Positief blijven bij tegenslag
Leefstijl
Suus Berns
Leefstijl
11/09/2016

Positief blijven bij tegenslag

11/09/2016

In mijn eerste blogartikel stelde ik mezelf voor, vertelde kort over mijn ziekte en over de kennismaking met krachttraining, supplementen en voeding. In dit blog zal ik hier iets dieper op in gaan. Het zou een blog worden over ''een dag uit het leven van'', maar het wordt eerder ''een periode uit het leven van''. Jullie lezen hieronder waarom ;)

Even pauze

Begin augustus dit jaar begon ik als gastblogger te schrijven voor Krachttraining Voor Vrouwen. Mijn eerste blogartikel kwam online en ik was dolblij! Enthousiast typte ik verder - inspiratie en motivatie genoeg - en er volgden meer blogs en interviews. Ik was niet te stoppen, eindelijk kon ik iets met mijn grootste hobby doen :)

Maar toen werd er vrij plotseling roet in mijn eten gegooid, een relatief simpel onderzoek in het ziekenhuis ontaarde in iets wat veel heftiger was en ik moest even pauze nemen.

De 'Crohn op je werk'

Twee weekenden achter elkaar lag ik in het ziekenhuis. Een korte opname, weer een redelijk onschuldig onderzoek, maar dit keer met veel grotere risico's. Ik was dus enorm gespannen tijdens de eerste opname. De tweede keer leek het al 'gewoner' en was ik alweer veel positiever. De eerste keer ging goed, dus deze keer zou het gewoon ook goed gaan! Ik was rustiger en had vertrouwen in de artsen om me heen.

Dit is dus het effect van een sterkere mindset! Positief denken geeft echt veel meer kracht en het stelt je in staat vertrouwen te hebben in de medemens. Dit is dus een kroon op al het harde werken aan mijn psyche :D

Ziek zijn werkt helend

Gedwongen worden om stil te staan heeft ook zo zijn voordelen. In deze tijd van ziekte heb ik veel nagedacht. Over wat ik wil, wat ik belangrijk vind en welke doelen ik nog wil behalen. Ziek zijn geeft tijd en ruimte om weer even heel goed te beseffen wat je hebt, in plaats van wat je mist!

Ik voel weer dankbaarheid, liefde en een enorme drive om hier doorheen te komen. Wat de afgelopen weken voor mij hebben betekent is teveel om allemaal op te schrijven, maar ik ben tot vele mooie en positieve inzichten gekomen. Sport is mijn leven, mijn passie, maar zonder gezondheid stelt het niet veel voor... Uiterlijk blijft altijd een rol spelen, maar een goede gezondheid en een fijn karakter zijn toch minstens zo belangrijk :)

I'll be back

Het zal de aankomende tijd nog wat stilletjes blijven rondom mijn blogs, op 11 november zal ik geopereerd worden! Daarna kan ik echt herstellen en weer verder met alles waar ik zo van houd. Sporten, schrijven, leuke dingen doen met de mensen die belangrijk voor me zijn! Ik ga keihard voor een spoedig herstel, denk vooruit, aan alles wat me gelukkig maakt! Ik hoop na die tijd weer volop te kunnen bloggen.

Aan alle sportieve volgers, jaag je dromen na en laat niets of niemand je tegen houden!!! Ook al zit het soms behoorlijk tegen, raap jezelf bij elkaar, sta op en ga door! Een makkelijke weg is een saaie weg ;) Houd van de uitdagingen en pak ze aan!

Tot over een tijdje :)