Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

Dit zijn de voordelen van HIIT (+ schema)
09 oktober 2016 
2 min. leestijd

Dit zijn de voordelen van HIIT (+ schema)

High Intensity Interval Training - afgekort HIIT - bestaat uit korte maar intensieve trainingen op interval basis. Gedurende een korte periode (15 - 20 minuten) train je op 80 tot 90% van je maximale vermogen. Daarna volgt een korte rustperiode om vervolgens weer te versnellen naar 80 tot 90% van je maximale vermogen. Dit herhaal je dan een X-aantal keer. In dit blog lees je meer over de voordelen van HIIT en deel ik een HIIT schema.

Afvallen

HIIT wordt voornamelijk gebruikt om af te vallen en je conditie te verbeteren. Dit onderzoek laat zien dat het afwisselen van lichte en zware inspanning op een hoge intensiteit een positief effect heeft op je vetverbranding.

Op de dagen na een High Intensity Interval Training ligt je verbranding hoger dan na een normale cardio training. Nog een ander voordeel van HIIT is dat je zowel spiervezel type I en II traint, oftewel het uithoudingsvermogen én de kracht van je spieren.

Tabata

Eerder heb ik het al over de Tabata work-out gehad. Dit is ook een High Intensity Interval Training van slechts 5 minuten. Dé ideale work-out als je op vakantie of op zakenreis bent!

Voordelen

De voordelen van HIIT zijn:

 • Verhoging van je stofwisseling
 • HIIT kun je overal doen
 • Je bloedsuikerspiegel blijft in balans
 • Je verlegt je eigen grenzen gemakkelijker
 • Meer vet verbranden in minder tijd
 • Je bouwt sneller conditie/uithoudingsvermogen op

Nadelen

De nadelen van HITT zijn:

 • HIIT is niet geschikt als je ongetraind bent. Dit omdat je bij hoge intensiteit goed op je techniek moet blijven letten om blessures te voorkomen
 • Mocht je HIIT willen combineren met krachttraining, let er dan goed op dat je dit niet al te vaak doet. Je verhoogt hiermee namelijk de kans om overtraind te raken.

Geschikt

Helaas is High Intensity Interval Training niet geschikt voor iedereen. Heb je een hoge bloeddruk, last van je gewrichten en/ of problemen met je hart? Dan wordt HIIT afgeraden. Heb je last van 1 of meer van bovenstaande problemen of twijfel je of HIIT geschikt is voor jou? Raadpleeg dan eerst je (sport)arts en/of jouw trainer.

High Intensity Interval Training

Hieronder vind je een voorbeeld van een High Intensity Interval Training. Deze kun je buiten of binnen doen op de fiets of lopend.

HIIT schema

Tips

 1. Zorg voor een goede warming-up en cooling down om blessures te voorkomen.
 2. Doe maximaal 2 keer in de week een High Intensity Interval Training en let op met het combineren van krachttraining en een HIIT.
 3. Luister altijd goed naar je lichaam.
 4. Bouw het rustig op (bovenstaand schema is dan ook een voorbeeld) en maak - als je het niet haalt - de rustpauzes wat langer. Naarmate je langer bezig bent, kun je deze rustpauzes weer verkorten.

Stap voor stap je leefstijl aanpassen en kilo‘s verliezen

Er zijn zoveel verschillende adviezen over training en voeding, waardoor het lastig kan zijn om te bepalen hoe je nu echt je leefstijl aanpast en kilo’s verliest. Waar begin je en wat is nu het belangrijkste als je wilt afvallen? Met onze Powervrouw Bundel leer jij stap voor stap hoe je jouw leefstijl aanpast en blijvend gewicht verliest.

Je leert onder andere:

✓ Hoe je jouw eigen persoonlijke trainings- en voedingsschema samenstelt
✓ Hoe je het maximale uit je trainingen haalt
✓ Welke voeding jou helpt om je goals te bereiken
✓ Met welke voedingsmiddelen je jouw energielevel en slaap kunt verbeteren
✓ Hoe je jezelf kunt motiveren
✓ Hoe je gewoontes aanleert en discipline opbouwt
✓ Welke factoren belangrijk zijn voor spierherstel
✓ Hoe je echt kunt ontspannen en tijd voor jezelf kunt nemen

Alle info die je nodig hebt om af te vallen en jouw leefstijl blijvend te veranderen!

Meer info & bestellen ->

Powervrouw Bundel - Boek over krachttraining voor vrouwen

Over de schrijver
Powervrouw Bundel - Boek van Krachttraining Voor Vrouwen

Alles wat jij nodig hebt in 1 complete bundel

Ben jij klaar om je fitnessreis naar het volgende niveau te tillen? Met de Powervrouw Bundel krijg je toegang tot alles wat je nodig hebt op het gebied van krachttraining, voeding, mindset en herstel.

Word je eigen coach en transformeer je leven met de handige stappenplannen en praktische oefeningen.

Dit is jouw kans om die droombody niet alleen te visualiseren, maar ook daadwerkelijk te realiseren.