Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

Blij zijn met jezelf: 4 simpele tips
08 september 2021 
2 min. leestijd

Blij zijn met jezelf: 4 simpele tips

Blij zijn met jezelf: voor veel vrouwen is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Het lijkt wel alsof je nooit goed genoeg bent, ook al heb je misschien al heel veel dingen aan jezelf verbeterd. Je bent toch nooit helemaal tevreden... Hoe kun je wel blij zijn met jezelf? In dit artikel vind je vier simpele tips.

1. Noem elke dag één goed punt van jezelf

Dit is maar een kleine moeite, maar het heeft een groot effect. Als je elke dag één goed punt van jezelf noemt, wordt je steeds meer tevreden met jezelf. Je focust je dan niet op het negatieve, maar juist op het positieve. Dit punt mag een eigenschap van jezelf zijn, maar ook een uiterlijk kenmerk. Wissel dit zo nu en dan met elkaar af.

2. Accepteer je minder goede kanten

Ook al lijkt iemand nog zo perfect; ook deze persoon heeft minder goede kanten. Je ziet ze misschien niet direct, maar ze zijn er zeker. Misschien heb je een lijstje voor jezelf gemaakt met punten die je moet verbeteren om blij te zijn met jezelf. Maar als je dat allemaal hebt gedaan, ben je waarschijnlijk ook nog niet tevreden. Er zijn namelijk altijd wel dingen die je kunt verbeteren.

Maak eens een lijst van alle punten die je minder goed vindt aan jezelf. Kijk wat je hieraan kunt en wilt verbeteren. Stel hier doelen voor op en maak een actieplan. Zijn er punten die je niet kunt verbeteren of niet wilt verbeteren? Accepteer dit dan. Het is echt niet erg als je minder goede kanten hebt; dat maakt jou wie je bent.

3. Omring jezelf met positieve mensen

Je omgeving heeft vaak onbewust toch veel invloed op je eigen gevoelens. Als jij vooral mensen om je heen hebt die negatief zijn over jou of over andere dingen in het leven, is de kans groot dat jij ook negatief wordt. Andersom zorgen positieve mensen in je omgeving er juist voor dat je positiever wordt en meer van jezelf gaat houden. Omring jezelf daarom met positieve mensen.

4. Besluit om vanaf vandaag blij met jezelf te zijn

Zoals al eerder genoemd kun je eigenlijk nooit perfect zijn, ook al verbeter je nog zoveel aan jezelf. Waarom zou je morgen, volgende week of volgend jaar wel blij met jezelf kunnen zijn en nu nog niet? Misschien heb je dan een aantal punten verbeterd, maar ook dan zijn er nog verbeterpunten. Je mag nu ook blij met jezelf en trots op jezelf zijn. Jij bent goed genoeg, ook al heb je ook wat minder goede kanten. Dat maakt je tot wie je bent en dat betekent absoluut niet dat je niet goed genoeg bent.

Je wordt niet in één keer blij met jezelf als je een aantal punten hebt verbeterd. Je wordt pas blij met jezelf als jij besluit om dat te zijn. Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, maar zo simpel is het wel. Het is niet nodig om te wachten tot een bepaald moment waarop je van jezelf blij met jezelf mag zijn. Je kunt het nu al zijn!

Pst… Heb jij ons papieren KVV Magazine al besteld? Elke editie staat vol met informatieve artikelen, inspirerende verhalen, tips & tricks, een trainingsschema en een weekmenu. Geef je motivatie een boost en behaal jouw bodygoals met ons magazine voor vrouwelijke krachtsporters.

Reserveer ons magazine ->

KVV Magazines voor vrouwen die aan krachttraining doen


Over de schrijver
Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.
Powervrouw Bundel - Boek van Krachttraining Voor Vrouwen

Alles wat jij nodig hebt in 1 complete bundel

Ben jij klaar om je fitnessreis naar het volgende niveau te tillen? Met de Powervrouw Bundel krijg je toegang tot alles wat je nodig hebt op het gebied van krachttraining, voeding, mindset en herstel.

Word je eigen coach en transformeer je leven met de handige stappenplannen en praktische oefeningen.

Dit is jouw kans om die droombody niet alleen te visualiseren, maar ook daadwerkelijk te realiseren.