Beste split schema

27 december 2021

Categorie: Krachttraining

minuten leestijd

Over de auteur
Rowan Blom

Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.

Je wilt graag volgens een split schema trainen. Maar welk split schema is nu eigenlijk het beste? In dit blog leg ik je uit waar jij het beste voor kunt kiezen.

Upper/lower of push/pull split schema

Er zijn eigenlijk twee soorten split schema’s die op nummer 1 staan. Namelijk de upper/lower split en de push/pull split. Dat komt doordat dit split schema’s zijn waarbij je de alle spiergroepen in twee trainingsdagen traint.

Waarom is dat belangrijk? Als je kiest voor een split schema waarbij je alle spiergroepen in meer dan twee trainingsdagen traint, belast je ze waarschijnlijk niet voldoende als je halfgevorderd bent. Je moet dan elke spiergroep namelijk drie of meer keer per week belasten om optimaal resultaat te behalen. Met een push/pull/legs split of een bro split schema ga je dat niet redden.

Ben je een beginner? Dan zou je jouw spiergroepen wel voldoende belasten als je kiest voor een split schema waarbij je alle spiergroepen in drie trainingsdagen traint, bijvoorbeeld een push/pull/legs schema. Maar je moet dan zes keer per week trainen om elke spiergroep twee keer te belasten. Voor een beginner is dat heel veel en je loopt dan meer kans op blessures. Daarom kun je ook als beginner beter kiezen voor een upper/lower of een push/pull split schema.

Aantal dagen per week

Of een split schema überhaupt wel iets voor jou is, hangt ook af van het aantal dagen per week dat je wilt gaan trainen en jouw trainingsniveau. Als jij het liefst maar twee of drie dagen per week traint, kun je beter kiezen voor een full body schema. Train je liever vaker en wat korter? Dan is een split schema meer iets voor jou.

Zo behaal je jouw bodygoals

Met alleen deze info ben je er nog niet. Welke oefeningen ga je kiezen en hoe deel je ze in je schema in? Hoeveel sets en reps kun je het beste doen en hoe haal je het optimale uit je training?

Om optimaal resultaat te behalen raad ik je onze hardcopy Powervrouw Bundel aan. Hierin leer je stap voor stap hoe je jouw eigen persoonlijke trainingsschema maakt en zo je eigen coach kunt zijn. Ook leg ik je uit hoe je het meeste uit je trainingen haalt.

Maar dat is niet het enige: je leert ook hoe je jouw voedingspatroon stap voor stap aanpast, hoe je jezelf motiveert en je gedrag verandert en hoe je optimaal kunt herstellen. Alle informatie die je nodig hebt als vrouwelijke krachtsporter gebundeld in een prachtig vormgegeven hardcopy boek, waarmee je gegarandeerd jouw bodygoals behaalt.

Meer info & bestellen ->

Powervrouw-Bundel-Krachttraining-boek

Anderen lezen ook:

LEES DE #1 BUNDEL VOOR VROUWELIJKE KRACHTSPORTERS

Hét boek met alle info die je nodig hebt

In de hardcopy Powervrouw Bundel vind je alle info over krachttraining, voeding, mindset en herstel die je nodig hebt. Ook leer je hoe je stap voor stap je eigen trainings- en voedingsschema maakt. Met de handige tips en simpele oefeningen kun je direct aan de slag!

Rowan Blom

Oprichtster KVV

Gerelateerde blogs:

100%
NIET GOED =
GELD TERUG
GARANTIE
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden.
Accepteren
Afwijzen
Privacybeleid