Yoga tegen stress

16 maart 2021

Categorie: Leefstijl

minuten leestijd

Over de auteur
Rowan Blom

Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.

Een yoga work-out kan heel ontspannend zijn. Even een momentje voor jezelf, lekker bewegen en focussen op je ademhaling. Zeker in deze tijd is het fijn om af en toe even te ontsnappen aan de wereld met een goede yogasessie. Maar wat is nu de beste yoga tegen stress en voor ontspanning? Hier vind je vijf yoga poses die stress verminderen!

Yoga pose - Easy Pose

1. Easy Pose

Vrijwel elke yogasessie wordt gestart met deze yoga pose. Het is een vrij makkelijk yoga pose tegen stress waarin je goed kunt ontspannen. Doordat het zo simpel is, kun je je in deze pose echt even goed focussen op je ademhaling.

Yoga pose - Child's Pose

2. Child’s Pose

Dit is een simpele, ontspannende yoga pose die veel vrouwen erg fijn vinden. Je brengt jezelf hiermee terug naar de basis en je kunt goed voelen hoe je door je buik in- en uitademt.

Yoga Pose - Tree Pose

3. Tree Pose

Deze yoga pose tegen stress is wat lastiger en kost ook wat meer energie. Lang niet iedereen kan deze pose in één keer goed uitvoeren, maar oefening baart kunst! Je moet je bij de Tree Pose echt focussen op je balans, waardoor je helemaal in het nu bent en je bewust bent van je lichaam. Je leert je lichaam balanceren en tegelijkertijd maak je je hoofd leeg.

Yoga Pose - Down Dog

4. Down Dog

Deze yoga pose zie je ook vaak terugkomen in yoga work-outs. Je stretcht hiermee je rug, schouders, armen én benen, waardoor je lichaam ontspant. Dit heeft weer een ontspannende werking op je geest.

Yoga Pose - Pigeon Pose

5. Pigeon pose

Stress en spanning wordt voor een groot opgeslagen in onze heupen. Met deze yoga oefening kun je jouw heup weer openen en de stress er vanaf halen. Het is vaak een wat lastige oefening op het begin, maar je zult merken dat het al snel makkelijker wordt.

Wil je meer weten over stress verminderen en optimaal herstellen? In onze hardcopy Powervouw Bundel vind je alle informatie over krachttraining, voeding, mindset en herstel die je nodig hebt.

Anderen lezen ook:

LEES DE #1 BUNDEL VOOR VROUWELIJKE KRACHTSPORTERS

Hét boek met alle info die je nodig hebt

In de hardcopy Powervrouw Bundel vind je alle info over krachttraining, voeding, mindset en herstel die je nodig hebt. Ook leer je hoe je stap voor stap je eigen trainings- en voedingsschema maakt. Met de handige tips en simpele oefeningen kun je direct aan de slag!

Rowan Blom

Oprichtster KVV

Handmatig geselecteerde blogs voor jou:

Gerelateerde blogs:

100%
NIET GOED =
GELD TERUG
GARANTIE
close-link
We gebruiken cookies om je de best mogelijke ervaring op onze website te bieden.
Accepteren
Afwijzen
Privacybeleid