Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

10 voordelen van gezond eten
17 maart 2020 
1 min. leestijd

10 voordelen van gezond eten

Gezond eten kan je helpen om je bodygoals te behalen, maar het biedt ook nog zoveel andere voordelen! Vind je het soms lastig om iets lekkers te laten staan? Misschien kan deze lijst met voordelen je dan weer motiveren!

1. Mooi gevormd lichaam

Door gezond te eten kun je afvallen én spieren opbouwen of juist aankomen in gewicht.

2. Meer energie

Voeding met veel suiker of ongezonde transvetten geeft je even meer energie, maar later krijg je weer een energiedip. Gezonde voeding geeft je langere tijd energie en houd je energieniveau stabiel.

3. Beter bestand tegen ziektes

Vitamines, mineralen, voedingsvezels en eiwitten verbeteren je weerstand, waardoor je beter bestand bent tegen ziektes.

4. Goede stoelgang

Het eten van voldoende vezelrijke voeding zorgt voor een goede darmfunctie. En dit heeft weer een positief effect op de stoelgang.

5. Minder stress

Het eten van suikerrijke voeding kan zorgen voor meer stress, terwijl het eten van voldoende vitamines en mineralen ervoor zorgt dat je stress afneemt.

6. Goed voor je huid, haren en nagels

Je kunt natuurlijk aan de slag gaan met verzorgingsproducten voor je huid, haren en nagels. Maar als je ongezond eet is dat dweilen met de kraan open. Als je gezonder gaat eten, gaan je huid, haren en nagels er ook veel gezonder uit zien.

7. Meer bewegen

Doordat je van gezond eten meer energie krijgt, heb je ook meer zin om te gaan bewegen.

8. Goed gevoel

Na het eten van de zoveelste ongezonde snack of maaltijd voel je je misschien schuldig. Een gezonde maaltijd geeft je daarentegen juist een goed gevoel. En als je overwegend gezond eet, mag je af en toe echt wel even zonder schuldgevoel genieten van iets lekkers.

9. Langer fit

Gezonde voeding heeft een positieve invloed op je spieren en botten. Hierdoor heb je minder snel last van pijnklachten of blessures en blijf je langer fit.

10. Gezonde voeding is goedkoop

Het lijkt misschien duur om gezond te eten, maar gezond eten is vaak juist goedkoper! Reken maar eens uit hoeveel je nu uitgeeft aan Big Mac's, cola op het station, repen chocola en zakken chips. Je kunt hierop heel wat geld besparen, waarmee je gemakkelijk die extra groenten en fruit kunt betalen.

Wil je meer tips over het aanpassen van je voedingspatroon en het opbouwen van spiermassa? Dan raad ik je onze Powervrouw Bundel aan! In dit hardcopy boek vind je handige stappenplannen en oefeningen die jou helpen je droomlichaam te bouwen.

Meer info & bestellen

Powervrouw Bundel - Boek over krachttraining voor vrouwen

Over de schrijver
Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.
Powervrouw Bundel - Boek van Krachttraining Voor Vrouwen

Alles wat jij nodig hebt in 1 complete bundel

Ben jij klaar om je fitnessreis naar het volgende niveau te tillen? Met de Powervrouw Bundel krijg je toegang tot alles wat je nodig hebt op het gebied van krachttraining, voeding, mindset en herstel.

Word je eigen coach en transformeer je leven met de handige stappenplannen en praktische oefeningen.

Dit is jouw kans om die droombody niet alleen te visualiseren, maar ook daadwerkelijk te realiseren.