Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

Makkelijker afvallen: 3 manieren om het wél vol te houden
07 oktober 2021 
2 min. leestijd

Makkelijker afvallen: 3 manieren om het wél vol te houden

Wie zegt dat afvallen moeilijk moet zijn? Als je het moeilijker voor jezelf maakt, is de kans dat je het volhoudt alleen maar kleiner. Misschien heb je al een aantal strenge diëten geprobeerd en ben je toch geen stap dichterbij je bodygoals gekomen. Waarom zou het dan wel werken als je nu weer een streng dieet probeert? In dit blog vind je drie manieren om het afvallen makkelijker te maken, zodat je het nu wel kan volhouden, kan genieten én je bodygoals behaalt.

1. Eet meer dan normaal

Huh, meer eten als je wilt afvallen? Ja zeker! Zo kun je namelijk makkelijker afvallen zonder hongergevoel. Dan bedoel ik natuurlijk niet meer calorieën, want je moet juist minder calorieën binnenkrijgen om gewicht te verliezen. Maar wel meer eten in volume.

Dat doe je door caloriearme producten aan je voedingspatroon toe te voegen, zoals groenten, low Kcal fruit en magere kwark. Hier kun je lekker veel van eten zonder veel calorieën binnen te krijgen. En aangezien het ook rijk is aan nutriënten vut het ook goed. Eet hier gedurende de dag voldoende van, zodat je goed gevuld blijft en geen hongergevoel hebt. Dat maakt het afvallen een stuk makkelijker!

2. Geniet af en toe van iets lekkers

Een gezond voedingspatroon betekent niet dat je nooit meer iets lekkers mag. Je mag dit zeker wel, zolang je maar mate houdt. Alles draait eigenlijk om de juiste balans. Het beste is om ongeveer voor 80% gezonde voeding te eten. De overige 20% bestaat dan uit lekkernijen, waardoor je het afvallen makkelijker én leuker maakt.

Dit kun je deels bewust inplannen in je voedingspatroon. Maar het is ook niet erg als je een keertje wat extra's eet wat je niet gepland hebt. Zolang je hier maar echt van geniet en het niet eet vanwege stress of vanuit verveling.

De 80%/20% hoef je trouwens echt niet heel nauwkeurig te berekenen. Het mag ook echt wel de ene dag of week een iets andere verhouding zijn dan de andere dag of week. Je wilt namelijk makkelijker afvallen en af en toe even lekker genieten zonder continu berekeningen te maken. Maar zorg er wel voor dat die 20% niet standaard 50% wordt ;)

3. Ontwikkel een voedingspatroon dat bij jou past

Er zijn veel standaard diëten en voedingspatronen die je zou kunnen volgen. Maar de kans is groot dat jij (of je gezinsleden) niet alles lekker vinden. Of dat je te veel tijd moet besteden aan het koken, terwijl dat niet in je drukke leefstijl past.

Als je een gezond voedingspatroon wilt creëren dat je ook echt kunt volhouden, is het belangrijk dat dit ook echt bij je past. Het afvallen wordt makkelijker als je gezonde maaltijden en tussendoortjes eet die je ook echt lekker vindt. Zorg er ook voor dat je niet meer tijd aan het koken kwijt bent dan je wilt en kunt besteden.

Lees alles over afvallen, krachttraining en voeding in het KVV Magazine en doe nieuwe inspiratie op met de trainingsschema’s en weekmenu's die je hierin vindt. Dit is hét blad voor vrouwelijke krachtsporters die meer willen weten over krachttraining, voeding & herstel en zichzelf een motivatieboost willen geven.

No-nonsense info over training, voeding & mindset
✓ Uitleg over krachttraining oefeningen en het trainen van spiergroepen
✓ Inspirerende verhalen van andere vrouwelijke krachtsporters
✓ Inclusief trainingsschema en weekmenu

Leuk om jezelf mee te verrassen om om cadeau te doen aan iemand anders…

=> Meer info & bestellen

KVV Magazines voor vrouwen die aan krachttraining doen

Over de schrijver
Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.
Powervrouw Bundel - Boek van Krachttraining Voor Vrouwen

Alles wat jij nodig hebt in 1 complete bundel

Ben jij klaar om je fitnessreis naar het volgende niveau te tillen? Met de Powervrouw Bundel krijg je toegang tot alles wat je nodig hebt op het gebied van krachttraining, voeding, mindset en herstel.

Word je eigen coach en transformeer je leven met de handige stappenplannen en praktische oefeningen.

Dit is jouw kans om die droombody niet alleen te visualiseren, maar ook daadwerkelijk te realiseren.