Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

Hoe voorkom je dat je aankomt in de overgang?
04 november 2020 
3 min. leestijd

Hoe voorkom je dat je aankomt in de overgang?

In de overgang verandert je hormoonbalans. Veel vrouwen komen hierdoor aan. Waardoor komt dit nu precies en hoe kun je dit voorkomen?

Er gebeuren verschillende dingen met je lichaam in de overgang. Zo daalt het oestrogeenniveau. Dit hormoon bevordert de vetopslag in je borsten en rond je heupen. Als je oestrogeenniveau daalt, zal het vet meer rond je taille worden opgeslagen. Ook de hoeveelheid progesteron in je lichaam daalt. Dit zorgt ervoor dat je meer vocht vasthoudt en hierdoor kom je ook aan.

Daarnaast reageert je lichaam in de overgang minder goed op het hormoon insuline. De suikers uit je bloed worden minder goed verwerkt en worden meer opgeslagen als vet.

Blijf bewegen

Veel vrouwen gaan minder trainen naarmate ze ouder worden of stoppen zelfs helemaal met sporten. Juist als je ouder wordt is het belangrijk om meer te gaan trainen. Dit heeft zoveel voordelen voor je lichaam en het is heel belangrijk voor je vetverbranding. In de overgang verlies je spiermassa, waardoor je lichaam minder vet verbrandt. Dat is natuurlijk niet wat je wilt.

Zorg er dus voor dat je voldoende beweegt en sport. Het liefst train je minimaal drie keer per week en beweeg je ook regelmatig. Ga bijvoorbeeld lekker wandelen in de natuur of pak wat vaker de fiets. En wissel je krachttraining af met conditietraining. Focus je tijdens je training helemaal op je work-out en voer de oefeningen volledig uit. Blijf jezelf uitdagen, maar leer wel je grenzen herkennen en zorg voor voldoende rust om je lichaam te herstellen. Luister naar je lichaam.

Ontdek onze trainingstips voor 40+ en 50+ krachtsporters ->

Geen dieet

Als je aankomt tijdens de overgang, wil je waarschijnlijk gaan diëten om die kilo’s er weer vanaf te krijgen. Maar dit kun je beter niet doen. Met een strikt dieet creëer je vaak een tekort aan bepaalde voedingsstoffen en juist in de overgang heb je die extra hard nodig!

Veel groenten

Het is beter om je te focussen op een gezond voedingspatroon. Eet in ieder geval elke dag voldoende groenten, want dit is goed voor je stofwisseling, je weerstand en je huid. Het liefst tussen de driehonderd en vijfhonderd gram per dag.

Dit lijkt veel, maar als je een beetje creatief bent is dit niet zo moeilijk. Je kunt wat komkommer op je brood doen, snoeptomaatjes eten als tussendoortje, een groentesapje persen en een lekkere salade maken. Kies voor groenten in alle kleuren van de regenboog. Zo krijg je alle gezonde voedingsstoffen binnen die je nodig hebt.

Gezonde vetten

Verder zijn gezonde vetten enorm belangrijk in de overgang. Je hebt ze nodig voor je huid, je hersenen en je organen. En ze activeren ook nog eens je vetverbranding! Zorg er wel voor dat je voor de gezonde vetten kiest. Je vindt ze in olijfolie, kokosolie, noten, zaden en avocado. Vermijd de ongezonde vetten. Dit zijn de vetten die je vindt in zonnebloemolie, sojaolie en margarine.

Minder suiker

Nu je in de overgang bent moet je helaas ook nog meer gaan letten op je suikerinname. Suiker is namelijk de belangrijkste oorzaak van buikvet, rimpels en ziekten die veroudering bevorderen. En dat is nu precies wat we niet willen. Let nog beter op wat je eet. Houd een week lang een voedingsdagboek bij, zodat je echt ziet wat je dagelijks eet. Bekijk de ingrediënten op pakjes, potjes en zakjes die je koopt goed en leer onder welke namen suiker wordt vermeld. Of beter nog: haal alles voortaan vers in huis.

Stap voor stap je leefstijl aanpassen en kilo's verliezen

Er zijn zoveel verschillende adviezen over training en voeding, waardoor het lastig kan zijn om te bepalen hoe je nu echt je leefstijl aanpast en kilo’s verliest. Waar begin je en wat is nu het belangrijkste als je wilt afvallen? Met onze Powervrouw Bundel leer jij stap voor stap hoe je jouw leefstijl aanpast en blijvend gewicht verliest.

In dit hardcopy boek leer je onder andere:

✓ Hoe je jouw eigen persoonlijke trainings- en voedingsschema samenstelt
✓ Hoe je het maximale uit je trainingen haalt
✓ Welke voeding jou helpt om je goals te bereiken
✓ Met welke voedingsmiddelen je jouw energielevel en slaap kunt verbeteren
✓ Hoe je jezelf kunt motiveren
✓ Hoe je gewoontes aanleert en discipline opbouwt
✓ Welke factoren belangrijk zijn voor spierherstel
✓ Hoe je echt kunt ontspannen en tijd voor jezelf kunt nemen

Alle info die je nodig hebt om af te vallen en jouw leefstijl blijvend te veranderen!

Meer info & bestellen -> 

Powervrouw Bundel - Boek over krachttraining voor vrouwen

Over de schrijver
Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.
Powervrouw Bundel - Boek van Krachttraining Voor Vrouwen

Alles wat jij nodig hebt in 1 complete bundel

Ben jij klaar om je fitnessreis naar het volgende niveau te tillen? Met de Powervrouw Bundel krijg je toegang tot alles wat je nodig hebt op het gebied van krachttraining, voeding, mindset en herstel.

Word je eigen coach en transformeer je leven met de handige stappenplannen en praktische oefeningen.

Dit is jouw kans om die droombody niet alleen te visualiseren, maar ook daadwerkelijk te realiseren.