Gezonde eetgewoontes

17 oktober 2020

Categorie: Voeding, Gezond eten

minuten leestijd

Over de auteur
Rowan Blom

Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.

Misschien worstel je al jaren met voeding en vind je het ontzettend lastig om gezond te eten. Je bent zeker niet de enige! Het is ook lastig om jezelf nieuwe eetgewoontes aan te leren. Maar als je weet hoe je dit makkelijker maakt voor jezelf, gaat het je echt wel lukken. In dit artikel vind je drie simpele tips die je kunnen helpen bij het aanpassen van je eetgewoontes.

1. Doe het stapje voor stapje

Vaak willen we direct ons hele eetpatroon omgooien en dus al onze eetgewoontes veranderen. Het liefst volgen we een streng dieet, zodat we binnen enkele maanden onze goals hebben behaald. Sommige vrouwen kunnen dit ook, maar voor de meeste vrouwen is dit heel lastig. Binnen één tot drie weken stoppen we er alweer mee en vallen we terug in ons oude eetpatroon.

Je kunt er beter voor kiezen om het stapje voor stapje te doen. Leer eerst één nieuwe eetgewoonte aan, bijvoorbeeld gezond ontbijten of tussendoor wat fruit eten. Ga pas na een aantal weken aan de slag met een volgende eetgewoonte. Ja, dit duurt langer. Maar het maakt het wel een stuk makkelijker en beter vol te houden. Uiteindelijk zal je zo waarschijnlijk veel sneller je bodygoals behalen!

2. Koppel je eetgewoontes aan bepaalde momenten of gewoontes

Als je tegen jezelf zegt om ergens gedurende de dag een stuk fruit te eten, is de kans groot dat je dit blijft uitstellen en/of vergeet. Je kunt er beter voor kiezen om de eetgewoonte te koppelen aan een bepaald moment of een andere gewoonte. Zo kun je bijvoorbeeld elke eerste pauze op je werk een stuk komkommer of een wortel eten of ‘s ochtends direct na het douchen.

3. Stel je lekkere trek uit

Het is misschien niet eens zo heel moeilijk om voldoende gezonde voeding te eten op een dag, maar we vinden het vaak wel heel lastig om ongezonde voeding te laten staan. Probeer jezelf die voedingsmiddelen en snacks niet meteen te ontzeggen, maar probeer je lekkere trek uit te stellen.

Zeg bijvoorbeeld tegen jezelf dat je die lekkere snack mag als je eerst een gezonde snack hebt gegeten, zoals een handje nootjes of een banaan. Daarna heb je misschien ook helemaal geen trek meer in de minder gezonde snack! En als je dit dan toch wel gaat eten, eet je hier waarschijnlijk minder van.

Stap voor stap je leefstijl aanpassen en kilo’s verliezen

Er zijn zoveel verschillende adviezen over training en voeding, waardoor het lastig kan zijn om te bepalen hoe je nu echt je leefstijl aanpast en kilo’s verliest. Waar begin je en wat is nu het belangrijkste als je wilt afvallen? Met onze Powervrouw Bundel leer jij stap voor stap hoe je jouw leefstijl aanpast en blijvend gewicht verliest.

In dit hardcopy boek leer je onder andere:

✓ Welke voeding jou helpt om je goals te bereiken
✓ Hoe je jouw eigen persoonlijke trainings- en voedingsschema samenstelt
✓ Hoe je jezelf kunt motiveren
✓ Hoe je gewoontes aanleert en discipline opbouwt
✓ Met welke voedingsmiddelen je jouw energielevel en slaap kunt verbeteren
✓ Hoe je het maximale uit je trainingen haalt

Alle info die je nodig hebt om af te vallen en jouw leefstijl blijvend te veranderen!

Meer info & bestellen ->

Powervrouw-Bundel-Krachttraining-boek

Anderen lezen ook:

LEES DE #1 BUNDEL VOOR VROUWELIJKE KRACHTSPORTERS

Hét boek met alle info die je nodig hebt

In de hardcopy Powervrouw Bundel vind je alle info over krachttraining, voeding, mindset en herstel die je nodig hebt. Ook leer je hoe je stap voor stap je eigen trainings- en voedingsschema maakt. Met de handige tips en simpele oefeningen kun je direct aan de slag!

Rowan Blom

Oprichtster KVV

Dit vind jij ook leuk:

Gerelateerde blogs:

Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

100%
NIET GOED =
GELD TERUG
GARANTIE
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden.
Accepteren
Afwijzen
Privacybeleid