DOOR Suus Berns 

9 november 2016

Positieve vrouw
KVV Magazine


Wees geduldig en heb jezelf lief 🙂

In mijn eerste blogartikel stelde ik mezelf voor, vertelde kort over mijn ziekte en over de kennismaking met krachttraining, supplementen en voeding. In dit blog zal ik hier iets dieper op in gaan. Het zou een blog worden over ”een dag uit het leven van”, maar het wordt eerder ”een periode uit het leven van”. Jullie lezen hieronder waarom 😉

Even pauze

Begin augustus dit jaar begon ik als gastblogger te schrijven voor Krachttraining Voor Vrouwen. Mijn eerste blogartikel kwam online en ik was dolblij! Enthousiast typte ik verder – inspiratie en motivatie genoeg – en er volgden meer blogs en interviews. Ik was niet te stoppen, eindelijk kon ik iets met mijn grootste hobby doen 🙂 Maar toen werd er vrij plotseling roet in mijn eten gegooid, een relatief simpel onderzoek in het ziekenhuis ontaarde in iets veel heftigers en ik moest even pauze nemen.

De ‘Crohn op je werk’

Twee weekenden achter elkaar lag ik in het ziekenhuis. Een korte opname, weer een redelijk onschuldig onderzoek, maar dit keer met veel grotere risico’s. Ik was dus enorm gespannen tijdens de eerste opname. De tweede keer leek het al ‘gewoner’ en was ik alweer veel positiever. De eerste keer ging goed, dus deze keer zou het gewoon ook goed gaan! Ik was rustiger en had vertrouwen in de artsen om me heen.

Dit is dus het effect van een sterkere mindset! Positief denken geeft echt veel meer kracht en het stelt je in staat vertrouwen te hebben in de medemens. Dit is dus een kroon op al het harde werken aan mijn psyche 😀

Ziek zijn werkt helend

Gedwongen worden om stil te staan heeft ook zo zijn voordelen. In deze tijd van ziekte heb ik veel nagedacht. Over wat ik wil, wat ik belangrijk vind en welke doelen ik nog wil behalen. Ziek zijn geeft tijd en ruimte om weer even heel goed te beseffen wat je hebt, in plaats van wat je mist! Ik voel weer dankbaarheid, liefde en een enorme drive om hier doorheen te komen. Wat de afgelopen weken voor mij hebben betekent is teveel om allemaal op te schrijven, maar ik ben tot vele mooie en positieve inzichten gekomen. Sport is mijn leven, mijn passie, maar zonder gezondheid stelt het niet veel voor….. Uiterlijk blijft altijd een rol spelen, maar een goede gezondheid en een fijn karakter zijn toch minstens zo belangrijk 🙂I’ll be back

Het zal de aankomende tijd nog wat stilletjes blijven rondom mijn blogs, op 11 november zal ik geopereerd worden! Daarna kan ik echt herstellen en weer verder met alles waar ik zo van houd. Sporten, schrijven, leuke dingen doen met de mensen die belangrijk voor me zijn! Ik ga keihard voor een spoedig herstel, denk vooruit, aan alles wat me gelukkig maakt! Ik hoop na die tijd weer volop te kunnen bloggen.

Aan alle sportieve volgers, jaag je dromen na en laat niets of niemand je tegen houden!!! Ook al zit het soms behoorlijk tegen, raap jezelf bij elkaar, sta op en ga door! Een makkelijke weg is een saaie weg 😉 Houd van de uitdagingen en pak ze aan!

Tot over een tijdje 🙂

Dit vind je misschien ook leuk:

Goede voornemens

3 tips om jouw goede voornemens in 2021 wél te halen

We kunnen helaas nog niet naar de gym de komende weken. Maar dat is nog geen reden om je goede voornemens voor 2021 maar aan de kant te schuiven. Ook al vinden we thuis trainen vaak lastiger, je kunt nog

Lees Meer
Sterke gedisciplineerde vrouw

Zo bouw je discipline op: 4 praktische tips

Je hebt motivatie nodig om te beginnen met sport en een gezonde levensstijl. Hier kun je echter niet op blijven teren. Op sommige momenten zit je misschien niet lekker in je vel, waardoor je geen motivatie meer hebt. Dan is

Lees Meer
Winterdip depressie

Krachttraining tegen depressie: kom uit je winterdip!

De winterdip: vrijwel elke vrouw heeft hier wel eens last van gehad. Zodra de dagen korter worden, zien we steeds minder daglicht. En dat heeft effect op onze stemming. Je zit minder lekker in je vel, je wordt somberder en

Lees Meer
Sterke vrouw

Checklist: zo blijf je ook nu aan je bodygoals werken

Nu de sportscholen de komende tijd gesloten zijn en steeds meer mensen thuis werken, proberen we onze weg te vinden om nog aan onze bodygoals te werken. Het is nu misschien lastig om de motivatie erin te houden. Maar weet

Lees Meer
Sportmotivatie terugvinden

Verander je gedachten en vind je sportmotivatie terug

Vind jij het soms lastig om jezelf te motiveren om te gaan sporten? Of ben je misschien al een aantal weken of maanden niet in de gym geweest? Je sportmotivatie wordt bepaald door jouw manier van denken. In dit artikel

Lees Meer
Vrouw met positieve mindset

5 tips voor een positieve mindset

Ken je die mensen die altijd maar vrolijk zijn, alles lijken te hebben en alles aandurven? Als je zelf zo iemand bent, heb je waarschijnlijk al een positieve mindset. Herken je dit niet in jezelf? Volg dan de onderstaande vijf

Lees Meer

over de auteur

 

Volg mij

 

Hallo sportieve dame, Ik ben vaste gastblogger bij krachttraining voor vrouwen en dit doe ik met heel veel plezier. Schrijven is één van mijn grootste hobby's. Andere hobby's zijn wandelen, yoga, lezen en zingen. Sinds tien jaar heb ik de ziekte van Crohn, dit is chronisch, net zoals mijn optimisme! Hiervoor heb ik ook een eigen Facebook pagina. Graag informeer en inspireer ik anderen met darmklachten (en alle geïnteresseerden) met blog artikelen op mijn Facebook-pagina Darmkracht&Health.

100%
NIET GOED =
GELD TERUG
GARANTIE
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
close-link
>