Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

Gezond afvallen

Gezond afvallen

Gezond afvallen - 15 meestgestelde vragen beantwoord

Ondanks de tienduizenden tips en tricks die op internet te vinden zijn, lukt het veel vrouwen toch niet om blijvend af te vallen. Helaas is veel informatie over gezond afvallen niet juist of het wordt overdreven…

Er is niet één simpele oplossing waarmee je snel kilo’s verliest. Je zult ervoor moeten werken voor een langere periode en dat houdt de meesten van ons tegen. Maar er zijn gelukkig ook manieren om het makkelijker en leuker voor jezelf te maken. Zo kun je er zelfs plezier krijgen in gezond afvallen en je fitter en energieker voelen.

Gezond eten en afvallen

Je hoeft niet per se gezond te eten als je wilt afvallen. In principe kun je ook afvallen op een dieet van pizza's, chips en chocola. Maar dit soort lekkernijen bevatten vaak veel calorieën, waardoor je op een dag misschien maar één pizza, één zak chips of één reep chocola mag eten.

Dat is waarschijnlijk al aardig lastig en daar komt ook nog bij dat dit soort voedsel niet goed verzadigt. De rest van de dag zal je waarschijnlijk veel honger en trek hebben, waardoor zo'n voedingspatroon niet vol te houden is.

Gezondheid

En natuurlijk is het ook niet goed voor je gezondheid. Niet alleen omdat deze producten niet zo goed zijn voor de gezondheid, maar ook omdat je zo niet de voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt. Op de lange termijn brengt dit sowieso allemaal gezondheidsnadelen met zich mee en op de korte termijn voel je je hierdoor minder fit en niet lekker in je vel. Zeker geen aanrader dus!

Om wel alle voedingsstoffen binnen te krijgen die je nodig hebt, is het belangrijk om zoveel mogelijk gezond te eten. Aangezien je bij het afvallen minder eet dan normaal, is dit extra belangrijk. Probeer in ieder geval voldoende eiwitten en vetten binnen te krijgen. Eet daarnaast veel groenten en één of twee stuks fruit per dag. Eet zoveel mogelijk onbewerkt voedsel en laat bewerkt voedsel staan.

Samengevat:

 • In theorie kun je wel afvallen met een dieet vol ongezonde voeding, maar in de praktijk werkt dat niet.
 • Eet voldoende eiwitten en vetten, veel groenten en één of twee stuks fruit per dag.
 • Probeer bewerkt voedsel zoveel mogelijk te laten staan.

Gezond afvallen met krachttraining

Sommige vrouwen denken dat alleen cardio goed helpt bij het afvallen, omdat je met krachttraining minder calorieën verbrandt. Dit is echter een misverstand. Afhankelijk van de vorm van cardio kun je inderdaad tijdens een cardiosessie meer calorieën verbranden.

Met krachttraining bouw je echter spiermassa op en daarmee verbrand je ook na je training nog calorieën. Doe je alleen aan cardio tijdens het afvallen? Dan zal je hoogstwaarschijnlijk spiermassa verliezen, waardoor je verdeeld over een dag minder calorieën verbrandt.

Een ander groot voordeel van krachttraining is dat het ook je lichaam vormt. Je wordt hierdoor niet alleen slanker, maar ook strakker. En ondanks dat je afvalt, zal je met krachttraining toch nog (deels) je vrouwelijke rondingen behouden of juist meer krijgen.

Samengevat:

 • Tijdens een krachttraining sessie verbrand je meestal minder calorieën dan tijdens een cardio sessie, maar met krachttraining blijf je ook na je training vet verbranden.
 • Met krachttraining maak je jouw lichaam strakker en behoud je je vrouwelijke vormen.

15 meest gestelde vragen over gezond afvallen

Omdat er zoveel onduidelijk is over afvallen, vind je hieronder een duidelijk en no-nonsense antwoord op de 15 meest gestelde vragen over gezond afvallen. Zo kun je nu eindelijk effectief, blijvend en met plezier afvallen!

1. Hoe kan ik makkelijk afvallen?

Misschien vraag jij jezelf ook wel eens af: 'Hoe kan ik makkelijk afvallen?' Of je nu wel of niet gaat sporten en wel of geen dieet volgt: gezond afvallen is voor vrijwel niemand heel makkelijk. Maar je kunt het jezelf wel zo makkelijk (en leuk) mogelijk maken.

Niet te streng

Het belangrijkste hierbij is dat je niet te streng voor jezelf bent. Stel doelen die realistisch zijn, volg geen crash dieet en geniet ook af en toe van iets lekkers. Zo wordt het proces veel leuker en houd je jouw nieuwe levensstijl ook veel langer vol.

Gewoontes aanleren

Vaak is het niet zo moeilijk om meer gezonde voeding te gaan eten. De meeste vrouwen vinden het juist het lastigst om minder ongezonde voedingsmiddelen te eten. Gewoontes afleren is vaak heel moeilijk. Het is makkelijker om bestaande gewoontes te vervangen in plaats van ze af te leren. Heb je trek in iets lekkers? Eet dan iets gezonds in plaats van iets ongezonds.

Verder kun je beter niet in één keer te veel veranderen. Je hebt maar een beperkte hoeveelheid wilskracht op een dag. Als je alles in één keer wilt veranderen, zal je waarschijnlijk 's avonds toch weer gaan cheaten.

Maak je een weekmenu voor jezelf? Probeer dan zoveel mogelijk te laten zoals het is en slechts kleine dingen te veranderen. Eet bijvoorbeeld wat minder aardappels of rijst en wat meer groenten. Laat je koekje in de middag liggen en eet een stuk pure chocola.

Samengevat:

 • Wees niet te streng voor jezelf en geniet ook af en toe van iets lekkers.
 • Leer bepaalde eetgewoontes niet af, maar vervang ze door andere gewoontes.
 • Verander je eetpatroon stapje voor stapje.

2. Hoe kan ik buikvet verbranden?

De buik is bij veel vrouwen een probleemgebied. We vinden het vaak niet zo erg als onze borsten of billen wat groter worden, maar we willen wel graag een platte buik. Dus gaan we onze buikspieren trainen... Want daar krijg je toch een mooie platte buik van?

Helaas, met het trainen van de buikspieren verbrand je niet meer buikvet. Je kunt net zo goed andere krachttraining oefeningen of cardio doen om calorieën te verbranden. Met buikspieroefeningen bouw je wel meer buikspieren op, maar die zullen pas zichtbaar zijn als je buikvet is verdwenen.

Er is verder ook geen manier om specifiek buikvet te verbranden. Als je lichaam vet verbrandt, gebeurt dat vaak verspreid over je hele lichaam. Dit is wel afhankelijk van je genen, maar het is in ieder geval niet iets wat je kunt sturen. Je kunt alleen buikvet verbranden door minder te eten dan je verbrandt.

Samengevat:

 • Je kunt niet plaatselijk vet verbranden.
 • Het trainen van je buikspieren helpt vrijwel niet bij het verminderen van buikvet.
 • Buikvet kan ervoor zorgen dat je buikspieren niet zichtbaar zijn.
 • Je kunt alleen buikvet verbranden door minder te eten dan je verbrandt.

Lees meer over het verminderen van buikvet ->

3. Wat is het beste dieet om af te vallen?

Er is eigenlijk geen specifiek dieet dat aan iedereen aan te raden is. Voor de een werkt een koolhydraatarm dieet heel goed, terwijl de ander juist liever een paleo dieet volgt. Of een dieet voor jou werkt hangt af van de manier waarop je lichaam hierop reageert en in hoeverre je het goed vol kunt houden.

Het is dus belangrijk om voor jezelf te onderzoeken wat voor jou het beste werkt. Het gaat dan niet alleen om specifieke diëten, maar ook op de manier waarop je het dieet zelf inricht.

Je kunt gerust een koolhydraatarm dieet volgen en af en toe nog brood eten. Het gaat er niet om dat je de regels van het dieet exact volgt... Het gaat erom of je een voedingspatroon volgt dat voor jou werkt, bij jou past en voor jou goed vol te houden is.

Samengevat:

 • Er is geen specifiek dieet dat voor iedereen het beste dieet is.
 • Je zult zelf moeten testen welk dieet voor jou werkt en voor jou goed vol te houden is.
 • Het is niet nodig om exact de dieetregels te volgen. Belangrijker is dat het voedingspatroon bij jou past.

4. Hoe kan ik afvallen zonder hongergevoel?

Als je gewicht wilt verliezen, eet je minder dan dat je verbrandt. Het is dan ook logisch dat je te maken krijgt met een hongergevoel. Dit kan het afvallen echter wel lastiger maken. Om je honger te stillen ga je uiteindelijk misschien toch iets extra's eten en wellicht ook iets wat veel calorieën bevat.

Lang niet iedereen lukt het om af te vallen zonder hongergevoel. Sommige vrouwen zullen altijd wel wat honger blijven houden. Je kunt het hongergevoel echter wel zoveel mogelijk verminderen, waardoor je de kans op overeten of cheaten verkleint.

Gezond eten

Zoals hierboven ook al aangegeven verzadigt ongezonde voeding niet goed. Dit komt doordat er weinig voedingsstoffen inzitten. Ook bevatten sommige ongezonde producten stofjes die er alleen maar voor zorgen dat je meer wilt eten, zoals suiker of bepaalde vetten.

Als je wilt afvallen zonder hongergevoel (of in ieder geval met minder honger), is het belangrijk om zo gezond mogelijk te eten.

Verzadigende voeding

Probeer daarnaast ook zoveel mogelijk te kiezen voor voeding die goed verzadigt. Hierbij kun je denken aan voeding met veel eiwitten, veel gezonde vetten en/of vezelrijke voeding.

Samengevat:

 • Het lukt niet altijd om een hongergevoel helemaal te voorkomen, maar je kunt dit wel zoveel mogelijk verminderen.
 • Als je gezond eet, zal je minder honger ervaren.
 • Verzadigende voeding helpt bij het verminderen van honger.

5. Kan ik afvallen zonder te sporten?

Houd je niet van sporten en wil je graag gezond afvallen? Je kunt ook prima afvallen zonder te sporten. Het is bij gewichtsverlies het belangrijkst dat je minder eet dan dat je verbrandt. Je voeding komt dus eigenlijk altijd op nummer één.

Als je niet gaat sporten, betekent dit wel dat je nog minder moet gaan eten om even snel af te vallen. Je verbrandt namelijk geen extra calorieën, omdat je niet sport. Daarbij is het belangrijk dat je dagelijks in ieder geval een half uur (of liever nog: een uur) beweegt. Dit draagt onder andere bij aan je spijsvertering, waardoor het afvallen beter gaat.

Daarbij is het natuurlijk wel zo dat dagelijks voldoende bewegen én een aantal keer per week sporten sowieso goed is voor je gezondheid. Je blijft fit, je hebt meer energie en je zit lekkerder in je vel. Wij raden het daarom eigenlijk altijd aan om ook te gaan sporten.

Samengevat:

 • Je kunt prima afvallen zonder te sporten.
 • Als je afvalt zonder te sporten, moet je minder eten dan wanneer je wel sport.
 • Dagelijks minimaal een half uur bewegen is belangrijk voor je spijsvertering.
 • Het blijft beter om wel te sporten, want je voelt je dan fitter, lekkerder in je vel én het is goed voor je gezondheid.

6. Kan ik afvallen zonder op mijn voeding te letten?

Wil je niet minder gaan eten en toch gezond afvallen? Dat is waarschijnlijk iets wat de meesten van ons wel graag zouden willen. Dit kan in principe ook, alleen is het meestal niet erg effectief.

Meer bewegen

Om gewicht te verliezen moet je meer verbranden dan dat je binnenkrijgt. Als je hetzelfde wilt blijven eten, zal je dus meer moeten gaan bewegen. Je verbrandt dan meer energie. In de praktijk zal je dan vaak elke dag veel meer moeten bewegen. Daarbij is het belangrijk om niet meer te gaan eten, dus niet na je training een extra shake of snack te nemen.

Het is dus niet aan te raden om totaal niet op je voeding te letten bij het afvallen. Waarschijnlijk val je dan niet veel af en misschien kom je zelfs alsnog wel iets aan, ook als je veel meer bent gaan bewegen. Je kunt er het beste voor kiezen om op je voeding te letten (= minder te eten) én meer te gaan bewegen. Zo hoef je niet heel veel minder te eten en blijf je fit.

Samengevat:

 • Afvallen zonder op je voeding te letten zou in theorie soms mogelijk kunnen zijn, maar je moet dan wel dagelijks veel meer gaan bewegen.
 • Je kunt het beste wel op je voeding letten en daarnaast ook meer gaan bewegen.

Lees meer over afvallen zonder op je voeding te letten ->

7. Hoe weet ik hoeveel ik kan eten?

Als je exact wilt weten wat je op een dag moet eten om af te vallen, kun je het beste jouw caloriebehoefte berekenen. Je weet dan hoeveel calorieën je normaal gesproken zou moeten eten op een dag. Als je minder eet dan dit aantal, zal je afvallen. Je kunt het beste ongeveer 20 tot 30 procent onder je caloriebehoefte gaan zitten.

Je caloriebehoefte hangt af van je leeftijd, gewicht en lengte. Daarnaast is ook je activiteitsniveau van belang en dit moet dus ook goed worden meegenomen in je berekening. Als je meer gaat bewegen, wordt je caloriebehoefte hoger. Je kunt dan dus in principe meer eten. Daarom kiezen veel mensen er ook voor om ook meer te gaan bewegen en sporten, als ze willen afvallen.

Continu je calorieën blijven tellen is eigenlijk niet aan te raden. Dit kan uiteindelijk ook een obsessie worden. Voor vrouwen die gevoelig zijn voor eetstoornissen is het sowieso geen goed idee om calorieën te tellen. Je kunt er dan beter voor kiezen om af te vallen zonder calorieën te tellen. Dit is heel goed mogelijk door te kiezen voor de juiste voedingsmiddelen en je ervan bewust te worden wanneer je verzadigd bent.

Samengevat:

 • Je kunt je caloriebehoefte berekenen om te weten wat je op een dag zou moeten eten.
 • Het is ook mogelijk om af te vallen zonder calorieën te tellen.

8. Moet ik rekening houden met eiwitten, vetten en koolhydraten?

Als je aan krachttraining doet, heb je waarschijnlijk wel eens mensen in je omgeving gehoord over macro's. Macro's - of macronutriënten - zijn eiwitten, vetten en koolhydraten. Dit zijn voedingsstoffen waar je lichaam energie uit haalt.

Minder met koolhydraten

Of je nu wel of niet sport, het is altijd slim om te kijken naar je eiwit-, vet- en koolhydraatinname. Het is aan te raden om bij het afvallen te minderen met koolhydraten. Niet omdat koolhydraten je dik maken, maar omdat je anders niet voldoende eiwitten en gezonde vetten binnenkrijgt.

Deze stoffen heeft je lichaam harder nodig dan koolhydraten. Daarbij verzadigen eiwitten en gezonde vetten ook beter dan koolhydraten, wat zorgt voor minder honger.

Eiwitten

Eiwitten zijn sowieso belangrijk om je huidige spiermassa op peil te houden, ook als je niet aan sport doet. Als je afvalt en te weinig eiwitten eet, zal je spiermassa verliezen.

Je spieren verbranden vet, ook als je in rust bent. Dit wil je dus niet kwijt, want dat betekent ook dat je minder vet verliest. Doe je wel aan krachttraining?

Dan kan het eten van voldoende eiwitten je helpen om meer spieren op te bouwen tijdens het afvallen, voornamelijk als je een beginner bent. Daarom is het handig om je eiwitbehoefte te berekenen en ervoor te zorgen dat je voldoende eiwitten eet.

Hier vind je de 40 meest eiwitrijke producten ->

Samengevat:

 • Het is belangrijk om dagelijks voldoende eiwitten en vetten te eten.
 • Eiwitten en vetten verzadigen beter dan koolhydraten.
 • Voldoende eiwitten verlagen de kans op verlies van spiermassa.

9. Kan ik afvallen met afval shakes?

Afval shakes zijn de laatste jaren erg in populariteit toegenomen. Maar helpen ze ook echt bij het afvallen? Het is niet zo dat je met afval shakes ineens op een magische wijze vet verliest. Je zult er altijd nog voor moeten zorgen dat je minder eet dan dat je verbrandt

Wel kunnen afval shakes soms helpen bij het afvallen. Je kunt ze makkelijk meenemen en ze bevatten alle voedingsstoffen die je nodig hebt. Vaak verzadigen ze ook goed. Het kan echter ook zo zijn dat je toch liever een gewone maaltijd eet, ook al moet je dan zelf moeite doen om dit samen te stellen. Dan zijn afval shakes voor jou juist niet aan te raden.

Samengevat:

 • Afval shakes zorgen niet voor het verliezen van meer vet.
 • Afval shakes zijn wel makkelijk in gebruik en bevatten alles wat je nodig hebt.
 • Als je liever een normale maaltijd eet, kun je beter geen afval shakes nemen.

10. Kan ik afvallen met afslankpillen?

Er wordt vaak geclaimd dat afslankpillen je helpen om vet te verliezen. Zou je dan gewoon elke dag een afslankpil kunnen nemen en zo slanker kunnen worden? Helaas werkt het niet zo. Afslankpillen zijn dus geen magisch wonder. De werking van afslankpillen is nooit bewezen.

Producenten claimen dat deze pillen ervoor zorgen dat je lichaam meer vet verbrandt. Ze zouden je metabolisme verhogen. Sommige afslankpillen doen dit ook, maar slechts in zeer kleine mate. Dit is dus vrijwel niet effectief. Je zou er eventueel voor kunnen kiezen om afslankpillen te gebruiken, maar dan alleen ter ondersteuning. Verwacht hier niet te veel van.

Samengevat:

 • Afslankpillen zorgen er niet voor dat je ineens veel kilo's verliest.
 • Sommige afslankpillen kunnen je metabolisme iets verhogen, maar slechts in kleine mate.
 • Je zou afslankpillen eventueel alleen ter ondersteuning kunnen gebruiken.

Lees hier meer over het effect van fatburners en waar je op moet letten ->

11. Hoe kan ik snel afvallen?

De meeste mensen die willen afvallen willen zo snel mogelijk gewicht verliezen. Dat is misschien logisch, maar niet altijd haalbaar. 10 kilo verliezen in een maand tijd is vrijwel onmogelijk en praktisch niet te doen. Met crash diëten kun je soms snel gewicht verliezen, maar na je dieet komt dat gewicht vaak net zo snel weer terug.

Verantwoord afvallen

Snel afvallen moet dus niet je belangrijkste doel zijn. Je kunt er het beste voor kiezen om verantwoord en blijvend af te vallen. Dit is beter voor je gezondheid en makkelijker. Kies voor een leefstijlverandering die je vol kunt blijven houden, zodat je jouw doel uiteindelijk behaalt én behoudt.

Hoe snel kun je dan eigenlijk afvallen als je dit op een verantwoorde manier wilt doen? Dat hangt af van het aantal calorieën dat je minder eet op een dag en verschilt per persoon. Het beste is om ongeveer 20 tot 30 procent minder calorieën dan je caloriebehoefte te eten. Een kilo lichaamsvet bestaat uit ongeveer 7000 calorieën. Eet jij elke dag bijvoorbeeld 500 calorieën minder? Dan zal je in ongeveer 14 dagen 1 kilo vet verliezen.

Samengevat:

 • Snel afvallen is praktisch vaak niet haalbaar en na een crash dieet kom je vaak snel weer aan.
 • Maak snel afvallen niet je belangrijkste doel, maar kies voor verantwoord en blijvend afvallen.

12. Hoe kan ik gezond en verantwoord afvallen?

Om gezond en verantwoord af te vallen kun je het beste eerst kijken naar je dagelijkse caloriebehoefte. Ga hier maximaal 20 tot 30 procent onder zitten voor gewichtsverlies. Dit is voor de meeste vrouwen ook redelijk goed vol te houden en je krijgt dan geen tekorten.

Gezond en onbewerkt

Verder is het belangrijk om zo gezond mogelijk te eten. Natuurlijk mag je wel eens een keer iets lekkers, maar probeer in de basis te kiezen voor gezonde, onbewerkte voeding. Eet voornamelijk minder koolhydraten en houd je eiwit- en vetinname nagenoeg gelijk.

Zo krijg je toch alle voedingsstoffen binnen die je nodig hebt, ondanks dat je minder calorieën eet. Daarbij is het afvallen ook makkelijker vol te houden als je voornamelijk kiest voor gezonde voeding. Dit vult goed en het voorkomt cravings.

Samengevat:

 • Eet dagelijks 20 tot 30 procent onder je caloriebehoefte.
 • Kies zoveel mogelijk voor gezonde, onbewerkte voeding.
 • Eet voornamelijk minder koolhydraten en houd je eiwit- en vetinname nagenoeg gelijk.

13. Afvallen lukt niet: wat kan ik doen?

Als het afvallen niet lukt, moet je niet meteen opgeven of nog veel minder gaan eten. De voornaamste reden waarom afvallen niet lukt is dat iemand toch vaak meer eet dan ze denkt. Je hoeft je hier helemaal niet voor te schamen, want dit komt bij veel mensen voor. We vergeten vaak dat koekje die we bij de koffie hebben genomen of dat likje van die vette saus.

Voedingsdagboek

Voordat je jouw voedingspatroon helemaal gaat omgooien, kun je beter eerst kijken naar wat je eigenlijk echt eet. Houd twee weken lang een voedingsdagboek bij en schrijf alles op wat je eet, zelfs als het maar een kruimeltje brood is.

Schrijf hierin ook de dingen op die je normaal zou eten, maar nu niet eet omdat je het bijhoudt. Op die manier word je je echt bewust van wat je binnenkrijgt. Merk je dat je toch meer eet dan je denkt? Kijk dan hoe je dit kunt veranderen.

Calorie-inname verlagen

Als je dit hebt gedaan en erachter bent gekomen dat je echt exact volgens je voedingspatroon eet, kun je kijken of je jouw dagelijkse calorie-inname nog iets kunt verlagen. Verlaag het dan eerst eens met 5% en kijk na een aantal weken wat voor effect dit heeft.

Je kunt er ook voor kiezen om wat meer te gaan sporten of bewegen. Het zou ook kunnen helpen om nog wat minder koolhydraten te eten (en dan wat meer eiwitten of vetten).

Helaas is er niet zomaar één simpele oplossing voor iedereen en moet je zelf testen waar het bij jou aan ligt. Als je de bovenstaande dingen probeert, kom je er waarschijnlijk achter wat voor jou het beste werkt en zal je met wat aanpassingen in je voedingspatroon wel afvallen.

Samengevat:

 • Vaak lukt afvallen niet doordat je onbewust meer eet dan je denkt. Houd daarom eerst twee weken lang een voedingsdagboek bij.
 • Merk je dat je wel exact volgens je voedingspatroon eet? Probeer dan wat minder calorieën te eten, meer te sporten of bewegen en/of minder koolhydraten te eten.

14. Hoe kan ik lekkere trek voorkomen?

Lekkere trek hebben we allemaal wel eens, ook al heeft de ene persoon hier meer last van dan de ander. Je kunt dit niet altijd voorkomen, maar je kunt er wel voor zorgen dat je dit zo min mogelijk hebt. De belangrijkste tip om lekkere trek te voorkomen is zoveel mogelijk gezond en vezelrijk te eten. Gezonde voeding vult je cellen goed en vezels vullen je maag.

Kijk ook hoe je de lekkernijen die je normaal eet zo goed mogelijk kunt vervangen. Eet je 's avonds graag wat chips? Neem dan nu een handje ongezouten en ongebrande noten. Vervang je toetje door een schaaltje kwark met fruit en eet een cracker bij de koffie i.p.v. een koekje.

Samengevat:

 • Kies voor gezonde en vezelrijke voeding, zodat je cellen en je maag goed gevuld zijn.
 • Vervang je lekkernijen door gezonde tussendoortjes.

15. Hoe maak ik een voedingsschema afvallen?

Als je een goed voedingsschema afvallen wilt maken, zal je hier even tijd in moeten investeren. Je wilt natuurlijk niet te veel of te weinig eten en geen tekorten oplopen. Bij het maken van een voedingsschema afvallen is het belangrijk om in ieder geval te letten op:

 • Jouw dagelijkse caloriebehoefte
 • De juiste macroverhoudingen
 • Voldoende vezels, vitamines en mineralen
 • Het aantal eetmomenten op een dag
 • Wanneer je het beste wat kunt eten

Met alle informatie uit dit artikel kun je al een heel eind komen. Wil je echt een goed voedingsschema afvallen maken en zeker weten dat je resultaat gaat behalen? In onze Powervrouw Bundel leggen wij je stap voor stap uit hoe je dit doet.

Je leert hoe je zelf jouw eigen voedingsschema samenstelt waarmee je makkelijk, verantwoord en met plezier kunt afvallen. In dit hardcopy boek vind je alle info over training, voeding, mindset en herstel die je nodig hebt als krachtsportende powervrouw.

Samengevat:

 • Het maken van een goed voedingsschema afvallen kost tijd en moeite, maar je kunt dit zeker zelf doen.
 • In onze Powervrouw Bundel leggen wij je stap voor stap uit hoe je een voedingsschema afvallen maakt.

Bronnen:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20921542

Al onze blogs met praktische gezond afvallen tips:

Stress en afvallen: de verborgen connectie tussen cortisol en vetopslag
0
Stress en afvallen: de verborgen connectie tussen cortisol en vetopslag

Rowan Blom

Stress en afvallen: de verborgen connectie tussen cortisol en vetopslag
2 kilo aankomen in 1 week? Daar is een logische verklaring voor
0
2 kilo aankomen in 1 week? Daar is een logische verklaring voor

Rowan Blom

2 kilo aankomen in 1 week? Daar is een logische verklaring voor
Spiermassa opbouwen terwijl je jouw vetpercentage verlaagt
0
Spiermassa opbouwen terwijl je jouw vetpercentage verlaagt

Samantha Oosterwijk

Spiermassa opbouwen terwijl je jouw vetpercentage verlaagt
Hoe krijg ik mijn vetpercentage omlaag? 7 super effectieve tips
0
Hoe krijg ik mijn vetpercentage omlaag? 7 super effectieve tips

Rowan Blom

Hoe krijg ik mijn vetpercentage omlaag? 7 super effectieve tips
Zijn spieren zwaarder dan vet?
0
Zijn spieren zwaarder dan vet?

Rowan Blom

Zijn spieren zwaarder dan vet?
Welk brood bij afvallen? Hier moet je op letten
0
Welk brood bij afvallen? Hier moet je op letten

Rowan Blom

Welk brood bij afvallen? Hier moet je op letten
Je ontbijt overslaan: helpt dat bij het afvallen?
0
Je ontbijt overslaan: helpt dat bij het afvallen?

Rowan Blom

Je ontbijt overslaan: helpt dat bij het afvallen?
Snel en gezond afvallen: zo bereik jij jouw ideale gewicht
0
Snel en gezond afvallen: zo bereik jij jouw ideale gewicht

Rowan Blom

Snel en gezond afvallen: zo bereik jij jouw ideale gewicht
5 tips om afvallen met een calorietekort vol te houden
0
5 tips om afvallen met een calorietekort vol te houden

Rowan Blom

5 tips om afvallen met een calorietekort vol te houden