Sportschool blunders

16 november 2021

Categorie: Krachttraining

minuten leestijd

Over de auteur
Rowan Blom

Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.

Ook in de sportschool kan er natuurlijk wel eens iets misgaan. Gelukkig kun je dat zoveel mogelijk vermijden als je hier al van tevoren rekening mee houdt. Hier vind je 5 vermijdbare sportschool blunders die je echt niet wilt maken.

1. Je gebruikt een apparaat helemaal verkeerd

Oké, je hebt de oefening nog nooit gedaan. Maar zo moeilijk kan het niet zijn toch? Zelfverzekerd voer je alle herhalingen en sets die je moet doen. Daarna ga je lekker aan de slag met de volgende oefening. Alleen zie je in je ooghoeken dat iemand anders nu op het apparaat zit en de oefening helemaal anders uitvoert, shame…

Controleer daarom altijd van tevoren hoe je de oefening uitvoert of vraag het gewoon aan iemand! Niet alleen beter voor je zelfvertrouwen, maar ook voor je prestaties en je voorkomt zo blessures…

2. Je legging schijnt door

Heel veel vrouwen sporten in een fitnesslegging. Het zit comfortabel, het is niet te warm en het zit gewoon lekker. Het nadeel is echter dat de stof soms ook maar heel dun is, waardoor je legging kan gaan doorschijnen… Zonder dat jij het misschien doorhebt ziet iedereen jouw billen en je ondergoed als je aan het squatten bent. Niet wat je wilt natuurlijk…

Kies daarom altijd voor een squatproof legging en controleer na een aantal maanden ook of je legging is gaan doorschijnen omdat hij wat versleten is.

3. Je hebt te veel gewicht gepakt

Oké, laten we er even vanuit gaan dat je weet dat je niet te snel omhoog moet gaan in gewicht. En dat je ook niet met te zwaar gewicht start als je voor het eerst een oefening doet.

Toch kan het dan zijn dat je alsnog te veel gewicht pakt zonder dat je het doorhebt. In plaats van 10 kilo schrijven heb je misschien per ongeluk 20 kilo schijven op de barbell geplaatst… Je krijgt de barbell niet eens uit het rek en met het schaamrood op je wangen moet je het gewicht weer omruilen.

Om dit te voorkomen is het slim om altijd nog eens goed te checken welk gewicht je op een barbell hebt gedaan of waar je het apparaat op heb gezet. Zo voorkom je deze blunder en ook ongewilde blessures!

4. Je laat je gewicht keihard vallen

We hebben vast allemaal wel eens een gewicht laten vallen en dat hoeft ook niet zo erg te zijn. Behalve als je het van grote hoogte laat vallen en het met een klap op de grond terecht komt. Of misschien rolt de dumbbell die je vast had nu ineens de hele sportschool door. Of nog erger: je laat een gewicht op je voet of op je telefoon vallen.

Voorkom deze blunder door altijd voorzichtig met de gewichten om te gaan en je hoofd erbij te houden.

5. Je probeert het verkeerde kluisje te openen

Nadat je hard hebt getraind ben je er misschien niet meer helemaal bij. Je mag lekker nu lekker naar huis en het is dus tijd om te ontspannen, toch? Ook nu moet je nog even opletten vooral als je jouw kluisje gaat openen. Je wilt namelijk niet de verkeerde pakken en een half uur met het slot staan te klunsen totdat iemand je vraagt waarom je zijn of haar kluisje probeert open te maken…

Weet je al dat de kans groot is dat je gaat vergeten welk kluisje je had? Schrijf het dan op in je telefoon zodra je jouw spullen in je kluisje stopt, zodat je straks niet urenlang hoeft te zoeken naar jouw kluisje!

Als je meer uitleg wilt over krachttraining oefeningen en inspiratie wilt opdoen met onze trainingsschema’s, raad ik je ons dubbeldikke papieren KVV Magazine aan. Dit blad staat vol met inspirerende verhalen van andere krachtsporters en no-nonsense info over training en voeding. In elke editie vind je ook een trainingsschema en weekmenu.

Reserveer jouw exemplaar

KVV Magazine - Voordeelbundel

Anderen lezen ook:

LEES DE #1 BUNDEL VOOR VROUWELIJKE KRACHTSPORTERS

Hét boek met alle info die je nodig hebt

In de hardcopy Powervrouw Bundel vind je alle info over krachttraining, voeding, mindset en herstel die je nodig hebt. Ook leer je hoe je stap voor stap je eigen trainings- en voedingsschema maakt. Met de handige tips en simpele oefeningen kun je direct aan de slag!

Rowan Blom

Oprichtster KVV

Handmatig geselecteerde blogs voor jou:

Gerelateerde blogs:

Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

100%
NIET GOED =
GELD TERUG
GARANTIE
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden.
Accepteren
Afwijzen
Privacybeleid