Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

Voldoende rust naast je krachttraining: tips om te ontspannen
23 september 2016 
2 min. leestijd

Voldoende rust naast je krachttraining: tips om te ontspannen

Ik merkte na 3 jaar krachttraining dat mijn spieren vaak stram en stijf aanvoelden. Naast krachttraining deed ik ook niets anders. In het verleden deed ik veel aan yoga en ik besloot dit weer eens op te pakken. Ik moet zeggen dat ik het echt een verrijking vind.

Yoga

Tijdens krachttraining richt je je veel op spiermassa en spierkracht, maar minder op flexibiliteit en ontspanning. Met yoga verwarm je je spieren en span je ze aan, zonder ze te overspannen.

Door yoga voel je je meer ontspannen en word je weer wat soepeler. Je aandacht en focus worden daarnaast ook beter. Verder heeft yoga een positieve invloed op de ademhaling, het verbetert de bloedcirculatie en de organen worden gestimuleerd. Dit laatste zorgt ervoor dat je vetverbranding wordt verhoogd. Als je na de yoga veel water drinkt, help je je lichaam om gifstoffen sneller af te voeren. Al deze dingen samen hebben een positieve uitwerking op je krachttraining. :)

Meditatie

Het klinkt best gemakkelijk, maar dit is het in het begin niet. Vooral als je een diehard sporter bent, kan stilzitten nog best lastig zijn. Ik ben altijd in beweging en voelde me in het begin een beetje opgelaten, ik moest nog zoveel dingen doen! Maar je kunt het altijd leren en het is heerlijk als je het onder de knie hebt. Even een moment stilte en rust, tijd om even helemaal niets te hoeven. En je lichaam zal er erg blij mee zijn, zo komen je spieren ook lekker tot rust. Niets is fijner dan echt uitgerust zijn voordat je weer gaat trainen. :)

Rust!

Natuurlijk zijn er nog veel andere ontspanningsoefeningen. Het is zoeken naar wat het beste bij jou aansluit en waar jij je het beste bij voelt. Rust is bij krachttraining van groot belang voor het herstel van je spieren. Door hier yoga, meditatie of iets anders aan toe te voegen 'dwing' je je lichaam om die rust ook echt even te pakken en lekker te ontspannen.

Krachttraining en mindset

Een ander onderdeel van ontspanning is je mindset! Des te rustiger het in je hoofd is, des te rustiger jij bent! En met de juiste mindset kun je nog meer uit je trainingen halen. Gedachten als 'Ik moet van mezelf' of 'Dit doe ik even en dan ben ik er weer vanaf' maken het een verplichting en dit werkt niet heel motiverend. Je haalt dan niet alles uit je training.

Beter is het om positief te denken en in gedachten te houden waar je daadwerkelijk voor traint. Gedachten als 'Ik doe dit voor mezelf en voor een gezonder en sterker lichaam' zullen je meer power geven, waardoor jij veel meer uit je training haalt en sneller je doelen bereikt. Een sterke mindset maakt je hoofd rustiger en met positieve gedachten ben je meer ontspannen.

Hoe plan je in je drukke leven tijd in voor jezelf om echt even te ontspannen? Hoe laat je je spieren optimaal herstellen en hoe ga je om met spierpijn? In onze hardcopy Powervrouw Bundel geven we je antwoord op dit soort vragen. Je vindt hierin alle info over krachttraining, voeding, motivatie en herstel die je als vrouwelijke krachtsporter nodig hebt.

Bekijk dit boek ->

Powervrouw Bundel - Boek over krachttraining voor vrouwen

Over de schrijver
Powervrouw Bundel - Boek van Krachttraining Voor Vrouwen

Alles wat jij nodig hebt in 1 complete bundel

Ben jij klaar om je fitnessreis naar het volgende niveau te tillen? Met de Powervrouw Bundel krijg je toegang tot alles wat je nodig hebt op het gebied van krachttraining, voeding, mindset en herstel.

Word je eigen coach en transformeer je leven met de handige stappenplannen en praktische oefeningen.

Dit is jouw kans om die droombody niet alleen te visualiseren, maar ook daadwerkelijk te realiseren.