5 super effectieve fitness oefeningen voor mooie ronde schouders

Word je niet heel snel breed als je jouw schouders gaat trainen? Nee hoor, zeker niet. Het duurt echt wel even voordat je de nodige spiermassa hebt opgebouwd om wat breder te worden. Ronde schouders geven je wat meer body en helpen ook bij het ontwikkelen van die o zo gewilde v-vorm. Je schouderspieren gebruik je trouwens ook bij veel andere fitness oefeningen, dus het is belangrijk dat ze sterk zijn. Hier vind je 5 super effectieve fitness oefeningen voor mooie ronde schouders.

1. Overhead Press

Een echter powerlift oefening waarmee je meteen meerdere spiergroepen aanpakt. Bij deze fitness oefening ligt de focus met name op de voorste schouderkop.

2. Cable Side Raise

De zijkant van je schouders train je met de Side Raise. Je kunt deze krachttraining oefening met verschillende soorten materiaal uitvoeren. Met de Cable Side Raise houd je jouw schouderspieren tijdens de gehele beweging onder spanning. Doe je de oefening thuis en heb je geen kabel of weerstandsbanden? Doe hem dan met dumbbells.

3. Face Pulls

Je mag de achterkant van je schouders natuurlijk niet vergeten. De Face Pulls is hiervoor een goede fitness oefening. Deze oefening helpt trouwens ook mee om schouderblessures te voorkomen. Thuis kun je deze oefening met een handdoek uitvoeren.

4. Arnold Press

Net iets uitgebreider dan de Shoulder Press met dumbbells: de Arnold Press. Deze krachttraining oefening doe je ook met dumbbells, alleen maak je hierbij nog een extra draai. Daardoor train je net wat extra spieren mee. De focus ligt voornamelijk op de voorste schouderkop.

5. Reverse Fly

Je kent de Dumbbell Fly misschien wel, wat een goede oefening is voor het trainen van je borstspieren. De Reverse Fly is hier een variant op. Je staat hierbij niet rechtop, maar naar voren gebogen. Daardoor is de zwaartekracht anders en ligt de focus op de achterkant van je schouderspieren.

Als je meer uitleg wilt over krachttraining oefeningen en inspiratie wilt opdoen met onze trainingsschema’s, raad ik je ons dubbeldikke papieren KVV Magazine aan. Dit blad staat vol met inspirerende verhalen van andere krachtsporters en no-nonsense info over training en voeding. In elke editie vind je ook een trainingsschema en weekmenu.

=> Reserveer jouw exemplaar