Calorieën tellen

Gepubliceerd: 3 februari 2020

Laatst geüpdatet: 19 juni 2022

minuten leestijd

Over de auteur
Rowan Blom

Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.

Je weet waarschijnlijk wel dat te veel calorieën je dik maken. Om af te vallen of niet (meer) aan te komen zul je ervoor moeten zorgen dat je niet te veel calorieën binnenkrijgt. Moet je dan per se streng diëten? Nee hoor! Met deze simpele tips bespaar je ook al op je calorie-inname!

1. Eet verzadigende producten

Als je je verzadigd voelt, krijg je minder snel zin om te snacken. Zorg er daarom voor dat je voldoende verzadigende producten eet. Dit zijn bijvoorbeeld voedingsmiddelen met vezels (volkoren producten, groenten, fruit), producten met veel eiwitten (kwark, kipfilet) en producten met goede vetten (avocado, vette vis, noten). Groenten en fruit bevatten vaak ook weinig calorieën, waardoor je hier veel van kunt eten en je maag echt kunt vullen.

Bekijk onze lijst met eiwitrijke producten ->

2. Spreek met jezelf af dat je soms iets lekkers mag ná een gezonde maaltijd

Oké, je wilt echt graag iets eten wat je lekker vindt en veel calorieën bevat. En dat mag ook zeker af en toe! Maar als je vlak voor de avondmaaltijd met honger gaat snacken, zal je veel meer eten dan je van plan was. Eet daarom eerst je gezonde avondmaaltijd (of lunch, ontbijt of tussendoortje) en bewaar dat lekkers als toetje. Zo eet je er veel minder af of heb je er misschien zelfs wel helemaal geen zin meer in.

3. Stop met frisdrank en kies af en toe voor light

Waarschijnlijk weet je wel dat frisdrank niet goed voor je is. De gewone varianten bevatten veel suikers die je zo vrijwel ongemerkt binnenkrijgt. In plaats van frisdrank kun je sowieso beter water of thee drinken. Maar als je dan toch een keer frisdrank drinkt, kies dan in ieder geval voor de light variant!

4. Eet pas later op de dag iets zoets

Suiker zorgt voor een piek in je energielevel, maar daarna daalt dit ook weer snel. Je krijgt dan weer honger en trek in iets lekkers, waardoor je gemakkelijker weer een snack naar binnen werkt. Probeer lekkernijen of gezondere snacks met veel suikers (honing, koolhydraatrijk fruit) pas in de avond te eten, zodat je geen last krijgt van een laag energielevel gedurende de dag.

Als je stap voor stap een duurzaam voedingspatroon wilt ontwikkelen waarmee je jouw bodygoals gaat behalen, raad ik je onze Powervrouw Bundel aan. In dit hardcopy boek leer je onder andere:

✓ Hoe je jouw ideale dagelijkse inname van eiwitten, koolhydraten en vetten bepaalt
✓ Welke voeding jou helpt om je goals te bereiken
✓ Hoe je ervoor zorgt dat je dagelijks voldoende binnenkrijgt van alle voedingsstoffen
✓ Wanneer en hoe vaak je het beste kunt eten
✓ Met welke voedingsmiddelen je jouw energielevel en slaap kunt verbeteren
✓ Hoe je jouw eetgewoontes blijvend veranderd en je voedingspatroon volhoudt

Ook vind je hierin alle info die je nodig hebt om je eigen trainingsschema te maken (+ voorbeelden), je trainingen te optimaliseren en je mindset te veranderen. Daarmee is dit hét boek voor de krachtsportende powervrouw.

Download het gratis inkijkexemplaar ->

Meer info & bestellen ->

Powervrouw-Bundel-Krachttraining-boek

Anderen lezen ook:

LEES DE #1 BUNDEL VOOR VROUWELIJKE KRACHTSPORTERS

Hét boek met alle info die je nodig hebt

In de hardcopy Powervrouw Bundel vind je alle info over krachttraining, voeding, mindset en herstel die je nodig hebt. Ook leer je hoe je stap voor stap je eigen trainings- en voedingsschema maakt. Met de handige tips en simpele oefeningen kun je direct aan de slag!

Rowan Blom

Oprichtster KVV

LEES DE #1 BUNDEL VOOR VROUWELIJKE KRACHTSPORTERS

Hét boek met alle info die je nodig hebt

In de hardcopy Powervrouw Bundel vind je alle info over krachttraining, voeding, mindset en herstel die je nodig hebt. Ook leer je hoe je stap voor stap je eigen trainings- en voedingsschema maakt. Met de handige tips en simpele oefeningen kun je direct aan de slag!

Rowan Blom

Oprichtster KVV

Gerelateerde blogs:

Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

Insert Content Template or Symbol
100%
NIET GOED =
GELD TERUG
GARANTIE
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden.
Accepteren
Afwijzen
Privacybeleid