Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

4 tips om minder calorieën binnen te krijgen
03 februari 2020 
2 min. leestijd

4 tips om minder calorieën binnen te krijgen

Je weet waarschijnlijk wel dat te veel calorieën je dik maken. Om af te vallen of niet (meer) aan te komen zul je ervoor moeten zorgen dat je niet te veel calorieën binnenkrijgt. Moet je dan per se streng diëten? Nee hoor! Met deze simpele tips bespaar je ook al op je calorie-inname!

1. Eet verzadigende producten

Als je je verzadigd voelt, krijg je minder snel zin om te snacken. Zorg er daarom voor dat je voldoende verzadigende producten eet. Dit zijn bijvoorbeeld voedingsmiddelen met vezels (volkoren producten, groenten, fruit), producten met veel eiwitten (kwark, kipfilet) en producten met goede vetten (avocado, vette vis, noten). Groenten en fruit bevatten vaak ook weinig calorieën, waardoor je hier veel van kunt eten en je maag echt kunt vullen.

Bekijk onze lijst met eiwitrijke producten ->

2. Spreek met jezelf af dat je soms iets lekkers mag ná een gezonde maaltijd

Oké, je wilt echt graag iets eten wat je lekker vindt en veel calorieën bevat. En dat mag ook zeker af en toe! Maar als je vlak voor de avondmaaltijd met honger gaat snacken, zal je veel meer eten dan je van plan was. Eet daarom eerst je gezonde avondmaaltijd (of lunch, ontbijt of tussendoortje) en bewaar dat lekkers als toetje. Zo eet je er veel minder af of heb je er misschien zelfs wel helemaal geen zin meer in.

3. Stop met frisdrank en kies af en toe voor light

Waarschijnlijk weet je wel dat frisdrank niet goed voor je is. De gewone varianten bevatten veel suikers die je zo vrijwel ongemerkt binnenkrijgt. In plaats van frisdrank kun je sowieso beter water of thee drinken. Maar als je dan toch een keer frisdrank drinkt, kies dan in ieder geval voor de light variant!

4. Eet pas later op de dag iets zoets

Suiker zorgt voor een piek in je energielevel, maar daarna daalt dit ook weer snel. Je krijgt dan weer honger en trek in iets lekkers, waardoor je gemakkelijker weer een snack naar binnen werkt. Probeer lekkernijen of gezondere snacks met veel suikers (honing, koolhydraatrijk fruit) pas in de avond te eten, zodat je geen last krijgt van een laag energielevel gedurende de dag.

Als je stap voor stap een duurzaam voedingspatroon wilt ontwikkelen waarmee je jouw bodygoals gaat behalen, raad ik je onze Powervrouw Bundel aan.

In dit hardcopy boek leer je onder andere:

✓ Hoe je jouw ideale dagelijkse inname van eiwitten, koolhydraten en vetten bepaalt
✓ Welke voeding jou helpt om je goals te bereiken
✓ Hoe je ervoor zorgt dat je dagelijks voldoende binnenkrijgt van alle voedingsstoffen
✓ Wanneer en hoe vaak je het beste kunt eten
✓ Met welke voedingsmiddelen je jouw energielevel en slaap kunt verbeteren
✓ Hoe je jouw eetgewoontes blijvend veranderd en je voedingspatroon volhoudt

Ook vind je hierin alle info die je nodig hebt om je eigen trainingsschema te maken (+ voorbeelden), je trainingen te optimaliseren en je mindset te veranderen. Daarmee is dit hét boek voor de krachtsportende powervrouw.

Meer info & bestellen

Powervrouw Bundel - Boek over krachttraining voor vrouwen

Over de schrijver
Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.
Powervrouw Bundel - Boek van Krachttraining Voor Vrouwen

Alles wat jij nodig hebt in 1 complete bundel

Ben jij klaar om je fitnessreis naar het volgende niveau te tillen? Met de Powervrouw Bundel krijg je toegang tot alles wat je nodig hebt op het gebied van krachttraining, voeding, mindset en herstel.

Word je eigen coach en transformeer je leven met de handige stappenplannen en praktische oefeningen.

Dit is jouw kans om die droombody niet alleen te visualiseren, maar ook daadwerkelijk te realiseren.