Een Flammkuchen lijkt erg op een pizza, maar het is eenvoudiger om te maken en het heeft niet de perfecte ronde vorm. Deze volkoren Flammkuchen is gemaakt met gezonde, eiwitrijke ingrediënten en is dus een ideaal diner voor krachtsporters!
Ingrediënten (voor 2 personen)
- 255 gr volkoren meel
- 200 gr cottage cheese
- 100 gr tonijn uit blik (in water)
- 100 gr champignons
- 50 gr verse spinazie
- 1 middelgrote ui
- 135 ml water
- 2 el olijfolie
- Handje bladspinazie
- Oregano
- Zout naar smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 230 graden en leg een vel bakpapier op een bakplaat.
- Meng het volkoren meel, het water, de olijfolie en zout naar smaak in een kom en kneed er deeg van.
- Breek het deeg in tweeën en rol beide helften met een deegroller zo plat mogelijk uit.
- Leg de plakken deeg op de bedekte bakplaat.
- Blend de cottage cheese in een blender tot een glad deeg en smeer dit op de pizza’s.
- Snijd het ui in stukjes en de champignons in schijfjes en beleg de pizza’s hiermee.
- Verdeel ook de tonijn over de twee pizza’s en bestrooi ze met oregano.
- Bak de pizza’s in de oven gedurende twintig minuten tot ze gaar zijn.
- Beleg de pizza’s met bladspinazie.
Eet smakelijk!