KVV Magazine Voordeelbundel

Ons papieren magazine is terug met nieuwe dubbeldikke edities!

Snack die je niet moet eten voor het sporten

15 februari 2021

Categorie: Voeding, Krachttraining

minuten leestijd

Over de auteur
Rowan Blom

Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.

Heb jij ook wel eens last van een zware maag of steken tijdens het sporten? Dit heeft vaak te maken met wat je voor het sporten gegeten hebt. Sowieso is het beter om niet vlak na een maaltijd te gaan sporten, maar minstens een uur te wachten. Wel kan een kleine snack voor het sporten goed zijn voor je prestaties, maar kies dan wel de juiste snack. In dit blog lees je wat je juist NIET moet eten voor het sporten.

1. Ei

Een eitje is zeker gezond, maar vlak voor het sporten is dit niet aan te raden. Er zit namelijk veel vet in en je lichaam heeft moeite om dit te verteren. Hierdoor kun je last krijgen van maagkrampen tijdens je work-out en dat wil je natuurlijk niet. Eet gezonde producten met veel vet – zoals ei, avocado, vette vis – daarom liever na je training.

Ontdek of je wel of niet elke dag een ei kunt eten ->

2. Pittig voedsel

Houd je van pittig voedsel? Dat kan heel gezond zijn en wellicht zelf iets bijdragen aan het afvallen. Pittig voedsel heeft echter wel veel effect op je spijsvertering en kan het zelfs wat verstoren. Je kunt daardoor last krijgen van je maag en je darmen tijdens de work-out. Soms lijdt dit zelfs tot oprispingen van maagzuur, wat je prestaties niet ten goede komt.

3. Mueslireep

Een mueslireep lijkt misschien de ideale snack voor het sporten. Je hoeft dit niet klaar te maken, je kunt het ook makkelijk meenemen en dit voedingsmiddel veroorzaakt geen maag- of darmklachten. Helaas zijn mueslirepen niet zo gezond als vaak wordt gedacht. Aan de meeste mueslirepen (en energierepen) wordt veel suiker toegevoegd en dat draagt niet bij aan je bodygoals. Eiwitrepen zijn een betere keuze, maar let dan ook op het aantal toegevoegde suikers. Je kunt het beste zelf eiwitrepen maken.

Ontdek welke 6 gezonde voedingsmiddelen niet zo gezond zijn als ze lijken ->

Stap voor stap je leefstijl aanpassen en kilo‘s verliezen

Er zijn zoveel verschillende adviezen over training en voeding, waardoor het lastig kan zijn om te bepalen hoe je nu echt je leefstijl aanpast en kilo’s verliest. Waar begin je en wat is nu het belangrijkste als je wilt afvallen? Met onze Powervrouw Bundel leer jij stap voor stap hoe je jouw leefstijl aanpast en blijvend gewicht verliest.

In dit hardcopy boek leer je onder andere:

✓ Hoe je jouw eigen persoonlijke trainings- en voedingsschema samenstelt
✓ Hoe je het maximale uit je trainingen haalt
✓ Welke voeding jou helpt om je goals te bereiken
✓ Met welke voedingsmiddelen je jouw energielevel en slaap kunt verbeteren
✓ Hoe je jezelf kunt motiveren
✓ Hoe je gewoontes aanleert en discipline opbouwt
✓ Welke factoren belangrijk zijn voor spierherstel
✓ Hoe je echt kunt ontspannen en tijd voor jezelf kunt nemen

Alle info die je nodig hebt om af te vallen en jouw leefstijl blijvend te veranderen!

Meer info & bestellen ->

Anderen lezen ook:

LEES DE #1 BUNDEL VOOR VROUWELIJKE KRACHTSPORTERS

Hét boek met alle info die je nodig hebt

In de hardcopy Powervrouw Bundel vind je alle info over krachttraining, voeding, mindset en herstel die je nodig hebt. Ook leer je hoe je stap voor stap je eigen trainings- en voedingsschema maakt. Met de handige tips en simpele oefeningen kun je direct aan de slag!

Rowan Blom

Oprichtster KVV

Dit vind jij ook leuk:

Gerelateerde blogs:

100%
NIET GOED =
GELD TERUG
GARANTIE
close-link
>
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden.
Accepteren
Afwijzen
Privacybeleid