Meer groenten eten

15 oktober 2020

Categorie: Voeding, Gezond eten

minuten leestijd

Over de auteur
Rowan Blom

Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.

Houd je niet zo van groenten en eet je het daarom veel te weinig? Veel mensen hebben hier last van, terwijl we eigenlijk juist meer groenten zouden moeten eten. Hoe doe je dat nu op een makkelijke manier zonder uren in de keuken te staan? In dit blog leggen wij het uit!

Doordat groenten steeds minder voedingsstoffen bevatten is het aanbevolen om minimaal 300 tot 400 gram groenten per dag te eten. Vaak halen we dat bij lange na niet. Gelukkig is het eigenlijk best makkelijk om meer groenten te eten, ook als je hier niet echt van houdt. Je hoeft alleen maar je groenten in een saus te verwerken. Zo zie je ze niet, proef je ze ook niet echt en voel je de textuur niet. Simpel toch?

Pastasaus

Groenten kun je heel eenvoudig verwerken in een pastasaus. Zo kun je bijvoorbeeld een courgette pureren en met je bolognesesaus mengen of een avocado met je pestosaus.

Broodbeleg

Misschien houd je niet van tomaat op brood, maar vind je tapenade heerlijk. En wat dacht je van een lekkere avocadospread? Heel simpel te bereiden met tomaat of avocado, een teentje knoflook en wat verse of gedroogde kruiden! Je kunt natuurlijk ook wat zout toevoegen voor de smaak, maar voeg dan niet te veel toe. Het is beter om met wat meer kruiden te werken.

Saladedressing

Als je wel graag salades eet, krijg je natuurlijk al meer groenten binnen. Maar je kunt je groente-inname makkelijk nog meer verhogen door groenten in de dressing te verwerken. Maak bijvoorbeeld een yoghurtsaus met komkommer of een mayonaise met avocado of asperges.

Hakmolen of staafmixer

Om de groenten makkelijk tot een saus te verwerken raden we je aan om een hakmolen of een staafmixer aan te schaffen. Anders ben je straks een tijdlang bezig met het pureren, terwijl lang in de keuken staan was nu juist wat je niet wilde. De kosten hiervan zijn het gemak en de extra vitamines meer dan waard.

Wil je meer tips over het aanpassen van je voedingspatroon en het volhouden van een gezonde leefstijl? Dan raad ik je onze Powervrouw Bundel aan! In dit hardcopy boek vind je handige stappenplannen en oefeningen die jou helpen je droomlichaam te bouwen.

Ontdek meer ->

Powervrouw-Bundel-Krachttraining-boek

Anderen lezen ook:

LEES DE #1 BUNDEL VOOR VROUWELIJKE KRACHTSPORTERS

Hét boek met alle info die je nodig hebt

In de hardcopy Powervrouw Bundel vind je alle info over krachttraining, voeding, mindset en herstel die je nodig hebt. Ook leer je hoe je stap voor stap je eigen trainings- en voedingsschema maakt. Met de handige tips en simpele oefeningen kun je direct aan de slag!

Rowan Blom

Oprichtster KVV

Gerelateerde blogs:

Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

100%
NIET GOED =
GELD TERUG
GARANTIE
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden.
Accepteren
Afwijzen
Privacybeleid