Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

Vers fruit, diepvries fruit of fruit uit blik? Ontdek wat je het beste kunt eten
10 oktober 2020 
1 min. leestijd

Vers fruit, diepvries fruit of fruit uit blik? Ontdek wat je het beste kunt eten

Diepvries fruit en fruit uit blik kun je lang bewaren en meestal hoef je hier dan ook minder van weg te gooien. Daarbij is het vaak ook voordeliger dan vers fruit. Maar is het wel net zo gezond of kun je beter voor vers fruit kiezen? In dit artikel lees je hier alles over.

Vers fruit

Veel mensen kiezen het liefst voor vers fruit. Dit is natuurlijk lekker vers, waardoor je zou denken dat het ook de beste smaak heeft. Het nadeel van vers fruit is echter dat het elke dag dat het langer ligt wat meer voedingsstoffen verliest. Vers fruit dat net geoogst is zou daarom het meest ideaal zijn.

Vaak heeft het fruit echter al een hele weg naar de supermarkt afgelegd en ligt het bij jou ook nog even op de fruitschaal. Des te langer de tijd tussen het oogsten en eten, des te minder voedingsstoffen het fruit nog bevat.

Diepvries fruit

Een andere optie is diepvries fruit. Dit kun je een aardige tijd in de vriezer bewaren en je kunt hier steeds een portie uitpakken. Het voordeel van diepvries fruit is dat het direct na de oogst wordt ingevroren. Hierdoor is het eigenlijk nog verser dan 'vers' fruit. Het bevat dan ook in ieder geval even veel en soms zelfs nog meer voedingsstoffen dan 'vers' fruit.

Fruit uit blik

Je zou ook kunnen kiezen voor fruit uit blik. Kies dan altijd voor fruit op sap en niet voor fruit op siroop. Fruit op siroop drijft namelijk in een mengsel van water en suiker, waardoor het extra veel suikers bevat. Fruit op sap bevat minder suikers, maar nog altijd meer suikers dan vers fruit of diepvries fruit. Je kunt daarom het beste voor vers fruit of diepvries fruit kiezen en fruit uit blik zoveel mogelijk laten staan.

Pst… Heb jij ons papieren KVV Magazine al besteld? Elke editie staat vol met informatieve artikelen, inspirerende verhalen, tips & tricks, een trainingsschema en een weekmenu. Geef je motivatie een boost en behaal jouw bodygoals met ons magazine voor vrouwelijke krachtsporters.

=> Reserveer jouw exemplaar

KVV Magazines voor vrouwen die aan krachttraining doen

Over de schrijver
Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.
Powervrouw Bundel - Boek van Krachttraining Voor Vrouwen

Alles wat jij nodig hebt in 1 complete bundel

Ben jij klaar om je fitnessreis naar het volgende niveau te tillen? Met de Powervrouw Bundel krijg je toegang tot alles wat je nodig hebt op het gebied van krachttraining, voeding, mindset en herstel.

Word je eigen coach en transformeer je leven met de handige stappenplannen en praktische oefeningen.

Dit is jouw kans om die droombody niet alleen te visualiseren, maar ook daadwerkelijk te realiseren.