Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

Hoe start je als personal trainer? 5 praktische tips
21 december 2022 
1 min. leestijd

Hoe start je als personal trainer? 5 praktische tips

Sporten is je passie en je vindt het ontzettend leuk om anderen hiermee te helpen. Nu wil je van jouw passie je beroep maken. Maar hoe start je als personal trainer? Hier vind je 5 praktische tips.

1. Coach eerst je vrienden

Je kunt wat ervaring opdoen door eerst je vrienden te coachen. Dit kun je gratis doen of tegen een lage prijs. Zo kun je ontdekken of het ook echt bij je past. Je vrienden kunnen je feedback geven, waardoor jij een betere personal trainer wordt. Wellicht promoten zij jou ook, waardoor je nieuwe klanten krijgt.

2. Volg een opleiding of cursus

Om je klanten straks goed te coachen is het belangrijk dat je kennis hebt van training en voeding. Het is daarom aan te raden om een opleiding op cursus te volgen, ook al is dat niet verplicht. Wij raden hiervoor de Henselmans Personal Trainer cursus aan.

3. Zorg dat je online vindbaar bent

Mond-op-mond reclame werkt nog steeds wel, maar toch is het fijn als je online gevonden kunt worden. Iemand die wellicht interesse heeft om door jou gecoacht te worden op aanraden van een vriend(in) zoekt vaak toch eerst meer informatie op. Maak op zijn minst een social media account aan en eventueel ook een eigen website. Via social media en zoekmachine optimalisatie kun je jezelf ook promoten.

4. Werk samen met een sportschool

Je kunt ervoor kiezen om je klanten thuis te trainen of buiten. De meeste personal trainers willen hun klanten echter trainen in een sportschool. Een groot voordeel hiervan is dat je hierdoor vaak ook meer naamsbekendheid krijgt. Wel zijn hier meestal kosten aan verbonden of je werkt een aantal uur gratis voor de sportschool. Ga bij een aantal sportscholen in de buurt langs en vraag naar de mogelijkheden voor een samenwerking.

Je kunt natuurlijk ook in loondienst voor de sportschool werken. Vaak verdien je dan minder dan als ZZP-er, maar daar tegenover staat meer zekerheid. Wil je vacatures als personal trainer? Ga dan naar Jooble Nederland.

5. Schrijf artikelen voor naamsbekendheid

Om jezelf meer te promoten kun je artikelen schrijven waarin je jouw kennis en ervaring deelt. Deze artikelen kun je delen op je website. Ook kun je posts plaatsen op je social media account en in social media groepen. Je kunt ook artikelen schrijven voor andere websites of tijdschriften, bijvoorbeeld voor onze website en voor ons KVV Magazine. Als dit je leuk lijkt, kun je een mailtje met jouw artikel idee sturen naar admin@krachttraining-vrouwen.nl.

Over de schrijver
Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.
Powervrouw Bundel - Boek van Krachttraining Voor Vrouwen

Alles wat jij nodig hebt in 1 complete bundel

Ben jij klaar om je fitnessreis naar het volgende niveau te tillen? Met de Powervrouw Bundel krijg je toegang tot alles wat je nodig hebt op het gebied van krachttraining, voeding, mindset en herstel.

Word je eigen coach en transformeer je leven met de handige stappenplannen en praktische oefeningen.

Dit is jouw kans om die droombody niet alleen te visualiseren, maar ook daadwerkelijk te realiseren.