestellen ->

Powervrouw Bundel - Boek over krachttraining voor vrouwen

Over de schrijver
Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.
Powervrouw Bundel - Boek van Krachttraining Voor Vrouwen

Alles wat jij nodig hebt in 1 complete bundel

Ben jij klaar om je fitnessreis naar het volgende niveau te tillen? Met de Powervrouw Bundel krijg je toegang tot alles wat je nodig hebt op het gebied van krachttraining, voeding, mindset en herstel.

Word je eigen coach en transformeer je leven met de handige stappenplannen en praktische oefeningen.

Dit is jouw kans om die droombody niet alleen te visualiseren, maar ook daadwerkelijk te realiseren.