Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

5x onmisbare fitness accessoires voor vrouwen
07 december 2023 
3 min. leestijd

5x onmisbare fitness accessoires voor vrouwen

Wanneer je naar sportscholen gaat, weet je hoe belangrijk fitness accessoires zijn. Zonder de juiste benodigdheden zijn je oefeningen minder effectief en behaal je doelen minder snel. Deze vijf fitness accessoires voor vrouwen helpen bij het verbeteren van prestaties, maar vergroten ook jouw comfort tijdens zware workouts.

De onderstaande fitness benodigdheden voor vrouwen zijn verkrijgbaar bij verschillende winkels en merken. Wij vinden de Tigrar Krachttraining accessoires erg fijn! 

Waarom fitness accessoires gebruiken?

Om je trainingen effectiever te maken, kunnen fitness accessoires voor vrouwen niet ontbreken. Accessoires kunnen bepaalde oefeningen (nog) zwaarder maken en hierdoor helpen bij het versterken van je spieren.

Een andere belangrijke reden om fitness accessoires te gebruiken, is voor ondersteuning en stabiliteit. Door het gebruik van straps of banden voorkom je blessures en vergroot je het comfort tijdens work-outs.

5 onmisbare fitness accessoires voor krachttraining vrouwen

Door de juiste fitness accessoires voor vrouwen te gebruiken, worden jouw trainingen nog effectiever én veiliger. Daarnaast vergroot je het comfort en plezier!

1. Fitness straps

Niets is vervelender dan een gewicht dat zomaar uit je handen glipt. Toch gebeurt het regelmatig wanneer je zware gewichten tilt. Na een aantal herhalingen vermindert je grip en kun je de stang minder goed vasthouden. Vervelend, toch? Hier is gelukkig een oplossing voor; lifting of fitness straps.

Lifting straps verbeteren je grip en zorgen ervoor dat je die laatste paar reps toch kunt doen. Daarnaast verminderen ze de belasting bij je polsen en zorgen ze voor meer stabiliteit. Lifting straps zijn ideaal bij deadlifts, maar je gebruikt ze ook voor andere fitnessoefeningen, zoals pull-ups en seated rows.

2. Ankle straps

Wanneer je je billen wilt trainen, heb je vast wel eens gehoord van de Glute Kickback. Om deze oefening uit te voeren, heb je ankle straps nodig. Helaas heeft niet iedere sportschool deze straps liggen. Of ze zijn vaak al in gebruik door een andere fitgirl.

Wanneer je je billen effectief wilt trainen, zijn ankle straps onmisbaar. Deze straps breng je eenvoudig met klittenband aan rondom je enkels. Vervolgens kun je ze aan de cable-machine vastmaken en diverse oefeningen uitvoeren, waaronder de Glute Kickback. Het klittenband blijft goed zitten waardoor je zo zwaar kunt gaan als je zelf wilt.

Fitness accessoires voor vrouwen

3. Weerstandsbanden

Een van de populairste fitness accessoires voor vrouwen is de weerstandsband. Vooral toen we massaal thuis-workouts gingen doen tijdens de Corona crisis waren weerstandsbanden, oftewel resistance bands, razend populair. Maar ze zijn niet alleen ideaal voor thuis, maar ook voor in de sportschool.

De banden zijn verkrijgbaar in verschillende weerstandsniveaus zodat je helemaal zelf bepaalt hoe zwaar je het maakt. Gebruik ze bijvoorbeeld tijdens het squatten of de glute bridge om jezelf net even wat meer uit te dagen.

4. Lifting belt

Heb je wel eens iemand zien trainen met een lifting belt? Deze gewichthefriem wordt voornamelijk gebruikt door powerlifters, maar we zien ook steeds meer andere sporters deze riem gebruiken. Een lifting belt is een riem die je draagt om je middel tijdens zware krachttraining oefeningen, zoals de squat en deadlift.

Een lifting belt zorgt ervoor dat er meer intra-abdominale druk wordt gecreëerd. Hierdoor kun je makkelijker door je buik ademen tijdens het doen van zware oefeningen. Je ademt als het ware tegen de riem aan. Daarnaast ondersteunt deze riem je rug en zorgt het ervoor dat je nog stabieler staat. En dit verkleint weer het risico op blessures.

5. Knee sleeves

Squat je zwaar? Wanneer je zware gewichten gebruikt tijdens krachttraining, kan dit erg belastend zijn voor je gewrichten; helemaal voor je knieën. Voor extra stabiliteit tijdens het squatten en deadliften gebruik je knee sleeves. Deze sleeves zitten strak om de knieën heen en zorgen voor compressie. Je knieën blijven hierdoor in dezelfde positie staan en kunnen dus minder snel gekke bewegingen maken. Dit zorgt ervoor dat de kans op blessures verkleint.

Knee sleeves zijn vooral handig voor crosstrainers en powerlifters, maar ook als je eerder een knieblessure hebt gehad, raden we knee sleeves aan.

De bovenstaande fitness accessoires voor vrouwen zijn onmisbaar bij krachttraining. Vooral de fitness en ankle straps zijn bij veel dames favoriet. Meer weten over krachttraining? Ben je bijvoorbeeld net begonnen en ben je op zoek naar een passend trainingsschema? Dan is onze Powervrouw Bundel ideaal voor jou!

In dit hardcopy boek leer je onder andere:

✓ Hoe je jouw eigen trainings- en voedingsschema samenstelt

✓ Hoe je het maximale uit je trainingen haalt

✓ Welke voeding jou helpt om je goals te bereiken

✓ Met welke voedingsmiddelen je jouw energielevel en slaap kunt verbeteren

Lees meer over dit boek ->

Powervrouw Bundel - Boek over krachttraining voor vrouwen


Over de schrijver
Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.
Powervrouw Bundel - Boek van Krachttraining Voor Vrouwen

Alles wat jij nodig hebt in 1 complete bundel

Ben jij klaar om je fitnessreis naar het volgende niveau te tillen? Met de Powervrouw Bundel krijg je toegang tot alles wat je nodig hebt op het gebied van krachttraining, voeding, mindset en herstel.

Word je eigen coach en transformeer je leven met de handige stappenplannen en praktische oefeningen.

Dit is jouw kans om die droombody niet alleen te visualiseren, maar ook daadwerkelijk te realiseren.