Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

Dit zijn de belangrijkste vitamines en mineralen voor krachtsporters
23 juli 2016 
in Voeding
2 min. leestijd

Dit zijn de belangrijkste vitamines en mineralen voor krachtsporters

Een groot aantal krachtsporters kiest ervoor om hun voeding aan te vullen met vitamine- en mineralensupplementen. Vaak kiezen ze voor een multi vitamine- en mineralencomplex. Maar heb je al deze vitamines en mineralen wel nodig en krijg je dan niet teveel binnen? In dit artikel leggen we uit welke vitamines en mineralen je nodig hebt als krachtsporter.

Vitamines

Vitamine A, B6 en B12 bevorderen de opbouw van cellen. Ook zorgt de inname van voldoende vitamine A ervoor dat je spieren beter herstellen en je dus minder snel een blessure oploopt.

Vitamine B1 en B2 zijn betrokken bij de eiwit- en koolhydraatsynthese. Daarnaast bevordert vitamine B1 het herstel van de spieren en het vermindert vermoeidheid.

Vitamine C heeft een invloed op de opbouw van weefsels, het afweersysteem en de hormoonproductie.

Mineralen

Verder is het aan te raden om ervoor te zorgen dat je voldoende calcium binnenkrijgt. Dit mineraal voorkomt spierpijn en krampen.

Magnesium ontspant de spieren en is betrokken bij de energieproduct en de aanmaak van hormonen. Daarnaast draagthet bij aan het zenuwstelsel en de hartspieren en het versterkt de botten en tanden.

Het mineraal chroom is betrokken bij de synthese van koolhydraten en fosfor draagt bij aan de energievoorziening, bevordert groei en draagt bij aan de opname van glucose.

Daarnaast is jodium een belangrijk mineraal voor krachtsporters, omdat het ontstekingsremmend werkt, de opname van koolhydraten bevordert en meewerkt aan het behouden van het energieniveau.

IJzer is een onderdeel van het antioxidant systeem en ons lichaam heeft het nodig voor de aanmaak van rode bloedlichaampjes, energieproductie en de transport van zuurstof en koolzuur.

Het mineraal kalium reguleert ons hartritme en de bloedsuikerspiegel, is betrokken bij de vochthuishouding en transporteert voedingsstoffen en afvalproducten.

Het mineraal mangaan draagt bij aan de hormoon- en insulineproductie, koolhydraatsynthese en de opbouw van gezonde botten en kraakbeen. Ook vermindert het de beschadiging van cellen.

Natrium reguleert het samentrekken van de spieren en controleert het vochtniveau van je lichaam.

Tot slot is zink belangrijk voor krachtsporters. Het bevordert de groei en genezing en is betrokken bij de energievoorziening, hormoonproductie en koolhydraatsynthese.

Hoe krijg je hier voldoende van binnen?

Ieder mens heeft eigenlijk al deze vitamines en mineralen wel nodig en als krachtsporter is dit dus zeker van belang. Deze vitamines en mineralen krijg je eigenlijk al binnen via je voeding, als je gezond en gevarieerd eet. Dit betekent ook dat je minstens 300-400 gram groenten per dag eet.

In sommige gevallen kan het goed zijn om dit aan te vullen met supplementen. Bijvoorbeeld als je vegan bent, dan is het goed om een B12 supplement in te nemen. Probeer echter eerst zoveel mogelijk je vitamines en mineralen uit je voeding te halen. Vul pas aan met supplementen als dat echt niet lukt.

Verander stap voor stap jouw eetpatroon

Wil je ervoor zorgen dat je dagelijks voldoende vitamines en mineralen binnenkrijgt? Je leert hoe je stap voor stap jouw eetpatroon verandert met onze Powervrouw Bundel. Dit boek bevat alle info over training, voeding, mindset en herstel die je nodig hebt.

In dit hardcopy boek leer je onder andere:

✓ Hoe je jouw eigen persoonlijke trainings- en voedingsschema samenstelt
✓ Welke voeding jou helpt om je goals te bereiken
✓ Hoe je het maximale uit je trainingen haalt
✓ Met welke voedingsmiddelen je jouw energielevel en slaap kunt verbeteren
✓ Hoe je jezelf kunt motiveren
✓ Hoe je gewoontes aanleert en discipline opbouwt
✓ Welke factoren belangrijk zijn voor spierherstel
✓ Hoe je echt kunt ontspannen en tijd voor jezelf kunt nemen

Alle info die je nodig hebt om af te vallen en jouw leefstijl blijvend te veranderen!

Meer info & bestellen ->

Powervrouw Bundel - Boek over krachttraining voor vrouwen

Over de schrijver
Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.
Powervrouw Bundel - Boek van Krachttraining Voor Vrouwen

Alles wat jij nodig hebt in 1 complete bundel

Ben jij klaar om je fitnessreis naar het volgende niveau te tillen? Met de Powervrouw Bundel krijg je toegang tot alles wat je nodig hebt op het gebied van krachttraining, voeding, mindset en herstel.

Word je eigen coach en transformeer je leven met de handige stappenplannen en praktische oefeningen.

Dit is jouw kans om die droombody niet alleen te visualiseren, maar ook daadwerkelijk te realiseren.