Zoete aardappel patat
Voeding
Rowan Blom
Voeding
01/18/2017

Simpel én lekker: zoete aardappel friet

01/18/2017

Bereidingstijd: +/- 35 minuten

Zoete aardappels zijn een goede bron van koolhydraten en zijn net weer even iets anders dan gewone aardappels. Vind je het lastig om hiermee te blijven variëren en ben je op zoek naar een nieuw, simpel recept? Probeer dan eens deze lekkere en gezonde zoete aardappel friet!

Wat heb je nodig?

  • 3 zoete aardappels
  • Paprikapoeder
  • Komijn
  • Zout

(eventueel kun je natuurlijk ook andere kruiden gebruiken)

Hoe maak je zoete aardappel friet?

Het is heel simpel om deze lekkere friet te maken. Verwarm eerst de oven op 200 graden. Daarna was je de aardappels goed en verwijder je alle oneffenheden. Vervolgens snijd je de aardappels in plakken en daarna in repen. Je hoeft ze niet te schillen, maar dat kan natuurlijk wel als je dit lekkerder vindt.

Nadat je de aardappels in repen hebt gesneden, doe je ze in een kom en breng je ze op smaak met zout en kruiden. Hussel dit vervolgens goed door elkaar. Wij gebruiken ongeveer 2 theelepels zout, 1 theelepel paprikapoeder en 1 theelepel komijn. Je kunt natuurlijk meer of minder kruiden toevoegen, afhankelijk van je smaak.

Nu hoef je de aardappels enkel nog op een vel bakpapier in de oven te leggen en af te bakken! Na ongeveer 20 tot 30 minuten is je zoete aardappel friet klaar. Het is niet nodig om bij het bakken in de oven olie of boter te gebruiken. Zonder olie of boter wordt de zoete aardappel friet lekker knapperig!

Tips

Serveer de zoete aardappel friet als lunch of diner met een lekkere salade, zoals deze frisse lunch salade met tonijn en ei. Wil je variëren? Probeer de zoete aardappel friet dan eens te bereiden met andere kruiden, zoals uienpoeder of knoflookpoeder. Een ander gerecht proberen met zoete aardappel? Deze zoete aardappel pannenkoeken zijn ook heel lekker!