Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

Zo start jij vandaag nog met een gezonde leefstijl: 5 eenvoudige tips
08 april 2021 
2 min. leestijd

Zo start jij vandaag nog met een gezonde leefstijl: 5 eenvoudige tips

Je wilt zo graag gezonder leven en je bodygoals behalen, maar het lukt steeds niet. Je blijft het maar uitstellen en als je al begint, houd je het maar even vol. Hoe start je vandaag nog met een gezonde leefstijl die je wél volhoudt? In dit blog vind je 5 eenvoudige tips.

Tip 1: Stop met smoesjes bedenken

Als je wilt starten met een gezonde leefstijl, moet je vandaag al een begin maken. Je kan het wel uitstellen naar morgen of naar volgende maand, maar vaak blijf je het dan maar uitstellen. Het perfecte moment bestaat niet, dus stop met smoesjes bedenken. Start gewoon vandaag!

Tip 2: Stel doelen op

Om jezelf te motiveren om te beginnen en om gemotiveerd te blijven is het slim om doelen op te stellen. Zo weet je waar je naartoe wilt en waarom je het doet. Zorg ervoor dat je doelen wel realistisch zijn. In een maand 10 kilo verliezen is niet realistisch. Gemiddeld kan je maandelijks 2 tot 4 kilo verliezen of 0,5 tot 1,5 kilo spiermassa opbouwen. Houd hier rekening mee bij het stellen van je doelen.

Maak ook tussendoelen, zodat je al sneller een doel kunt bereiken. Maak hier een mooie roadmap van en hang die ergens op waar je hem elke dag ziet, bijvoorbeeld naast de spiegel of op de koelkast.

Tip 3: Neem kleine stapjes

Vaak willen we in één keer alles omgooien. Maar helaas werkt dat meestal niet. Het maakt het een stuk moeilijker om van start te gaan en het is een uitdaging om dit vol te houden. Neem daarom kleine stapjes.

Ga bijvoorbeeld eerst één keer per week sporten, in plaats van vier keer per week. Verander eerst je ontbijt in een gezonde maaltijd en na een aantal weken pas je lunch. Het lijkt alsof het dan veel langer duurt voordat je jouw bodygoals behaalt. Maar vaak gaat het juist sneller, omdat het zo wél vol te houden is.

Tip 4: Maak het leuk voor jezelf

Als jij een hekel hebt aan fietsen of aan krachttraining, waarom zou je jezelf hier dan toe verplichten? Misschien vind je een HIIT work-out of een rondje hardlopen veel leuker. Houd je niet van een salade als lunch? Eet dan gewoon een boterham, maar doe er meer beleg en wat groenten op.

Je hoeft niet precies andere fitgirls te volgen om je bodygoals te behalen. Het belangrijkste is dat je niet te veel of te weinig eet (afhankelijk van je bodygoals), vaker kiest voor gezonde voeding en voldoende beweegt. Doe dit op je eigen manier en maak het leuk voor jezelf!

Tip 5: Plan genietmomentjes in

Sommige vrouwen lukt het misschien om streng te diëten zonder te cheaten. Maar je maakt het makkelijker én leuker voor jezelf door juist wel genietmomentjes in te plannen. Zo houd je jouw gezonde leefstijl waarschijnlijk veel langer vol. Je kunt hierbij gebruikmaken van de 80/20 regel.

Stap voor stap naar een gezonde leefstijl

Er zijn zoveel verschillende adviezen over training en voeding, waardoor het lastig kan zijn om te bepalen hoe je nu echt je leefstijl aanpast en resultaten haalt. Waar begin je en wat is nu het belangrijkste? Met onze Powervrouw Bundel leer jij stap voor stap hoe je jouw leefstijl aanpast en je bodygoals behaalt.

In dit hardcopy boek leer je onder andere:

✓ Hoe je jouw eigen persoonlijke trainings- en voedingsschema samenstelt
✓ Hoe je het maximale uit je trainingen haalt
✓ Welke voeding jou helpt om je goals te bereiken
✓ Met welke voedingsmiddelen je jouw energielevel en slaap kunt verbeteren
✓ Hoe je jezelf kunt motiveren
✓ Hoe je gewoontes aanleert en discipline opbouwt
✓ Welke factoren belangrijk zijn voor spierherstel
✓ Hoe je echt kunt ontspannen en tijd voor jezelf kunt nemen

Alle info die je nodig hebt om af te vallen en jouw leefstijl blijvend te veranderen!

Meer info & bestellen ->

Powervrouw Bundel - Boek over krachttraining voor vrouwen

Over de schrijver
Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.
Powervrouw Bundel - Boek van Krachttraining Voor Vrouwen

Alles wat jij nodig hebt in 1 complete bundel

Ben jij klaar om je fitnessreis naar het volgende niveau te tillen? Met de Powervrouw Bundel krijg je toegang tot alles wat je nodig hebt op het gebied van krachttraining, voeding, mindset en herstel.

Word je eigen coach en transformeer je leven met de handige stappenplannen en praktische oefeningen.

Dit is jouw kans om die droombody niet alleen te visualiseren, maar ook daadwerkelijk te realiseren.