Meer structuur in je leven
Leefstijl
Rowan Blom
Leefstijl
03/21/2020

8 tips om meer structuur in je leven te krijgen

03/21/2020

Structuur in je leven is ontzettend belangrijk. Het voorkomt stress en piekeren. Daarbij helpt het je om je doelen te bereiken. Zonder dagelijkse structuur is het veel lastiger om de dingen te doen die je zou moeten doen. Hoe krijg je meer structuur in je leven? In dit blog vind je 10 eenvoudige tips.

  1. Maak een overzicht van al je dagelijkse taken. Denk hierbij aan je werk, het huishouden, eten en verzorging. Verdeel deze taken over de verschillende dagen van een week en maak zo een weekplanning (inclusief tijden).
  2. Zorg voor een ochtend- en avondroutine. Zo sta je fris op en ga je ontspannen naar bed. Sta elke dag ook op hetzelfde tijdstip op en ga op hetzelfde tijdstip slapen.
  3. Plan elke dag een fysieke activiteit in. Dit kan een work-out zijn, een rondje wandelen of een yoga-sessie.
  4. Plan tijd in voor je geldzaken. Het is misschien saai en vervelend te doen. Maar als je elke week een beetje doet, valt het allemaal wel mee en houd je hier goed zicht op.
  5. Plan tijd in voor vrienden/familie én me-time. Zo zorg je voor een leuk sociaal leven en rustmomenten voor jezelf.
  6. Leer nee te zeggen. Je kunt je dan zo goed mogelijk aan je planning houden. Plan werkafspraken of sociale afspraken waar mogelijk in op de momenten die je hiervoor hebt ingepland.
  7. Doe geen twee dingen tegelijk. Vaak doe je beide taken dan maar half of kost het je uiteindelijk meer tijd. Multitasken kost ook veel energie en het kan zorgen voor stress.
  8. Sta een half uur eerder op. Zo kun je rustig de dag beginnen en 's ochtends al wat meer taken gedaan krijgen.

Laat je inspireren door weekmenu’s van andere krachtsporters en heerlijke gezonde recepten. Je vindt dit allemaal in onze digitale magazines + info over krachttraining en voeding, trainingsschema’s, motivatietips en inspirerende verhalen.

Bekijken ->

KVV Magazines voor vrouwen die aan krachttraining doen