Weekmenu’s op maat

Wat is je doelstelling?

4 manieren om definitief een eind te maken aan je eetbuien
11 november 2021 
2 min. leestijd

4 manieren om definitief een eind te maken aan je eetbuien

Eetbuien kunnen je doelen enorm in de weg staan. Je komt niet meteen aan na één eetbui, maar je valt wel minder snel af als je vaker eetbuien hebt. Vaak voelen we ons ook heel schuldig na een eetbui, waardoor we het soms zelfs maar helemaal opgeven. Hoe kun je er nu voor zorgen dat je geen eetbuien meer hebt? Hier deel ik 4 manieren om definitief een eind te maken aan je eetbuien.

1. Eet voldoende

Honger of een tekort aan bepaalde voedingsstoffen is een van de belangrijkste oorzaken van eetbuien. Daarom hebben vrouwen die aan het afvallen zijn hier ook vaker last van. Als je te weinig hebt gegeten op een dag of niet de juiste voedingsstoffen hebt binnengekregen, wil je lichaam zo snel mogelijk de missende voedingsstoffen binnenkrijgen. Je krijgt dan een ontzettende drang om te eten, waardoor je een eetbui kunt krijgen.

Hoe kun je dit nu voorkomen? Door in ieder geval voldoende te eten op een dag. Dat betekent voldoende eiwitten en vetten en ook wat koolhydraten. Zorg er daarnaast ook voor dat je gevarieerd eet en voldoende fruit en groenten, zodat je ook genoeg vitamines en mineralen binnenkrijgt.

Met onze Powervrouw Bundel leer je stap voor stap een gezond voedingspatroon aan zonder tekorten waarmee je gewicht kunt verliezen ->

2. Kies lekkere snacks die goed vullen

Ook als je aan het afvallen bent, is het goed om af en toe even lekker te genieten. Maar misschien lukt het je niet om het bij twee blokjes chocola houden of bij een handje chips. Je kunt dan beter kiezen voor lekkere snacks die goed vullen. Denk hierbij aan eiwitrepen, eiwitrijk ijs of pure chocola met nootjes.

Zo kun je genieten van een lekkere snack zonder dat dit meteen uitmondt in een eetbui.

3. Haal het niet in huis

Als je altijd een bepaald soort chocola helemaal opeet of elke zak chips leeg eet, kun je dit soort dingen beter niet in huis halen. Natuurlijk kun je alsnog naar de supermarkt gaan en het in huis halen op het moment dat je een eetbui hebt. Maar de kans is veel kleiner dat je dat doet, omdat je dan extra moeite moet doen.

In plaats van die snacks die je eetbuien triggeren kun je wat lekkere snacks die goed vullen in huis halen.

4. Ontspan

Stress en emoties zijn vaak triggers voor een eetbui. Je hebt jezelf misschien aangeleerd dat het eten van een reep chocola je troost geeft. Of dat je na een stressvolle werkdag even lekker kunt ontspannen met een zak chips.

Om eetbuien te voorkomen is het dan belangrijk om je meer te ontspannen. Zo heb je minder last van stress en krijg je ook minder te maken met alle emoties die daarbij horen. Je wordt weerbaarder en kunt moeilijke situaties beter aan.

Zorg er daarom voor dat je voldoende slaapt, voldoende pauzes neemt en af en toe me-time momentjes inplant. Geniet ook af en toe van een welverdiende vakantie. Tijdens je me-time momentjes kun je aan yoga doen of mediteren. Dit kan helpen om meer mindful te worden, waardoor je bewustere keuzes gaat maken. Je reageert dan minder snel op prikkels die een eetbui kunnen veroorzaken.

Professionele hulp inschakelen

Als je al langere tijd last hebt van eetbuien en je hier zelf geen controle meer over hebt, is het beter om professionele hulp in te schakelen. Hier hoef je je helemaal niet voor te schamen. Het is juist heel goed als je die stap durft te zetten wanneer je dit nodig hebt!

Praktische tips over voeding en afvallen

In ons KVV Magazine vind je nog veel meer tips over voeding en afvallen van verschillende professionals en ervaringsdeskundigen. Ook vind je in elke editie een weekmenu en een aantal gezonde recepten. Ontvang jij ons magazine straks thuis?

No-nonsense info over training, voeding & mindset
✓ Uitleg over het aanpassen van je voedingspatroon en praktische tips
✓ Inspirerende verhalen van andere vrouwelijke krachtsporters
✓ Inclusief trainingsschema en weekmenu

=> Meer info en bestellen

KVV Magazines voor vrouwen die aan krachttraining doen

Over de schrijver
Rowan is de oprichtster van Krachttraining Voor Vrouwen. Inmiddels doet ze ruim 8 jaar aan krachttraining en is dit echt haar passie geworden. Met Krachttraining Voor Vrouwen wil zij vrouwelijke krachtsporters voorzien van de juiste informatie, inspireren en samenbrengen.
Powervrouw Bundel - Boek van Krachttraining Voor Vrouwen

Alles wat jij nodig hebt in 1 complete bundel

Ben jij klaar om je fitnessreis naar het volgende niveau te tillen? Met de Powervrouw Bundel krijg je toegang tot alles wat je nodig hebt op het gebied van krachttraining, voeding, mindset en herstel.

Word je eigen coach en transformeer je leven met de handige stappenplannen en praktische oefeningen.

Dit is jouw kans om die droombody niet alleen te visualiseren, maar ook daadwerkelijk te realiseren.