Groene bladgroente met magnesium

23 november 2020

Categorie: Voeding, Gezond eten

minuten leestijd

Over de auteur
Rowan Blom

Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.

Misschien heb je wel eens gehoord dat magnesium goed is voor sporters. Je weet wellicht ook dat er magnesiumsupplementen verkrijgbaar zijn. Alleen haal je magnesium natuurlijk het liefst uit je voeding. Maar in welke voeding zit magnesium? Hier vind je vier tips om meer magnesium binnen te krijgen.

Waar is magnesium goed voor?

Eerst willen we je uitleggen waar magnesium nu eigenlijk goed voor is. Dit zijn de voordelen:

  • Ontspannende werking op de spieren (= minder spierpijn en minder menstruatiepijn)
  • Beter functioneren van de spieren
  • Meer energie
  • Betere nachtrust
  • Gezonde botten en tanden
  • Lagere bloedsuikerspiegel
  • Minder last van stress en spanning
  • Verbeterd geheugen en concentratievermogen

Lees hier welke vitamines en mineralen belangrijk zijn voor krachtsporters ->

Tip 1: Neem vaker een banaan

Bananen zijn gezond, lekker en ideaal voor onderweg. Ze bevatten ook veel gezonde stofjes, waaronder veel magnesium. Wel bevatten bananen in vergelijking met ander fruit redelijk veel calorieën en suikers. Je kunt er echter ook voor kiezen om maar een halve banaan te eten of een mini banaan!

Tip 2: Eet meer groene bladgroenten

Dat groene bladgroenten ontzettend gezond zijn wist je waarschijnlijk al. Ze zitten ook vol met magnesium! Probeer daarom wat vaker groene bladgroenten te eten. Je kunt dit heel eenvoudig toevoegen aan elke maaltijd. Eet bijvoorbeeld een smoothie met spinazie of boerenkool als ontbijt en een salade als lunch of brood met wat rucola.

Ontdek hoe je eenvoudig meer groenten kunt eten ->

Tip 3: Neem vaker een handje noten, zaden of pitten

Noten en zaden zijn ook een bron van magnesium. Een handje noten is een lekker en gezond tussendoortje wat je ook makkelijk mee kunt nemen. Zaden en pitten eet je misschien minder snel uit de losse hond. Maar je kunt dit ook makkelijk over je kwark strooien of toevoegen aan een maaltijd.

Tip 4: Geniet van een stukje pure chocola

Waarschijnlijk ben je net als de meeste vrouwen dol op chocola. Hoe fijn is het dan om wat vaker een stukje pure chocola te eten? Pure chocola zit vol met magnesium en met andere gezonde stofjes. Een goede reden dus om dagelijks een stukje te eten!

Kan je ook te veel magnesium binnenkrijgen?

Een teveel aan magnesium kan darmklachten tot gevolg hebben, waaronder diarree. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Gelukkig is het vrijwel onmogelijk om een teveel aan magnesium binnen te krijgen met alleen je voeding. Hier hoef je dus niet echt bang voor te zijn. Met magnesiumsupplementen kun je wel sneller een teveel aan magnesium binnenkrijgen. Als je suppleert, doe dat dan met minder dan 250 milligram magnesium per dag.

Wil je meer weten over gezonde voeding en jezelf een gezond en gevarieerd voedingspatroon aanleren? Dan raad ik je onze Powervrouw Bundel aan! In dit hardcopy boek vind je handige stappenplannen en oefeningen die jou helpen je droomlichaam te bouwen. Ontdek meer ->

Anderen lezen ook:

LEES DE #1 BUNDEL VOOR VROUWELIJKE KRACHTSPORTERS

Hét boek met alle info die je nodig hebt

In de hardcopy Powervrouw Bundel vind je alle info over krachttraining, voeding, mindset en herstel die je nodig hebt. Ook leer je hoe je stap voor stap je eigen trainings- en voedingsschema maakt. Met de handige tips en simpele oefeningen kun je direct aan de slag!

Rowan Blom

Oprichtster KVV

Dit vind jij ook leuk:

Gerelateerde blogs:

Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

100%
NIET GOED =
GELD TERUG
GARANTIE
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden.
Accepteren
Afwijzen
Privacybeleid