Thuis work-out
Krachttraining
Rowan Blom
Krachttraining
10/13/2020

Weg met dat uitstelgedrag! Zo motiveer je jezelf voor een thuis work-out

10/13/2020

Wil of kan je niet naar de sportschool? Gelukkig kun je ook thuis trainen én resultaten behalen. Alleen merken we vaak dat het dan toch net iets lastiger is om gemotiveerd te blijven. Misschien stel jij je thuis trainingen inmiddels ook wel steeds vaker uit. Hoe motiveer je jezelf weer? In dit blog delen wij vijf eenvoudige tips.

1. Richt een deel van je woning speciaal in voor je work-outs

Het helpt enorm om een apart deel van je woning in te richten voor je work-outs, zoals de zolder, de kelder of een slaapkamer die je over hebt. Heb je hier de ruimte niet voor? Dan kun je er ook voor kiezen om een bepaalde hoek in te richten voor je trainingen.

Je hoeft zo niet steeds eerst alle spullen uit de kast te trekken, waardoor het je minder moeite kost om te gaan trainen. Daarbij zal je je ook beter kunnen focussen en dus beter presteren als je in je 'krachthonk' traint.

Ontdek hoe je jouw thuis work-out uitdagend maakt ->

2. Stel korte termijn doelen op

Je weet misschien wel wat jouw droomlichaam is, maar vaak is dat nog heel ver weg. Stel daarom ook korte termijn doelen op, zodat je onderweg naar je doel ook al successen kunt behalen. Zo kun je bijvoorbeeld maandelijkse doelen opstellen voor je vetpercentage of je spiermassa percentage.

3. Maak er een gewoonte van

Als we naar de sportschool gaan, plannen we onze work-outs vaak wel op vaste dagen en tijden in. Maar als we thuis trainen doen we dat vaak niet. We denken dat het wel even snel ergens tussendoor kan. Maar dan komt het er juist niet van en dit komt vaak op je prestaties niet ten goed. Maak er thuis dus ook een gewoonte van. Plan vaste dagen en tijden in voor je work-outs en houd je daaraan.

4. Trek je sportkleding aan

Trainen in je sportkleding is natuurlijk sowieso veel fijner, maar het zorgt er ook voor dat je meer doet. Maak het aantrekken van je sportkleding ook een eerste belangrijke stap. Voor alleen het aantrekken van je sportkleding kun je vast wel de motivatie vinden, toch? En zodra je je sportkleding eenmaal aan hebt, heb je waarschijnlijk al meer zin om te trainen.

Lees hoe je een goede fitnesslegging uitkiest ->

5. Sport samen

Samen sporten kan enorm motiverend zijn, zoals je ook in dit artikel kunt lezen. Dat is nu misschien alleen wel wat lastiger. Maar je kunt natuurlijk wel samen met je sportmaatje buiten gaan trainen of buiten een groepsles doen. Of je kunt via een videocall samen sporten of in ieder geval op hetzelfde tijdstip gaan. Zo kun je elkaar toch motiveren!

Wil je weten wat de beste krachttraining oefeningen zijn en hoe je jouw schema goed samenstelt? Wil je stap voor stap je leefstijl aanpassen en optimaal resultaat behalen? Dan is onze Powervrouw Bundel echt iets voor jou. In dit hardcopy boek vind je alle informatie over krachttraining, voeding, mindset en herstel die je nodig hebt om jouw bodygoals te behalen.

Bekijken ->

Powervrouw Bundel - Boek over krachttraining voor vrouwen