15 april 2017

Categorie: Voeding

minuten leestijd

Sneller afvallen
Over de auteur
Suus Berns

Hallo sportieve dame, Ik ben vaste gastblogger bij krachttraining voor vrouwen en dit doe ik met heel veel plezier. Schrijven is één van mijn grootste hobby's. Andere hobby's zijn wandelen, yoga, lezen en zingen. Sinds tien jaar heb ik de ziekte van Crohn, dit is chronisch, net zoals mijn optimisme! Hiervoor heb ik ook een eigen Facebook pagina. Graag informeer en inspireer ik anderen met darmklachten (en alle geïnteresseerden) met blog artikelen op mijn Facebook-pagina Darmkracht&Health.

De hype rondom afvallen, krachttrainen en killerbody’s wordt steeds groter en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Iedereen lijkt iets anders te beweren en dit kan best verwarrend zijn… Maar is het wel zo tegenstrijdig? Ik merk dat de grote lijnen vaak op hetzelfde neer komen, alleen iedereen vertelt het op zijn of haar eigen manier.

De rode draad is en blijft: minder binnenkrijgen dan je verbrandt en meer bewegen. En laat ik eraan toevoegen dat je niet altijd minder hoeft te gaan eten, maar vooral vaak anders! We weten ook bijna allemaal wel dat een komkommer veel gezonder is dan een zak chips.

Deze tips zullen vast niet nieuw zijn, maar ze zijn wel zeer de moeite waard nog eens te benoemen. Ik geef je een aantal tips die echt afvallen wat gemakkelijker maken.

1.  Slaap

Het begint met een goede nachtrust. Cliché, maar zeker waar! Tijdens je slaap maak je groeihormoon aan evenals leptine. Deze hormonen zijn van belang bij de vetverbranding en het verminderen van je hongergevoel. Als je wilt afvallen is voldoende slapen dus van groot belang. Slecht slapen stimuleert hormonen die juist zorgen voor meer vetopslag en dit wil je vermijden. Ook rusten je spieren maximaal tijdens je slaap en herstellen ze zich.

2. Voedzaam eten

Neem het juiste voedsel tot je. Afvallen is minder calorieën binnenkrijgen dan dat je verbruikt en dit kan in theorie met elk voedsel. Maar je zal zelf wel begrijpen dat een zak M&M’s per dag veel minder voedzaam is dan veel groenten en fruit 😉

Het is natuurlijk vele malen beter om gezond eten te nuttigen met vitamines, mineralen en vezels. Dit vult ook veel meer, verzadigd langer en verkleint de kans op ‘honger’ tussen de maaltijden door. Vermijd suiker en transvetten zoveel mogelijk en eet in plaats daarvan volop groenten, fruit, peulvruchten, eiwitten en gezonde vetten. Zo is die paar kilo eraf al een stuk dichterbij.

3. Voedingsschema

Dit vind ik zelf wel een van de beste tips! Sinds ik een voedingsschema gebruik, is afvallen en gezond eten zoveel makkelijker geworden 🙂 Van tevoren worden je macronutriënten berekend en daardoor weet je precies wat je moet eten om alles binnen te krijgen! Het is fijner boodschappen doen, want na een tijdje weet je precies wat je moet hebben en beland er niet zoveel onnodig voedsel in je mandje.

Je weet ook wanneer je wat moet eten, dus de bereiding is ook makkelijker. Je hoeft niet elke dag weer opnieuw na te denken over wat je moet gaan eten…. Daarnaast leer je ook beter de juiste hoeveelheden inschatten. Het komt uiteindelijk niet op een paar calorieën aan, maar deze structuur geeft je wel wat meer rust.

4. Drank

Het drinken wordt vaak over het hoofd gezien en niet meegeteld in de totale dagelijkse caloriebehoefte. Ongemerkt ‘slurp’ je heel wat calorieën naar binnen en je blijft je afvragen waarom je niet afvalt. Ik houd zelf aan dat ik 2-3 kopjes koffie per dag drink en verder water en/of groene thee. Het is belangrijk dat je voldoende water drinkt, zodat je vochtbalans op peil blijft. Heel soms neem ik eens wat frisdrank light, maar dit is echt een uitzondering.

Lees hier hoe je jouw vochtbalans op peil houdt ->

5. Sport

En natuurlijk mag sporten niet ontbreken! Om af te vallen, maar zeker ook voor je algehele gezondheid 🙂 Rust roest en zitten wordt zelfs het nieuwe roken genoemd. Dus sta op en kom in beweging! Goede sporten bij afvallen zijn krachttraining en HIIT (high intensity interval training). Deze sporten verhogen je vetverbranding en voorkomen spierverlies.

Langdurige cardio zorgt juist voor een toename van o.a. het stresshormoon cortisol en bemoeilijkt hierdoor de vetverbranding, dus kies wijs! Af en toe een rondje hardlopen of een stuk fietsen kan juist wel vetverlies bevorderen, zolang je maar niet te lang achter elkaar doorgaat.

Stap voor stap je leefstijl aanpassen en kilo‘s verliezen

Er zijn zoveel verschillende adviezen over training en voeding, waardoor het lastig kan zijn om te bepalen hoe je nu echt je leefstijl aanpast en kilo’s verliest. Waar begin je en wat is nu het belangrijkste als je wilt afvallen? Met onze Powervrouw Bundel leer jij stap voor stap hoe je jouw leefstijl aanpast en blijvend gewicht verliest.

Je leert onder andere:

✓ Hoe je jouw eigen persoonlijke trainings- en voedingsschema samenstelt
✓ Hoe je het maximale uit je trainingen haalt
✓ Welke voeding jou helpt om je goals te bereiken
✓ Met welke voedingsmiddelen je jouw energielevel en slaap kunt verbeteren
✓ Hoe je jezelf kunt motiveren
✓ Hoe je gewoontes aanleert en discipline opbouwt
✓ Welke factoren belangrijk zijn voor spierherstel
✓ Hoe je echt kunt ontspannen en tijd voor jezelf kunt nemen

Alle info die je nodig hebt om af te vallen en jouw leefstijl blijvend te veranderen!

Meer info & bestellen ->

Dé musthave voor
krachtsportende powervrouwen

4 e-books met alle info die je nodig hebt

Don't know where to start?

Explore our most popular learning topics. 

Powervrouw Bundel 1

Handmatig geselecteerde blogs voor jou:

Afvallen meest gestelde vragen

Wil jij afvallen? Hier vind je antwoord op de 17 meestgestelde vragen + alle info die je nodig hebt

Ondanks de tienduizenden tips en tricks die op internet te vinden zijn, lukt het veel vrouwen toch niet om blijvend af te vallen. Helaas is veel informatie niet juist of het wordt overdreven. Er is niet één simpele oplossing waarmee ...

Lees Meer
Vet verliezen

Met deze tips verhoog je jouw metabolisme en versnel je het afvallen

Het verhogen van je metabolisme zou zorgen voor meer vetverlies. Maar wat is hier nu van waar? Kunnen supplementen en het beter inplannen van je maaltijden je hierbij helpen? In dit blog leg ik je hier meer over uit!Waarom komt ...

Lees Meer
Honger

Altijd honger? 5 tips voor een verzadigd gevoel

Als je honger hebt en snel iets wilt eten, kies je misschien wel eens voor een ongezonde snack. Helaas verzadigt dit vaak niet, waardoor je daarna weer honger krijgt. Dit kan ervoor zorgen dat je gaat overeten en dat draagt ...

Lees Meer
Afvallen met krachttraining

Afvallen met krachttraining: waarom werkt dit?

Krachttraining helpt je bij het afvallen, omdat het je vetverbranding stimuleert. De verbranding van vetten is na een training verhoogd naar zo'n 60%. Doordat je spieren met krachttraining groeien, verbruiken zij meer energie. Daarnaast stimuleer je met krachttraining de aanmaak ...

Lees Meer
Granola

Deze 6 gezonde voedingsmiddelen zijn toch niet zo gezond…

Je denkt misschien dat je heel gezond eet, maar het kan zomaar zijn dat je ongemerkt toch veel suikers en ongezonde vetten binnenkrijgt... Er zijn heel wat voedingsmiddelen waarvan vaak wordt gedacht dat ze gezond zijn, maar die dit toch ...

Lees Meer
Zoete snacks

Waarom heb je soms zoveel trek in zoet of zout?

Soms heb je ineens een enorme trek in taart, koekjes of snoep. Andere keren wil je liever een zak chips of borrelnootjes. Waar komen deze cravings nu vandaan en hoe kun je dit verminderen?Trek in zoetMisschien weet je inmiddels wel ...

Lees Meer

Dit vind je misschien ook leuk:

Snack die je niet moet eten voor het sporten

Deze 3 voedingsmiddelen moet je juist NIET eten voordat je gaat sporten

Lees Meer
100%
NIET GOED =
GELD TERUG
GARANTIE
close-link
>
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden.
Accepteren
Afwijzen
Privacybeleid