31 maart 2020

Categorie: Voeding

minuten leestijd

Granola
Over de auteur
Rowan Blom

Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.

Je denkt misschien dat je heel gezond eet, maar het kan zomaar zijn dat je ongemerkt toch veel suikers en ongezonde vetten binnenkrijgt… Er zijn heel wat voedingsmiddelen waarvan vaak wordt gedacht dat ze gezond zijn, maar die dit toch niet blijken te zijn. Daardoor lukt het afvallen soms niet. In dit blog vind je een lijst van 6 voedingsmiddelen die minder gezond zijn dan ze lijken.

1. Yoghurt of kwark met fruit

Yoghurt of kwark met fruit als ontbijt is een goede keuze. Hoe handig is het dat sommige merken dit al in de yoghurt of kwark hebben gedaan? Je hoeft het dan meer zelf klaar te maken. Helaas lijkt dit toch niet zo gezond te zijn als het lijkt. Vaak wordt er aan deze zuiverproducten namelijk suiker toegevoegd. Je kunt dus toch beter zelf vers fruit of diepvriesfruit door je yoghurt of kwark doen.

2. Eiwitrepen en energierepen

Een eiwitreep of energiereep is voor velen het ideale tussendoortje voor onderweg. Vaak zijn ze echter niet zo gezond als je misschien zou denken. Aan de meeste eiwitrepen en energierepen wordt aardig wat suiker toegevoegd.

Ontdek welke tussendoortjes voor onderweg wél gezond zijn ->

3. Granola

Granola is een lekkere mix van havermout noten en zaden. Dat zou dan toch gezond moeten zijn? In veel gevallen is dit helaas ook niet zo gezond. Vaak wordt het bereid met transvetten en suiker om het lekker knapperig en zoet te maken. Je kunt beter kiezen voor muesli zonder toevoegingen of zelf granola maken.

Powervrouw Bundel

4. Groentechips

Groentechips was een tijdje aardig populair, maar het lijkt alsof die populariteit nu minder is geworden. En dat is maar goed ook, aangezien het helemaal niet zo gezond is. Van de vitamines en mineralen in de groenten blijft na bereiding vrijwel niets over. Daarbij bevat groentechips vaak net zoveel transvetten als gewone chips.

Lees deze simpele tip om meer groenten te eten ->

5. Geroosterde of gezouten noten

Het is heel gezond om dagelijks een handje noten te eten, maar kies dan wel voor de juiste noten. Geroosterde noten bevatten transvetten en gezouten noten bevatten te veel zout. Kies dus voor de ongeroosterde en ongezouten variant. Wees je er ook bewust van dat veel notenmixen vaak ook geroosterd of gezouten zijn.

6. Gedroogd fruit

Gedroogd fruit bevat nog steeds veel vitamines, mineralen en vezels. Vaak wordt er echter wel veel suiker aan toegevoegd. Gedroogde mango en gedroogde bessen kun je daarom beter laten staan. Betere gedroogde fruitsoorten met minder suiker zijn rozijnen en pruimen.

Hoe weet je nu wat wél gezond is?

Dit zijn niet de enige voedingsmiddelen die bij nader inzien toch niet zo gezond blijken te zijn. Hoe zorg je er nu voor dat je niet wordt misleid? De beste manier om erachter te komen of een product goed voor je is, is door de voedingswaarden en ingrediënten te bekijken. Controleer het suikergehalte en kijk welke ingrediënten erin zitten. Let bij dit laatste op woorden die eindigen op ‘suiker’, ‘stroop’ of ‘ose’. Dit zijn toegevoegde suikers.

Je kunt het beste zoveel mogelijk kiezen voor verse producten zonder toevoegingen. Hierin zitten veel vitaminen, mineralen, eiwitten, gezonde vetten en voedingsvezels. Ook weet je dat hieraan geen suikers of transvetten zijn toegevoegd.

Mag je bovenstaande producten nooit meer eten?

Natuurlijk mag je echt wel genieten van de bovenstaande producten. Ik wil je met dit artikel alleen maar duidelijk maken dat deze voedingsmiddelen niet per se gezond zijn. Ga hier dus niet ineens veel van eten, omdat je denkt dat je dan je gezondheid verbetert. Af en toe een schaaltje yoghurt met fruit of een handje geroosterde noten of (groente)chips echt wel.

Je kunt ook eens verschillende merken met elkaar vergelijken. Soms vind je een merk dat geen of minder suikers of transvetten aan de voedingsmiddelen toevoegt. Je hoeft ook niet elke keer de ingrediënten te checken van elk product, maar let hier af en toe eens op.

Wil je stap voor stap jouw voedingspatroon aanpassen? Dan raad ik je onze Powervrouw Bundel aan! Deze bundel bestaat uit vier e-books met handige stappenplannen en oefeningen die jou helpen je droomlichaam te bouwen. Bekijk deze bundel ->

LEES DE #1 BUNDEL VOOR VROUWELIJKE KRACHTSPORTERS

4 e-books met alle info die je nodig hebt

Powervrouw Bundel 1

In de Powervrouw Bundel vind je alle info over krachttraining, voeding, mindset en herstel die je nodig hebt. Ook leer je hoe je stap voor stap je eigen trainings- en voedingsschema maakt. Met de handige tips en simpele oefeningen kun je direct aan de slag!

Rowan Blom

Oprichtster KVV

Handmatig geselecteerde blogs voor jou:


Gezond eten

10 voordelen van gezond eten

Gezond eten kan je helpen om je bodygoals te behalen, maar het biedt ook nog zoveel andere voordelen! Vind je het soms lastig om iets lekkers te laten staan? Misschien kan deze lijst met voordelen je dan weer motiveren! 1. ...Lees Meer


Gezond ontbijt

12 x gezond ontbijt inspiratie

Ik hoor vrouwen vaak zeggen dat ze als ontbijt en lunch enkel brood eten. Dit is een typisch Nederlandse traditie. Maar wist je dat alleen brood met een beetje beleg niet het ideale ontbijt is? Het bevat veel koolhydraten en weinig eiwit. ...Lees Meer


Afvallen meest gestelde vragen

Wil jij afvallen? Hier vind je antwoord op de 17 meestgestelde vragen + alle info die je nodig hebt

Ondanks de tienduizenden tips en tricks die op internet te vinden zijn, lukt het veel vrouwen toch niet om blijvend af te vallen. Helaas is veel informatie niet juist of het wordt overdreven. Er is niet één simpele oplossing waarmee ...Lees Meer


Gezonde snack voor onderweg - muffins

5 gezonde snacks voor onderweg

Je gezonde salade of boterham met kipfilet zit in je tas, maar die ziet er inmiddels al veel minder lekker uit… Je hebt wel honger, dus je haalt toch maar een lekkere gevulde koek op het station. Herkenbaar? We nemen ...Lees Meer


Vrouw met weinig buikvet

Hoe kom ik van mijn buikvet af?

De zomer is onderweg. De eerste zonnestralen herinneren ons eraan dat we binnenkort de bikini weer aan mogen. Heerlijk natuurlijk, in je bikini op het strand, vooral wanneer je lekker in je vel zit. Velen van ons stellen zichzelf de ...Lees Meer


Brood met veel koolhydraten

Maken koolhydraten je dik?

Maken koolhydraten je dik? Kun je alleen afvallen als je geen koolhydraten eet? Maar je hebt toch ook koolhydraten nodig? Door de opkomst van koolhydraatbeperkte en koolhydraatarme diëten horen we dit soort vragen steeds vaker. Koolhydraten worden de laatste tijd ...Lees Meer

Dit vind je misschien ook leuk:

Snack die je niet moet eten voor het sporten

Deze 3 voedingsmiddelen moet je juist NIET eten voordat je gaat sporten

Lees Meer
100%
NIET GOED =
GELD TERUG
GARANTIE
close-link
>
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden.
Accepteren
Afwijzen
Privacybeleid