Stoppen met snoepen
Voeding
Rowan Blom
Voeding
07/08/2023

Stoppen met snoepen: 4 simpele tips

07/08/2023

Je eet vaak 's avonds een hele rol koekjes op of een grote reep chocola. Eigenlijk geniet je hier niet eens echt van en achteraf voel je je schuldig. Je haalt hier dus vrij weinig positiefs uit, maar het heeft wel een negatieve invloed op je resultaten. Hoe kun je stoppen met snoepen en snacken, zodat je jouw doelen kunt behalen? Hier vind je vier eenvoudige tips.

1. Begin niet met snoepen

Een stukje chocola staat je resultaat vrijwel niet in de weg. Maar het probleem is dat we het vaak niet bij dat ene stukje kunnen houden. Als je eenmaal begint, kun je niet meer stoppen en moet die hele reep op. Je kunt jezelf dus toestaan om elke avond een stukje chocola te nemen, maar waarschijnlijk ga je er dan veel meer van weten. Daarom kun je er beter helemaal niet aan beginnen en zoveel mogelijk kiezen voor gezonde snacks.

Mag je dan helemaal geen chocola of koekjes meer? Je kan af en toe echt wel een suikerrijke of vetrijke snack nemen, maar kies hier dan het juiste moment voor uit. Neem een klein stukje chocola of een koekje mee naar je werk. Je voorkomt dan dat je hier meer van kunt eten dan gepland. Vaak hebben we 's avonds minder wilskracht over. Als je 's ochtends een stukje chocola eet, is het makkelijker om niet de hele reep op te eten.

Plan je genietmomentje ook in op een moment dat je geen honger hebt, bijvoorbeeld vlak na een maaltijd. En voel je ook niet schuldig, want deze kleine snack heeft vrij weinig invloed op je resultaat. Gun het jezelf om echt even te genieten!

2. Kijk naar wat je wél kunt eten

Als we starten met een nieuw voedingspatroon, kijken we vaak naar wat we niet kunnen eten. Meestal is dat ontzettend veel, want er zijn zoveel lekkere snacks, koekjes en bewerkte maaltijden. Kijken naar wat je niet kunt eten helpt je echter niet. Je kunt beter kijken naar wat je nog wél kunt eten. Vaak is dat veel meer dan je denkt!

Een stukje extra pure chocola biedt zelfs gezondheidsvoordelen. En in tegenstelling tot melkchocola of witte chocola krijg je hierbij niet het gevoel dat je de hele reep moet opeten. Daarbij kun je zelf veel lekkere dingen maken, zoals gezonde kwarktaart, bananenbrood of energieballetjes. Ook als je alleen maar gezond eet, is er dus nog genoeg te snoepen.

3. Eet niet de hele dag door

Steeds meer vrouwen eten tegenwoordig de hele dag door of in ieder geval minimaal drie tussendoortjes. Dit zou goed zijn voor je spijsvertering en je metabolisme, maar dat is niet waar. Het levert zelfs een groot probleem op: je hebt de hele dag door honger en trek, waardoor je ook vaker wilt snoepen of snacken.

Je kunt beter niet de hele dag door eten en zo min mogelijk tussendoortjes nemen. Als je maar drie of vier maaltijden per dag eet, hoef je niet zoveel na te denken over eten. Je hoeft ook minder vaak te kiezen tussen iets ongezonds en gezonds. En aangezien je alleen nog maar maaltijden eet (geen tussendoortjes), is het ook makkelijker om te kiezen voor iets gezonds.

Vind je het lastig om helemaal geen tussendoortjes meer te eten? Neem dan nog wel af en toe een tussendoortje, maar kies dan altijd voor groenten of fruit. Dit voedt je lichaam en je hoeft dan niet zo na te denken over wat je gaat eten.

4. Haal geen snoep en snacks in huis

Als die snoeppot of die zak chips je maar aan blijft staren, is het natuurlijk ontzettend moeilijk om hier niets van te eten. Om te voorkomen dat je toch onbewust gaat snoepen of snacken kun je het beste helemaal geen snoep en snacks in huis halen. Natuurlijk kun je dan nog altijd naar de supermarkt gaan op een moment dat je echt trek hebt, maar het maakt de stap vele malen groter.

Heb je snoep of snacks in huis voor je kinderen of voor visite? Berg het dan goed op, zodat je dit niet zomaar ziet en kunt pakken.

Verander stap voor stap jouw eetpatroon

Wil je jouw eigen persoonlijke voedingsschema maken en stap voor stap je eetpatroon aanpassen? Je leert het allemaal met onze Powervrouw Bundel. Dit boek bevat alle info over training, voeding, mindset en herstel die je nodig hebt.

In dit hardcopy boek leer je onder andere:

✓ Hoe je jouw eigen persoonlijke trainings- en voedingsschema samenstelt
✓ Welke voeding jou helpt om je goals te bereiken
✓ Hoe je het maximale uit je trainingen haalt
✓ Met welke voedingsmiddelen je jouw energielevel en slaap kunt verbeteren
✓ Hoe je jezelf kunt motiveren
✓ Hoe je gewoontes aanleert en discipline opbouwt
✓ Welke factoren belangrijk zijn voor spierherstel
✓ Hoe je echt kunt ontspannen en tijd voor jezelf kunt nemen

Alle info die je nodig hebt om af te vallen en jouw leefstijl blijvend te veranderen!

Download het gratis inkijkexemplaar ->

Meer info & bestellen ->