KVV Magazine Voordeelbundel

Ons papieren magazine is terug met nieuwe dubbeldikke edities!

Courgette met hummus en pistachenoten

8 maart 2017

Categorie: Voeding

minuten leestijd

Over de auteur
Suus Berns

Hallo sportieve dame, Ik ben vaste gastblogger bij krachttraining voor vrouwen en dit doe ik met heel veel plezier. Schrijven is één van mijn grootste hobby's. Andere hobby's zijn wandelen, yoga, lezen en zingen. Sinds tien jaar heb ik de ziekte van Crohn, dit is chronisch, net zoals mijn optimisme! Graag informeer en inspireer ik andere sportievelingen met mijn Instagram en mijn Facebook-pagina Darmkracht&Health.

Wil je makkelijk, voedzaam en gezond eten? Probeer dan eens dit heerlijke recept met courgette, hummus en pistachenoten! Met courgette kun je veel kanten op. Het is daarom echt een favoriet van me. Hummus is een puree en bevat kikkererwten, tahin (sesamzaadpasta), olijfolie, citroensap en knoflook. Het bevat veel eiwit, vitamine A, calcium, magnesium en ijzer. Niet alleen is het erg gezond en lekker, de bereiding is ook nog eens erg eenvoudig!

Wat heb je nodig voor 1 persoon?

  • Een halve courgette
  • Eetlepel hummus
  • 20 gram Pistachenoten

Naar eigen smaak wat zout en peper of andere kruiden toevoegen.

Op de foto is ook falafel te zien, dit vind ik er erg lekker bij, maar je kunt natuurlijk eindeloos variëren met wat je erbij eet 🙂

Hoe maak je dit recept klaar?

Snij een courgette doormidden en snij vervolgens lange plakken (in de lengte). Gril de plakken in een grillpan. Ondertussen kun je de pistachenoten in kleine stukjes hakken. Als de courgette klaar is leg je de plakken op je bord, voeg je een eetlepel hummus toe en besprenkel je het geheel met de pistachenootjes. Simpeler kan eigenlijk niet 😉

Wil je de hummus liever zelf maken? Dat kan ook! Dit vergt wel iets meer tijd en moeite, maar is vaak weer net iets gezonder.

Hummus zelf maken: dit heb je nodig

  • 400 gram (biologische) kikkererwten
  • 2/3 van het vocht van de kikkererwten
  • 1 eetlepel tahin
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels citroensap (of limoensap)
  • Peper en zout naar smaak
  • Blender, keukenmachine of staafmixer

Doe alle ingrediënten in de blender, keukenmachine of grote kom (als je de staafmixer gebruikt) en mix ze tot een egale puree. De hummus is 5 dagen houdbaar als je het in de koelkast bewaart.

That’s it… Eet smakelijk!

Tips

Zowel met courgette als met hummus kun je flink variëren. Courgette kan bijvoorbeeld rauw, gebakken of gegrild gegeten worden, of door een shake of salade gemixt worden. Hummus smaakt erg lekker bij vele soorten groenten en rauwkost. Probeer wat uit en laat ons vooral weten wat jouw favoriet is. En voel je vrij dit recept te delen met je vrienden!

Gerelateerde blogs:

100%
NIET GOED =
GELD TERUG
GARANTIE
close-link
>
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden.
Accepteren
Afwijzen
Privacybeleid