Krachttraining oefeningen voor de lats

16 november 2021

minuten leestijd

Over de auteur
Rowan Blom

Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.

Je traint waarschijnlijk je buik en je billen, waardoor je een mooie V-Vorm krijgt. Maar het trainen van je lats is hiervoor minstens zo belangrijk. Het zorgt er ook voor dat je andere oefeningen beter kunt uitvoeren en het is goed voor je houding, wat natuurlijk nooit weg is. Hoe train je jouw lats nu het beste voor die mooie V-Vorm? Hier vind je de 5 allerbeste oefeningen.

Chin-Up

Niet de meest makkelijke krachttraining oefening, maar wel een van de allerbeste oefeningen voor het trainen van je lats. Leer deze oefening wel goed aan met dit stappenplan. Start je net met krachttraining? Doe dan eerst de Lat Pulldown om je spieren te versterken en leer na enkele maanden de Chin-Up aan.

Pull-Up

Deze fitness oefening heeft veel weg van de Chin-Up, maar is wat zwaarder en daardoor nog iets moeilijker aan te leren. Je kunt deze oefening (ook) doen als je de Chin-Up onder de knie hebt. Bij de Pull-Up train je de biceps ook net iets meer mee.

Lat Pulldown

De Lat Pulldown is een goede lat oefening voor starters én meer gevorderden. Het is makkelijk aan te leren en toch ook heel effectief.

Dumbbell Row

Er zijn veel verschillende row oefeningen waarmee je de lats kunt trainen. De meest effectieve oefening is de Dumbbell Row. Hiermee ligt de focus meer op de lats en minder op de onderrug dan bij andere row oefeningen. Daarbij is deze krachttraining oefening ook makkelijk aan te leren.

Barbell Pullover

Als je jouw lats én je borstspieren tegelijkertijd wilt trainen met één oefening, is de Pullover ideaal. Je kunt deze oefening met een dumbbell, kettlebell of barbell doen. Met de barbell variant ligt de focus net iets meer op de lats.

Als je meer uitleg wilt over krachttraining oefeningen en inspiratie wilt opdoen met onze trainingsschema’s, raad ik je ons dubbeldikke papieren KVV Magazine aan. Dit blad staat vol met inspirerende verhalen van andere krachtsporters en no-nonsense info over training en voeding. In elke editie vind je ook een trainingsschema en weekmenu.

✓ Praktische tips over krachttraining en  voeding

✓ Motiverende ervaringsverhalen van andere krachtsporters

✓ Inclusief trainingsschema en uitleg over oefeningen

✓ 150+ pagina’s dik zonder advertenties

Download het gratis inkijkexemplaar

Bestel jouw exemplaar

KVV Magazine Voordeelbundel

Anderen lezen ook:

LEES DE #1 BUNDEL VOOR VROUWELIJKE KRACHTSPORTERS

Hét boek met alle info die je nodig hebt

In de Powervrouw Bundel vind je alle info over krachttraining, voeding, mindset en herstel die je nodig hebt. Ook leer je hoe je stap voor stap je eigen trainings- en voedingsschema maakt. Met de handige tips en simpele oefeningen kun je direct aan de slag!

Rowan Blom

Oprichtster KVV

Handmatig geselecteerde blogs voor jou:

Gerelateerde blogs:

Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

100%
NIET GOED =
GELD TERUG
GARANTIE
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden.
Accepteren
Afwijzen
Privacybeleid