Te grote kleding door afvallen

28 augustus 2016

Categorie: Gezond afvallen

minuten leestijd

Over de auteur
Suus Berns

Hallo sportieve dame,
Ik ben vaste gastblogger bij krachttraining voor vrouwen en dit doe ik met heel veel plezier. Schrijven is één van mijn grootste hobby's. Andere hobby's zijn wandelen, yoga, lezen en zingen.
Sinds tien jaar heb ik de ziekte van Crohn, dit is chronisch, net zoals mijn optimisme! Graag informeer en inspireer ik andere sportievelingen via mijn Instagram.

Er is al zoveel geschreven over afvallen en ook over de nadelen hiervan, maar dan vooral psychisch. Over dat het eten je tegenvalt, dat de resultaten niet snel genoeg komen, dat je er somber van kan worden en ga zo maar door. Dit blog schrijf ik voor alle dames die van plan zijn heel veel af te vallen.

Wees niet bang, maar voorbereid!

Ik wil niemand ontmoedigen met dit artikel, maar je wel voorbereiden zodat jij er juist iets meer rekening mee kan houden voordat je eraan begint. Ikzelf begon eraan als een kip zonder kop, viel heel veel af en liep tegen best wat dingen aan.

1. Garderobe

In korte tijd kwam ik heel veel aan. Dit was de eerste keer dat ik als een gek mijn kledingkast aan moest vullen. Omdat ik wist dat ik hoe dan ook weer af zou vallen kocht ik niet teveel… dacht ik. Toen ik 30 kilo afgevallen was paste ik gelukkig veel dingen weer. Maar ik was zoveel afgevallen, dat zelfs broeken die jaren op me hadden liggen wachten nu ook te groot waren.

Weer kon ik van alles vervangen. En dan bedoel ik dus echt van alles: broeken, truien, onderkleding, sportkleding en ik heb zelfs een aantal paar schoenen weg moeten doen omdat die te groot bleken te zijn. Blijkbaar hield ik in de tijd dat ik Prednison slikte veel vocht vast in mijn enkels en voeten en hier was ik dus echt niet op bedacht!

2. Overtollige huid

Killerbody: een term waar je tegenwoordig niet meer omheen kunt! Strak, strakker, strakst. Maar helaas is dat niet zo simpel als je erg veel af wilt vallen of af bent gevallen. Ieder lichaam is natuurlijk anders, maar als je veel afvalt, houd je toch wat huid over.

We leven in Nederland, waar een operatie voor het verwijderen van overtollige huid niet wordt vergoed. Erg jammer, als je je bedenkt dat afvallen zo gestimuleerd wordt door allerlei gezondheidsinstellingen.

Zelf heb ik dat voornamelijk op mijn buik en de welbekende ‘kipfiletjes’. Mijn trainer zegt me dat ik er trots op moet zijn en hoewel trots nog een groot woord is, waardeer ik ze wel steeds meer. Dit is mijn lichaam dat een ongelooflijke prestatie heeft geleverd en dit hoort er nu eenmaal bij!

Boodschap

Wat ik absoluut niet wil is je bang maken! Ik wil je juist wat handvatten geven, zodat jij er beter op voorbereid bent dan dat ik was! Maak een goed plan voor jezelf. Als het mogelijk is zou je geld kunnen sparen, zodat je altijd wat achter de hand hebt als je nieuwe kleding nodig hebt

Misschien zou je – als je dat wilt – geld opzij kunnen leggen voor een operatie. En wat het allerbelangrijkste is: je werkt aan een gezonder lichaam! Accepteer jezelf en houd van elk onderdeel van je lichaam. Geniet van de weg ernaar toe!

Schaam je niet voor jezelf, maar wees trots op elk doel dat je hebt bereikt! Ga ervoor 🙂

Stap voor stap je leefstijl aanpassen en kilo’s verliezen

Er zijn zoveel verschillende adviezen over training en voeding, waardoor het lastig kan zijn om te bepalen hoe je nu echt je leefstijl aanpast en kilo’s verliest. Waar begin je en wat is nu het belangrijkste als je wilt afvallen? Met onze Powervrouw Bundel leer jij stap voor stap hoe je jouw leefstijl aanpast en blijvend gewicht verliest.

In dit hardcopy boek leer je onder andere:

✓ Hoe je jouw eigen persoonlijke trainings- en voedingsschema samenstelt
✓ Hoe je het maximale uit je trainingen haalt
✓ Welke voeding jou helpt om je goals te bereiken
✓ Met welke voedingsmiddelen je jouw energielevel en slaap kunt verbeteren
✓ Hoe je jezelf kunt motiveren
✓ Hoe je gewoontes aanleert en discipline opbouwt
✓ Welke factoren belangrijk zijn voor spierherstel
✓ Hoe je echt kunt ontspannen en tijd voor jezelf kunt nemen

Alle info die je nodig hebt om af te vallen en jouw leefstijl blijvend te veranderen!

Meer info & bestellen ->

Powervrouw-Bundel-Krachttraining-boek

Anderen lezen ook:

LEES DE #1 BUNDEL VOOR VROUWELIJKE KRACHTSPORTERS

Hét boek met alle info die je nodig hebt

In de hardcopy Powervrouw Bundel vind je alle info over krachttraining, voeding, mindset en herstel die je nodig hebt. Ook leer je hoe je stap voor stap je eigen trainings- en voedingsschema maakt. Met de handige tips en simpele oefeningen kun je direct aan de slag!

Rowan Blom

Oprichtster KVV

Gerelateerde blogs:

Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

100%
NIET GOED =
GELD TERUG
GARANTIE
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden.
Accepteren
Afwijzen
Privacybeleid