Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

5 redenen om met een personal trainer te sporten
10 februari 2024 
3 min. leestijd

5 redenen om met een personal trainer te sporten

Je ziet het steeds vaker: vrouwen die met een personal trainer sporten. Niet alleen is het gezellig, het biedt nog veel meer voordelen. Zo behaal je je fitnessdoelen nog sneller en heb je altijd een stok achter de deur. Je kunt een training namelijk niet zo eenvoudig skippen!

Of je nu grotere billen wilt kweken of een aantal kilo’s wilt afvallen: een personal trainer, zoals FitGrid in Zoetermeer, helpt je bij het bereiken van je goals. Dit zijn dé 5 redenen om met een personal trainer te sporten. 

1. Extra motivatie

Je hebt de hele dag gewerkt en ploft neer op de bank. Eigenlijk zou je vanavond nog sporten, maar hier heb je niet zoveel zin in. Je zegt de sportles af en blijft de hele avond op de bank zitten. Met een personal trainer gaat dit niet zo makkelijk.

Het grootste probleem voor veel vrouwen is het gebrek aan motivatie. Iedereen heeft wel eens geen zin om naar de sportschool te gaan. Komt dit bij jou net even iets te vaak voor? Dan zorgt een personal trainer voor een extra stok achter de deur. Je moet namelijk wel een goede reden hebben om de personal training les af te zeggen.

2. Persoonlijk trainingsschema

Een groot voordeel aan sporten met een personal trainer is dat er een persoonlijk trainingsschema op maat wordt gemaakt. Dit schema is volledig gericht op jouw fitnessdoelen en sluit dus helemaal bij jouw situatie aan.

Wil je de focus leggen op het opbouwen van spieren? Of wil je toch liever bezig gaan met je conditie? Een personal trainer houdt rekening met deze doelen en zorgt ervoor dat je deze ook daadwerkelijk kunt behalen.

Wanneer je te maken hebt met een blessure of moet revalideren na een ongeluk is het erg belangrijk dat je een op maat gemaakt trainingsschema gebruikt. Je wilt namelijk wel veilig kunnen sporten. Een personal trainer zal voor jou een trainingsschema maken dat volledig past bij jouw situatie en doelen.

3. Nooit meer een oefening verkeerd uitvoeren

Iedere beginner krijgt ermee te maken; je weet nog niet zo goed hoe je oefeningen moet uitvoeren. Het aanleren van de juiste techniek kan best lastig zijn. Als je met een personal trainer gaat sporten, weet je zeker dat je nooit meer een oefening verkeerd uitvoert. Hij/zij doet alle oefeningen voor en geeft je tips over je techniek en houding.

Daarnaast weet je precies hoeveel herhalingen en sets je moet doen, hoe lang je moet rusten en welk gewicht je het beste kunt gebruiken. Je kunt volledig vertrouwen op de expertise van een personal trainer.

Sporten met een personal trainer

4. Blessures voorkomen

Personal training helpt bij het voorkomen van blessures. Veel mensen denken dat ze in de sportschool niet snel een blessure kunnen oplopen. Maar niets is minder waar. Vooral als je met zware gewichten traint, ligt overbelasting al snel op de loer.

Een personal trainer houd je goed in de gaten en herkent signalen van je lichaam. Soms zal hij/zij je motiveren om net dat ene stapje extra te zetten, maar er wordt ook zeker verteld wanneer je moet stoppen. Op deze manier voorkom je vervelende klachten, zoals zere of stijve gewrichten.

5. Je haalt het maximale uit je trainingen

Om je doelen te behalen, is het belangrijk dat je er volledig voor gaat. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Veel vrouwen gaan naar de sportschool, maar trainen eigenlijk met te lichte gewichten. Hierdoor blijven ze in de comfortzone en dagen ze zichzelf niet altijd uit.

Personal training is een van de meest effectieve manieren om uit je comfortzone te komen. Je doet niet alleen nieuwe oefeningen, maar ook zul je op een andere manier gaan trainen. Samen met de personal trainer ga je op zoek naar je grenzen. Dus stop je normaal bij 8 herhalingen? Dan ga je met de juiste begeleiding nu door tot 10!

Waar vind ik een goede personal trainer?

Er zijn veel redenen waarom je met een personal trainer zou moeten sporten. Ben je overtuigd? Je kunt aan de slag met personal training via je sportschool. Vraag gerust eens naar de mogelijkheden. Daarnaast zijn er ook personal trainers met een privé fitnessruimte, . Hier krijg je alle aandacht die je verdient.

Wil je toch liever thuis trainen? Sommige personal trainers komen zelfs bij je thuis!

Zelf aan de slag met krachttraining? Dat kan natuurlijk ook. In onze Powervrouw Bundel lees je alles wat je moet weten over krachttraining voor vrouwen. Je leert je eigen persoonlijke trainingsschema maken en leest verhalen van vrouwelijke krachtsporters.

Alle info die je nodig hebt om te starten met fitness!

Lees meer over dit boek ->

Powervrouw Bundel - Boek over krachttraining voor vrouwen


Over de schrijver
Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.
Powervrouw Bundel - Boek van Krachttraining Voor Vrouwen

Alles wat jij nodig hebt in 1 complete bundel

Ben jij klaar om je fitnessreis naar het volgende niveau te tillen? Met de Powervrouw Bundel krijg je toegang tot alles wat je nodig hebt op het gebied van krachttraining, voeding, mindset en herstel.

Word je eigen coach en transformeer je leven met de handige stappenplannen en praktische oefeningen.

Dit is jouw kans om die droombody niet alleen te visualiseren, maar ook daadwerkelijk te realiseren.